({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Lysekil-Staden vid Havet

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Skaftö

  Skaftö, känt från TV-serien Saltön, är ett smultronställe i Lysekils skärgård. Klicka här för att komma till Skaftös egen presentationssida.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Havets Hus

  Havets Hus är ett saltvattenakvarium i Lysekil där du kan se vilka spännande figurer som döljer sig under ytan utanför. Just nu pågår Havets Hus nya hajutställning där du kan lära dig massor om dessa mytomspunna djur.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Äventyr i Lysekil

  Lysekil erbjuder aktiviteter i världsklass. Paddling, klättring, segling, golf, vandring - här finns äventyr för alla.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Sevärdheter

  Lysekil är fullt av sevärdheter! Klicka på knappen nedan och få en glimt av vad som gömmer sig runt om i vår stad!

  Fotograf: 

Turistinformation

Välkommen till Lysekils Turistbyrå och våra InfoPoints! Vi svarar gladeligen på dina frågor om Lysekil och Bohuslän. Hos oss kan du får bl. a. hjälp med att hitta boende, restauranger och aktiviteter. Turistbyrån förmedlar också privatboenden och hyr ut cyklar. Varmt välkommen till oss!

Bo i Lysekil

Hyr boende via Lysekils Turistbyrå

Välkommen att boka ditt boende via Lysekils Turistbyrå! Vi förmedlar stugor, lägenheter och villor runt om i kommunen. för mer information kontakta oss på 0523-13050

Jul i Lysekil

Välkommen till ett Lysekil i vinterskrud! Här under finner du mysiga julmarknader, aktivitetsfyllt jullovsprogram på Havets Hus och massa härliga julbordserbjudanden. Vi hälsar er hjärtligt välkomna att fira in julen hos oss!

Skaftö

Skaftö - en ö med vackra skärgårdssamhällen där du kan ta en promenad i de smala gränderna och beundra snickarglädjen på de gamla kaptenshusen. Klicka här för att komma till Skaftös hemsida.

Havets Hus

Havets Hus är ett av Bohusläns populäraste resmål med cirka 40 akvarier och andra spännande aktiviteter som sälsafari och strandskola. Klicka för att veta mer!

Bo i Lysekil

I Lysekil kan du hitta flera unika och mysiga boenden. Du kan bo mitt i centrum med närhet till shopping och uteliv eller så kopplar du av med havet som granne med badtunna och aftonservering. Eller så bor lätt och ledigt på vandrarhem med möjlighet till självhushåll. Oavsett vilket så önskar vi en trevlig vistelse i Lysekil!

Ät och njut!

Med havet som granne erbjuder Lysekils restauranger en variation av fisk och skaldjursrätter i högsta klass! Du kan prova Moule Mariné, smaka nykokt hummer och kräftor eller avnjuta en vällagad hälleflundra! Men du som hellre vill ha en kött bit misströsta inte, du hittar det med! Klicka på länken och hitta din favoritrestaurang!

Vår bästa tid är nu

Upplev den speciella känslan av att konferera i Bohuslän under hösten och vintern. Kanske är det årstidens vackra tomhet och de storslagna vyerna som sätter fart på samarbetsvilja och kreativitet. Bli inspirerad av de salta vindarna och det otämjda havet och få ut det mesta av ert möte, kick-off eller workshop medan ni laddar batterierna. Varmt välkommen till Lysekil och Bohuslän i vinter!

Aktivitetskartan

Pistkarta med alla aktiviteter

Stadspromenader

Här hittar du kartan över våra stadspromenader!

Guidade turer

Lär dig mer om Lysekil med guidade turer

Saltön

Besök Viveca Lärns Saltön

Evenemang

Spännande evenemang året runt!

Lysekils TOP 10

Det här måste du göra när du är i Lysekil!

Äventyr för hela familjen

Stora som små

Upplev Lysekil året runt

Lysekils geografiska läge och unika skärgårdslandskap uppmuntrar till aktiviteter som dykning, klättring, vandring, cykling och paddling – året om! Lysekil stad är ett av få kustsamhällen i Bohuslän som har ett rikt shopping, aktivitets- och restaurangliv hela året. Läs mer om vad vi har att erbjuda under respektive årstid nedan!

Sköna sommar

Salta bad, fartfyllda aktiviteter och härliga havsnära upplevelser!

Härliga höst

Hummerpremiär och höstlovsskoj!

Vackra vinter

Aktiva vinterupplevelser i skärgårdmiljö

Spirande vår

Vandra i blommande dalar, besök båt & hav-mässan och njut av härliga upplevelsepaket

Thumbnail image

Expedition Bohuslän - äventyr för nyfikna!

Här kan du bekanta dig med utrotningshotade djur från hela världen, njuta av konst i världsklass, utforska livet i Västerhavet, besöka ett kustsamhälle från 1800-talet och ta en resa tillbaka till bronsåldern. Och mycket mer. www.expeditionbohuslan.se

Båtluffa i Bohuslän

Den bohuslänska skärgården är något speciellt. Nyhetskanalen CNN Travel tycker att den är så enastående att de rankar den som världens sjunde vackraste naturområde. Och om du vill uppleva allt det här fantastiska på riktigt nära håll så har vi samlat både båtlinjer och ruttförslag som gör din båtluff möjlig. Välkommen ombord!

Klättra

För nybörjaren som den erfarne

Vandra Kuststigen

Klicka för information och karta

Paddla

Paddla i ett av Sveriges bästa paddelvatten!

Cykla

Härliga cykelturer

Turista hållbart

Klicka här för att få tips!

Resa hit

Klicka för att hitta tidtabeller och ruttförslag

Parkera i Lysekil

Det finns fullt av bra parkeringsplatser runt om i Lysekil med nära avstånd till både affärer och stränder.

Fri infartsparkering

På sommaren är det många som vill åka till Lysekil, och framkomligheten blir därför begränsad. Gratis infartsparkering erbjuds med gratis Pendelbuss som avgår varje 20 minut ner till centrum samt Havets Hus.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}