({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Skövde - mitt emellan Vänern och Vättern

Skövde ligger centralt mellan Sveriges största sjöar, Vänern och Vättern. Här upplever du stadspuls med en levande stadskärna och berget Billingen med Vallebygden bjuder på storslagna naturupplevelser. Här är det alltid något på gång och kalendern är fylld av nöje-, kultur och sportaktiviteter året om. Skövde är den moderna spelstaden som ständigt utvecklas samtidigt som vi aldrig glömmer vår spännande historia. Skövde är en destination med många upplevelser och nu är det dags för dig att uppleva Skövde!

Göra

Bo

Äta & Dricka

Shoppa

Billingen – Ett berg att älska

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besök berget är det inte svårt att lista ut varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Billingen är ett Vasaloppscenter med motions- och mountainbikespår av hög kvalité. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser. Grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats bjuder in till härliga dagar med familjen. Upplev Billingen du med!

Evenemang i Skövde

Butterfly

Shoppinghelg i City

Skördefest runt sjön Östen

Skövde Pridefestival 2017

Nu är det snart dags att plocka fram regnbågsflaggorna igen! Sista helgen i september intar åter igen Skövde Pridefestival stadens gator! Det blir en helg att se fram emot när hela Skövde fylls av glädje, kärlek, musik och spännande föreläsningar och workshops.

Läs våra magasin!

Låt dig inspireras

Bra att veta

Balthazar Science Center

Spelundret i Skövde

Sveriges bästa äventyrsbad

Välkommen till Sveriges häftigaste och skönaste upplevelsebad! Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar vattenrutschkanorna? Eller simmar du hellre lugnt i varma pooler och slappnar av på relaxavdelningen? Oavsett vilket hittar du alltid något som passar dig på Arena Skövde.

Turistbyrån tipsar

Rycker det i utflyktstarmen men du har svårt att hitta på vart du ska? Inga problem, vi har det bästa tipset. Vi tycker att du ska ta dig an utflyktsprojektet nummer 1 - Skaffa ett exemplar av Skövde Naturguide och bocka av Skövdes alla 69 naturreservat och naturområden. Det finns många favoriter, några nära och lättillgängliga, andra lite mer avsides och utmanande. Här listar vi fyra av våra favoriter.

Lycke Lilla höjen

Vallersjön och Gråmur

Garparör och Linnés bokar

Hållsdammsbäcken

{{Name}}

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}