({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Skövde - mitt emellan Vänern och Vättern

Skövde ligger centralt mellan Sveriges största sjöar, Vänern och Vättern. Här upplever du stadspuls med en levande stadskärna och berget Billingen med Vallebygden bjuder på storslagna naturupplevelser. Här är det alltid något på gång och kalendern är fylld av nöje-, kultur och sportaktiviteter året om. Skövde är den moderna spelstaden som ständigt utvecklas samtidigt som vi aldrig glömmer vår spännande historia. Skövde är en destination med många upplevelser och nu är det dags för dig att uppleva Skövde!

Göra

Bo

Äta & Dricka

Shoppa

Matfestivalen

Under sista helgen i augusti samlas lokala producenter, kockar och restauranger för att, med sin passion och kunskap, ge besökaren en kulinarisk upplevelse. En helg då Skövde fullständigt bubblar av energi, mat, musik och glädje. I år är Matfestivalen 25-26 augusti 2017. Upplev en av Sveriges äldsta stadsfestivaler!

Evenemang i Skövde

Ann-Liz Cup

GöteborgsOperans orkester

Utomhusbio i Kyrkparken

Sweden Outdoor Festival

Sweden Outdoor Festival - en friluftsfestival som bjuder på spännande prova-på-aktiviteter, SM i utomhusmatlagning, friluftsmässa, smarrig mat, föreläsningar och mycket mer. Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga!

Ett sommaräventyr i fem delar!

Upplev Sveriges bästa äventyrsbad och sagoslott från 1200-talet, utforska en superspännande fästning, uppslukas av vattenäventyret på Skandinaviens största vattenpark eller ge dig ut på ett roligt cykeläventyr! Västgötaturen erbjuder allt det här och mycket mer. Överraska ditt barn med en riktigt rolig sommar. Boka en tur redan idag!

Läs våra magasin!

Låt dig inspireras

Bra att veta

Balthazar Science Center

Spelundret i Skövde

Billingen – Ett berg att älska

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besök berget är det inte svårt att lista ut varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Vandringsleder med storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats bjuder in till härliga dagar med familjen.

Sveriges bästa äventyrsbad

Välkommen till Sveriges häftigaste och skönaste upplevelsebad! Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar vattenrutschkanorna? Eller simmar du hellre lugnt i varma pooler och slappnar av på relaxavdelningen? Oavsett vilket så finns något för alla på Arena Skövde.

Turistbyrån tipsar

Mat, musik och glädje. Det närmar sig festivaltider i Skövde och turistbyrån tipsar om fyra lite ovanliga saker som du kanske inte tänkt på förut inför ditt besök på Matfestivalen.

Efterrättsrace

Maxa mathäftet

Packa festivalväskan

Kopiera en kock

{{Name}}

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}