({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Skövde - mitt emellan Vänern och Vättern

Skövde ligger centralt mellan Sveriges största sjöar, Vänern och Vättern. Här upplever du stadspuls med en levande stadskärna och berget Billingen med Vallebygden bjuder på storslagna naturupplevelser. Här är det alltid något på gång och kalendern är fylld av nöje-, kultur och sportaktiviteter året om. Skövde är den moderna spelstaden som ständigt utvecklas samtidigt som vi aldrig glömmer vår spännande historia. Skövde är en destination med många upplevelser och nu är det dags för dig att uppleva Skövde!

Göra

Bo

Äta & Dricka

Shoppa

Billingen – Ett berg att älska

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besök berget är det inte svårt att lista ut varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Billingen är ett Vasaloppscenter med motions- och mountainbikespår av hög kvalité. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser. Grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats bjuder in till härliga dagar med familjen. Upplev Billingen du med!

Evenemang i Skövde

Vallehelgen

Best of ... Claes Malmberg

Du är toppen, lille Karl!

Billingen X-trail

I år det 5-årsjubileum för den snabbt växande och utmanade tävlingen Billingen X-trail! En tuff och utmanade tävling i varierad terräng på Billingen. En tävling för alla äventyrslystna, oavsett ålder, med olika lopp. Anmäl dig du med!

Läs våra magasin!

Låt dig inspireras

Bra att veta

Balthazar Science Center

Spelundret i Skövde

Sveriges bästa äventyrsbad

Välkommen till Sveriges häftigaste och skönaste upplevelsebad! Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar vattenrutschkanorna? Eller simmar du hellre lugnt i varma pooler och slappnar av på relaxavdelningen? Oavsett vilket hittar du alltid något som passar dig på Arena Skövde.

Turistbyrån tipsar

Mystiska fornlämningar, blommande naturreservat, mysiga gårdsbutiker och pampiga vattenfall – låter det som någonting för dig? Omgivningarna runt Skövde är en rik kultur- och naturbygd som bjuder på upplevelser utöver det vanliga. Längs de slingriga, vackra småvägarna som sträcker sig mellan Tidan utanför Skövde och Karleby utanför Falköping, har en brunvit skyltning satts upp. Denna skyltning symboliserar att man befinner sig på en väg som bjuder på ett stort utbud av kulturella sevärdheter, såväl som underbar natur. Du befinner dig på Kulturväg Skaraborg. Här tipsar vi om några av våra smultronställen utmed vägen.

Askeberga Skeppssättning

Horns Tegelbruk

Naturområde Sotaliden och Stolan

Kafé Körsbäret

{{Name}}

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}