({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  En av Sveriges soligaste platser

  Släta klippor, salt vatten, krabbfiske, kajakpaddling, skaldjursmiddagar... vad mer kan en semesterfirare önska?

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Kosteräventyr på ytan

  Det bästa sättet att njuta av fantastiskt skärgårdslandskap och har du tur ser du säl.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fotograf: 

Välkommen till Kosteröarna

Här finns alla förutsättningar för en fulländad skärgårdsvistelse och du kommer att bli glatt överraskad att det finns massor att göra, smaka och uppleva för alla i familjen. Besökssäsongen sträcker sig från tidig vår till sen höst men du kan besöka Kosteröarna året runt.

Res med Kosterbåten till Koster året om

Till Kosteröarna reser du enkelt med Kosterbåten från norra hamnen i centrala Strömstad alla dagar under hela året! Biljetter behöver inte förbokas utan du köper i biljettautomaten på kajen eller gå bara ombord och betala kort eller kontant.

Naturum Kosterhavet

Välkommen till Kosterhavets nationalpark. Besökscenter - naturum Kosterhavet ligger vid Ekenäs brygga på Sydkoster, här hittar du information om naturen i nationalparken; i klappakvarium, utställning, bildspel, film, böcker och broschyrer. Fri entré och helårsöppet!

Upplev Koster till fots

Markerade leder tar dig runt, över och längs öarna oavsett årstid.

Öppet på Koster

Aktuellt serviceutbud hittar du här

 • Skärgårdsvandring

Upptäck & Upplev

Här finns förutsättningar för allt du kan önska dig av en fulländad skärgårdsvistelse. Det natursköna landskap är till stor del naturreservat och de näst intill bilfria öarna är en perfekt plats för utflykter och upplevelser. Den omväxlande naturen inbjuder till egna strövtåg, förundras över klapperstensfält, stanna till och beundra vindpinade tallar med slingrande kaprifol, strosa längs örtrika strandängar med betande får eller kliv in på museet Sibirien och känn historiens vingslag för en stund. Du kommer att bli glatt överraskad att det finns massor att göra och uppleva för alla i familjen när du besöker Kosteröarna.

Paket, fest & möten

Här finns alla chanser att bli inspirerad och en perfekt plats för konferens och fest – oavsett årstid. I vinter och våren kan du njuta av avslappnat skärgårdsliv på Koster, boka gärna våra färdiga boendepaket med minnesvärda aktiviteter såsom hummerfiske på hösten och skärgårdsinspirerande julbord.

Paddla i Kosters skärgård

Kosteröarna är en unik plats med sin arkipelag kring de två stora huvudöarna Nord- och Sydkoster, det är dessutom Sveriges enda marina nationalpark Kosterhavet. Se filmen - Låt dig inspireras, paddling i kombination med god mat slår det mesta!

Restauranger

Alla uteserveringar och ombyggda sjöbodar bidrar till den sköna atmosfären på öarna. Njut av kall dryck tillsammans med rökt, grillat och närodlade råvaror och givetvis hittar du dagsfärsk fisk och skaldjur på menyer - havsutsikten bjuder vi på!

Boende

Här finns allt från stugor och lägenheter till skärgårdshotell och gästhamnar. Eftersom större delen av öarna är naturreservat så är tältning endast tillåten på campingen Nordkoster. Oavsett val så är det aldrig långt till ett svalkande dopp och naturen är ständigt närvarande.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}