({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen till Kosteröarna

Du kommer att bli glatt överraskad att det finns massor att göra, smaka och uppleva för alla i familjen. Besökssäsongen sträcker sig från tidig vår till sen höst men du kan besöka Kosteröarna året runt.

Fem magiska höjdpunkter

Utforska det bästa som Kosteröarna har att erbjuda! Här tipsar vi om vad du inta ska missa när du besöker Kosteröarna.

Res hit med Kosterbåten

Kosterbåten tar dig ut från norra hamnen i centrala Strömstad alla dagar under hela året!

Vandringskarta

Markerade leder tar dig runt, över och längs öarna oavsett årstid. Här kan du ladda ner foldern med vandringskarta.

Två personer vandrar över en grön och frodig äng med vilt växande blommor.  Blommorna i förgrunden är lila, i bakgrunden syns havet.

Vandra på Kosteröarna

De två huvudöarna Nord- och Sydkoster är perfekta att upptäcka till fots längs stigar och markerade leder. Under en vandring kommer du att upptäcka massor av s...

Två personer cyklar på en ö.

Cykla på Sydkoster

Det är något speciellt att cykla på näst intill helt bilfria Sydkoster, dessutom bjuder cykelvägarna på många fina och spännande avstickare och de...

Naturum Kosterhavet

Besöksentré för Kosterhavets nationalpark, här bjuds på aktiviteter både inne och ute. En utställning, interaktiva aktiviteter, klappakvarie där du kan göra närmare bekantskap med olika djur från havet, filmer, bildspel, föredrag och guidningar. Hink, mete och flytväst finns att låna i naturum. Vill du gå på egen upptäcksfärd? Då kan du låna en upptäcktsväska i naturum.

Kajakpaddling i Kosterhavets nationalpark

Upplev paddling i världsklass! Ta chansen att se Sveriges enda marina nationalpark Kosterhavet på nära håll . Här ligger knubbsälar och solar på klipporna och under havsytan döljer sig unika havsdjur. Ta gärna tur på egen hand eller häng med på guidad tur.