({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Kosterhavets nationalpark

  Välkommen till Kosterhavets officiella besöksguide. Upplev Sveriges artrikaste havsområde med västkustens alla typiska arter, plus ett stort antal arter som har sin enda kända förekomst just här. Förutom ett stort vattenområde omfattar även nationalparken även landområden på öar, holmar och skär.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Känn saltstänk från stormande Kosterhavet

  Vandra längs stränderna och leta efter rockägg, musselskal och annat som stormarna kastat upp

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Upptäck livet under ytan

  Kosterhavet är Sveriges artrikaste havsområde med drygt 6000 olika alger och djur. Ett par hundra av dem hittar du bara i nationalparken.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Naturum Kosterhavet erbjuder olika aktiviteter under hela året. Sommartid kan du följa med ner till stranden och upptäcka allt spännande i strandkanten.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fotograf: 

Kosterhavets nationalpark

Den är Sveriges första marina nationalpark och ligger i Strömstads och Tanums kommuner. Nationalparken omfattar även delar av Rossö och ett stort antal holmar och skär, framför allt i skärgården sydväst om Koster.

Naturum Kosterhavet

Ett stenkast från Ekenäs brygga på Sydkoster ligger naturum. Det är ett bemannat informationscentrum där besökare kan ställa frågor om nationalparken, få kartor och hitta mycket information. Vi har helårsöppet och sommartid erbjuds aktiviteter både inne och ute.

Entréer till nationalparken

Tanken är att entrén ska inspirera, instruera och informera om nationalparken. Entréerna ser lite olika ut: de är bemannade informationscentrum eller så finns bara skyltar med information om platsen du besöker. Naturum är huvudentrén till nationalparken.

Vandra i naturreservat

Nationalparken angränsar till flera naturreservat och här kan man låta sig fascineras av naturens årsskiftningar med utblick över Kosterhavet. Alla är värda ett besök och man kan även följa med på guidade vandringar under sommarmånaderna.

Upplev nationalparken

Här kan du utforska livet både i vattnet och på land. Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra på egen hand. Guidade turer, sälsafari, skärgårdsturer och vandringsturer är några exempel på arrangemang som du kan följa med på under sommarmånaderna.

Barnens Kosterhav

Fiska krabbor, snorkla och bada, sälspaning är populära nöjen. Fler tips för hela familjen hittar du här.

Årstider

Kosterhavet och närliggande naturreservaten har flest besökare under sommarmånaderna, men bjuder på unika upplevelser oavsett årstid beroende på intresse. Dessutom är naturum Kosterhavet på Sydkoster åretruntöppet där du som besökare kan ytterligare få tips på saltstänkta upplevelser!

Kajakpaddling i världsklass

Paddlare kommer naturen nära och kan uppleva skärgårdens alla dofter och ljud. I yttersta skärgården utanför Strömstad hittar du Kosteröarna med omgivande Kosterhavet, Här tipsar vi om natursköna stråk bland ett myller av skär och småöar som inbjuder till omväxlande upptäckter.

Hållbara upplevelser

Här hittar du kvalitetscertifierade företag som jobbar för bättre upplevelser och en hållbar turismutveckling i Kosterhavsområdet. Här tipsar vi om naturupplevelser, aktiviteter och måltidsupplevelse som sätter stort värde på hållbar turism i vårt område.

Kosterhavsappen

Sugen på att vandra i Kosterhavet? Slå följe med vår app Kosterhavet. Den hjälper dig att hitta lederna på Nord- och Sydkoster. Om du vill kan du få information om vilka sevärdheter du passerar. Det finns även en bokstavsjakt för barn. Appen är gratis att ladda ner. Hoppas ni får en riktigt fin vandring och upptäcker egna smultronställen! Ladda ner appen på App Store, Google Play eller liknande.

Snorkelled

Upplevelse under ytan

Båtliv i Kosterhavet

Välkommen till ett unikt marint naturområde och med rätt kunskap kan du bidra till att bevara värdefull natur.

Bohuslänska favoriter

Upptäck de sex mest välbesökta sevärdheter i Bohuslän! Vi bjuder på upplevelser som en nationalpark under havsytan, fascinerande akvarium, närkontakt med vilda djur, ett unikt världsarv, dramatisk historia och berikande samtidskonst.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}