({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Kosterhavets nationalpark

  Välkommen till Kosterhavets officiella besöksguide. Upplev Sveriges artrikaste havsområde med västkustens alla typiska arter, plus ett stort antal arter som har sin enda kända förekomst just här. Förutom ett stort vattenområde omfattar även nationalparken även landområden på öar, holmar och skär.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Upplev höststormar, vandra längs stränderna och leta efter rockägg, musselskal och annat som stormarna kastat upp!

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Upptäck livet under ytan

  Kosterhavet är Sveriges artrikaste havsområde med drygt 6000 olika alger och djur. Ett par hundra av dem hittar du bara i nationalparken.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Naturum Kosterhavet erbjuder olika aktiviteter under hela året. Sommartid kan du följa med ner till stranden och upptäcka allt spännande i strandkanten.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fotograf: 

Kosterhavets nationalpark

Sveriges första marina nationalpark ligger i Strömstad och Tanums kommuner. Parken omfattar även delar av Rossö och ett stort antal holmar och skär, framför allt i skärgården sydväst om Koster. Upptäck unika miljöer till havs och på land.

Naturum Kosterhavet

Ett stenkast från Ekenäs brygga på Sydkoster ligger naturum. Det är ett bemannat informationscentrum där besökare kan ställa frågor om nationalparken, få kartor och hitta mycket information. Vi har helårsöppet och sommartid erbjuds aktiviteter både inne och ute. Extraöppet Påsklov; 11-16/4 tis-tor 10-17 & fre-sön 11-17!

Entréer till nationalparken

Tanken är att entrén ska inspirera, instruera och informera om nationalparken. Entréerna ser lite olika ut: de är bemannade informationscentrum eller så finns bara skyltar med information om platsen du besöker. Naturum är huvudentrén till nationalparken.

Vandra i naturreservat

Nationalparken angränsar till flera naturreservat och här kan man låta sig fascineras av naturens årsskiftningar med utblick över Kosterhavet. Alla är värda ett besök och man kan även följa med på guidade vandringar under sommarmånaderna.

Häftiga naturupplevelser oavsett årstid

Hållbara upplevelser

Här hittar du kvalitetscertifierade företag som jobbar för bättre upplevelser och en hållbar turismutveckling i Kosterhavsområdet. Här tipsar vi om aktiviteter och måltidsupplevelse som sätter stort värde på hållbar turism i vårt område.

Kosterhavsappen

Sugen på att vandra i Kosterhavet? Slå följe med vår app Kosterhavet. Den hjälper dig att hitta lederna på Nord- och Sydkoster. Om du vill kan du få information om vilka sevärdheter du passerar. Det finns även en bokstavsjakt för barn. Appen är gratis att ladda ner. Hoppas ni får en riktigt fin vandring och upptäcker egna smultronställen! Ladda ner appen på App Store, Google Play eller liknande.

Kajakpaddling i världsklass

Kosterarkipelagen erbjuder ett av Sveriges vackraste paddelområde

Barnens Kosterhav

Lärorika upplevelser till havs och på land

Utforska nationalparken

Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra på egen hand. Guidade turer, sälsafari, skärgårdsturer och vandringsturer är några exempel på arrangemang som du kan följa med på under sommarmånaderna.

Båtliv i nationalparken

Ladda ner folder med bra att veta information när du besöker oss

Upplevelsepaket

Missa inte en av höstens stora höjdpunkter - hummerpremiär med hummerfiske!

Bohuslänska favoriter

Upptäck de sex mest välbesökta sevärdheter i Bohuslän! Vi bjuder på upplevelser som en nationalpark under havsytan, fascinerande akvarium, närkontakt med vilda djur, ett unikt världsarv, dramatisk historia och berikande samtidskonst.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}