({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Välkommen till Kosterhavets nationalpark

  Välkommen till Kosterhavets officiella besöksguide. Upplev Sveriges artrikaste havsområde med västkustens alla typiska arter, plus ett stort antal arter som har sin enda kända förekomst just här. Förutom ett stort vattenområde omfattar även nationalparken även landområden på öar, holmar och skär.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Upplev höststormar

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Upptäck livet under ytan

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Naturum Kosterhavet erbjuder olika aktiviteter under hela året. Sommartid kan du följa med ner till stranden och upptäcka allt spännande i strandkanten.

  Fotograf: 

Kosterhavets nationalpark

Sveriges första marina nationalpark ligger i Strömstad och Tanums kommuner. Parken omfattar även delar av Rossö och ett stort antal holmar och skär, framför allt i skärgården sydväst om Koster. Upptäck unika miljöer till havs och på land.

Naturum Kosterhavet

Bemannat informationscentrum där besökare kan ställa frågor om nationalparken, få kartor och hitta mycket information ligger på Sydkoster, Ekenäs brygga. Vi har helårsöppet (höst/vinter); Torsdag-Fredag 10-15 och Lördag-Söndag 11-15.

Entréer till nationalparken

Tanken är att entrén ska inspirera, instruera och informera om nationalparken. Entréerna ser lite olika ut: de är bemannade informationscentrum eller så finns bara skyltar med information om platsen du besöker. Naturum är huvudentrén till nationalparken.

Vandra i naturreservat

Nationalparken angränsar till flera naturreservat och här kan man låta sig fascineras av naturens årsskiftningar med utblick över Kosterhavet. Alla är värda ett besök och man kan även följa med på guidade vandringar under sommarmånaderna.

Häftiga naturupplevelser oavsett årstid

Hållbara upplevelser

Här hittar du kvalitetscertifierade företag som jobbar för bättre upplevelser och en hållbar turismutveckling i Kosterhavsområdet. Här tipsar vi om aktiviteter och måltidsupplevelse som sätter stort värde på hållbar turism i vårt område.

Kosterhavsappen

Sugen på att vandra i Kosterhavet? Slå följe med vår app Kosterhavet. Den hjälper dig att hitta lederna på Nord- och Sydkoster. Om du vill kan du få information om vilka sevärdheter du passerar. Det finns även en bokstavsjakt för barn. Appen är gratis att ladda ner. Hoppas ni får en riktigt fin vandring och upptäcker egna smultronställen! Ladda ner appen på App Store, Google Play eller liknande.

Kajakpaddling i världsklass

Kosterarkipelagen erbjuder ett av Sveriges vackraste paddelområde

Båtliv i nationalparken

Ladda ner folder med bra att veta information när du besöker oss

Expedition Bohuslän

Hos oss i Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken.

Kosterbåten

Avgång från norra hamnen ut till Koster och naturum Kosterhavet - Alla dagar året om!

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}