({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Cykla & Vandra i Sjuhärad

    Fotograf: 

Cykel- och vandringsfestival

Boka in helgen den 2-3 september då årets Cykel- och vandringsfestival äger rum. På platser runt om i Sjuhärad så kommer lokala föreningar att anordna aktiviteter och arrangemang kring lederna, både för vandrare och cyklister.

Vandringsleder

Cykelturer i Sjuhärad

I Sjuhärad finns många fina cykelmöjligheter. Välj om du vill cykla på bilfri banvall, slingrande grusvägar eller lågtrafikerad landsväg i vacker natur. Vi har både längre cykelleder och mindre rundslingor. Upptäck Birgit Th Sparres romanserie ”Gårdarna runt sjön” på cykel, upplev Sjuhärads textilhistoria på Förläggargårdsturen eller cykla längs vackra Ätradalen och vid Fegens naturreservat.

Sjuhäradsrundan

Cykla på bilfria asfalterade banvallar som omges av en vacker natur med hundratals sjöar, djupa skogar samt ett rikt natur- och kulturliv. Av cykelledens totalt 15 mil är 12 mil helt bilfri sträcka. Cykelleden går mellan Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga.

Ätradalsleden

Mellan Falköping och Falkenberg slingrar sig Ätradalsleden fram på sina 199 km genom ett fantastiskt landskap där variationen i naturen är stor med öppna landskap, milsvida skogar och närhet till vatten. Välkommen att planera din cykelupplevelse!

Boka din cykel- eller vandringsupplevelse!

Unna dig en härlig vandrings- eller cykelweekend med god mat, trevligt boende och minnesrika upplevelser. Prova på glasblåsning, ät lokalproducerad mat, gå på guidning om textilindustrin eller upptäck historian om Gårdarna runt sjön. Här finns något för alla.

Om Cykla och vandra i Sjuhärad/kontakt

Projektet har samlat guldkornen med de finaste lederna som alla håller god kvalitet. Projektet finansieras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund och är ett samarbete mellan kommunerna i Sjuhärad.

Upptäck bygden med audioguide

Cykla med barn

Bilfria och asfalterade banvallar, spännande upplevelser, vacker natur och svalkande dopp. I Sjuhärad finns allt ett riktigt familjeäventyr ska innehålla!

Evenemang kring cykel- och vandring i Sjuhärad

I Sjuhärad finns det många intressanta och roliga evenemang inom vandring och cykling. Boka redan nu in helgen den 2:a och 3:e september då Cykel- och vandringsfestivalen hålls i Sjuhärad.

Cykeluthyrning och Bagagetransport

Bra att veta

Ska du bege dig ut i skogen för att vandra en led eller ut på en cykeltur i några dagar? Då kan det vara bra att ha med sig några tips i bagaget. Här hittar du en liten samling av tips inför din vandring eller cykeltur, klassning av ledernas svårighetsgrad och även lite information om allemansrätten.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}