({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Jonas Ingman

10 julbord i skärgården 2021

Västkusten är en magisk plats när julen nalkas, så passa på att boka in ett julbord i skärgårdsmiljö. Här finns alltifrån rena skaldjursjulbord till julmiddagar med mer klassiska smaker. Välkommen på julbord i Göteborgs skärgård och Bohuslän!

 

Julmiddag och värmande bastubad

Björholmens Marina, Tjörn

JULMIDDAG VID HAVET. Fly julhetsen och besök Björholmen för en avkopplande vinterhelg. Här njuter du av en julinspirerad 4-rättersmiddag i den unika och vackra skärgården på Tjörn, mellan Kyrkesund och Mollösund. 

  • Tips! Kombinera julbordet med övernattning, bastu & frukost.

Boka julbord

Julbord vid havskanten

Brygghuset, Fiskebäckskil

KLASSISKT JULBORD. Kom i julstämning på mysiga Brygghuset i Fiskebäckskil. I den mysigt julpyntade restaurangen serveras ett klassiskt julbord med allt som hör till.  

  • Tips! Stanna över natt hos Slipens Hotell & Pensionat, endast 200 meter från Brygghuset. 

Boka julbord

 

 

Julmiddag med en twist

Stora Hotellet, Fjällbacka

JULMIDDAG I FJÄLLBACKA. I det pittoreska fiskesamhället Fjällbacka ligger boutiquehotellet Stora Hotellet. Upplev Fjällbacka vintertid och njut av Thomas Sjögren klassiskt komponerade julrätter med en twist. Efter middagen finns möjligheten att slå sig ner i vår mysiga lounge och plocka av gottebordet.

  • Tips! Stanna över natt med hotellets julpaket där det ingår både julbord, del i dubbelrum och en härlig frukostbuffé. 

Boka julbord

 

Julbord på en vintervacker ö

Trålverket, Dyrön

KLASSISKT JULBORD. I Tjörns saltstänkta kustband, med bästa läget i Dyröns norra hamn, ligger Trålverket. Här dukas det upp ett hemlagat julbord med de klassiska julsmakerna. Äggost är ett givet inslag på de bohuslänska julborden, så även här. 

Boka julbord

Julbord med livemusik

Hafsten Resort, Uddevalla

KLASSISKT JULBORD. Slå dig ner i restaurang Corallen på Hafsten Resort där den tända brasan skapar hög myfaktor och julmaten är framdukad. Här njuter du av ett klassiskt julbord och levande musikunderhållning från scenen.  

  • Tips! Hafsten erbjuder även ett julpaket med övernattning i hotellstuga, julbord samt frukostkorg. 

Boka julbord

Julbord med sprakande show

Laholmen Hotell, Strömstad

JULBORD VID HAVET. I centrala Strömstad, med det salta Kosterhavet utanför fönstren, ligger Scandic Laholmen. Här väntar en välkomnande julatmosfär med härlig buffé där klassiska smaker varvar med nytänkade rätter samt vegetariska alternativ. I loungen dansar du sedan loss till låtar från discons glansdagar. 

  • Tips! Förläng din vistelse med ett julpaket med julbord, julshow, övernattning samt lyxig frukostbuffé. 

Boka julbord

Julbordspaket i skärgårdsmiljö

Lagunen Camping & Stugor, Strömstad

KLASSISKT JULBORD. Bo på Lagunen med sitt fantastiska läge nära både natur och Strömstads charmiga stadskärna. Följ med båten ut till Furholmen för ett klassiskt svenskt julbord i de mysiga sjöbodarna. Väl där serveras bohuslänsk julmat och underhållning av Strömstads egen trubadur Fredrik Lundqvist, som framför traditionella julsånger och klassiska bohusvisor.

Boka julbord

Julmiddag i sekelskiftesmiljö

 Strandflickornas Havshotell, Lysekil

JULINSPIRERAD MENY. Besök Strandflickornas Havshotell och Restaurang Fröken Fridhem i Lysekil och få en unik möjlighet att uppleva atmosfären så som den var i början av 1900-talet. Ta med familj, vänner eller kollegor och avnjut en julinspirerad meny "a la Nötknäpparen". 

  • Tips! Strandflickorna erbjuder även övernattning.  

Boka julbord

Avsmakningsmeny i ett magasin

 Magasinet Härön, Tjörn

JULSUPÉ. I ett anrikt havremagasin från 1847 välkomnnas du in på en julinspirerad avsmakningsmeny bestående av sju rätter med smaker hämtade från norr till söder och där julens smaker ligger i fokus. 

  • Tips! Magasinet Härön erbjuder även övernattning.

Boka julbord


Här hittar du fler julbord i skärgården:

 


  

Hitta fler tips på aktiviteter som hör julen till

Till julportalen