({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

I Melleruds kommun finns fina promenadslingor, motionsspår och vandringsleder som du kan utforska på egen hand. Det finns också möjlighet att följa med på intressanta vandringar tillsammans med kunniga lokalguider.

Pilgrimsleden Dalsland är en vacker vandringsled som börjar i Vänersborg och går via Holms kyrka till Edsleskogs kyrka i Åmåls kommun.
Läs mer om Pilgrimsleden Öppnas i nytt fönster

Forsboleden, en vacker led på 3,1 km i Forsbo naturreservat. Här upplever du ett tvärsnitt av Dalformationens naturtyper inom behändigt gångavstånd.
Karta över Forsboleden
Läs mer om Forsbo naturreservat Öppnas i nytt fönster

Karl XII:s väg tar dig från Dals Rostock över Kroppefjäll till Järbo, med möjlighet att övernatta i fina Karolinerstugan. Karta över Karl XII:s väg Öppnas i nytt fönster

Kroppefjälls Vandrare anordnar intressanta vandringar under sommaren.
Läs mer om Kroppefjälls Vandrare Öppnas i nytt fönster

Rymdpromenaden är i skala 1:1 000 000 000. Rymdpromenaden iordningställdes på 1980-talet av Skålleruds Fornminnes & Hembygdsförening.
Karta över Rymdpromenaden Öppnas i nytt fönster

Mörttjärn och Doktor Sædéns runda
I Mörttjärns kommunala naturreservat finns en omväxlande och trolsk natur med fantasieggande bergsformationer och rik växtlighet. Här finns också en mycket spännande kulturmiljö med flera monument längs strövstigen, kallad Doktor Sædéns runda.

Sunnanå kommunala naturreservat börjar norr om Sunnanå hamn och sträcker sig längs södra sidan av Holmsån, cirka 1 kilometer västerut. I området hittar du en 2,1 kilometer lång markerad led som delvis går på spångar. Läs mer om naturreservatet här

Kulturreservatet Åsnebyn 
På Åsnebyn har tiden stått stilla sedan mitten av 1900-talet och gården bjuder på ett spännande landskap fyllt med natur- och kulturupplevelser. Ta med kaffekorgen och njut av utsikten över sjön efter en härlig promenad. En slinga om cirka 2 kilometer tar dig med på en upptäcksfärd där du kan lära dig mer om hur den gamla gården brukades förr i tiden. Kulturreservatet Åsnebyn (asnebyn.se)

Ramslökedalen
Det kommunala naturreservatet Ramslökedalen ligger inte långt från akvedukten i Håverud, cirka 18 kilometer norr om Mellerud. Naturreservatet ligger tätortsnära med vandringsstigar och uppbyggda trätrappor. Läs mer om Ramslökedalen