({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Landsväg i Stenungsund 59 km
Stenungsund

Landsvägscykling

Den här landsvägsrundan tar dig igenom Stenungsund och visar upp både hav, skog och vackra sjöar. En lagom kuperad och härlig runda för landsvägscyklisten. Rundan utgår från centrala Stenungsund. Vill du kombinera din tur med god mat och SPA så bokar du en övernattning på Stenungsbaden som är en bra start och slutpunkt.

 

Landsvägscykling i Stenungsund

Testa en riktigt härlig och böljande runda på lågtrafikerade vägar. Rundan går att starta var som helst längs slingan men en bra utgångspunkt är centrala Stenungsund vid Stenungstorg.

Leden tar dig från centrala Stenungsund längs med havet mot Stora Höga och Jörlanda. Vid Jörlanda tar du dig inåt land mot Svartedalen. Här väntar fantastisk natur med utmanande stigningar. Leden tar dig vidare mot Spekeröd och Golfbanan.

Landsvägar vid skog och sjö

Trampa vidare i de lantliga omgivningarna mot Ucklum och sjön Hällungen där badplatsen Bastevik är en bra plats för ett svalkande dopp.

Ta dig vidare mot Ödsmål och Jordhammar. Vid Jordhammars Herrgård är det fint att ta en fikapaus eller något gott att äta. Cyklar du på en fritidscykel, gravel eller MTB så kan du göra en fin avstickare ut mot Råön för fina havsvyer och ett dopp. Från Jordhammar tar du din vidare in till centrala Stenungsund.

Övernattning

Vill du avsluta din dag på cykeln med en natt på hotell, SPA eller vandrarhem och god mat så finns det flera fina hotell och vandrarhem med restauranger att välja på i närheten. 

 

Fakta om leden

Längd:

59 km

Ungefärlig tid:

2-3 timmar

Område:

Centrala Stenungsund, Stora Höga, Ucklum, Svenshögen, Ödsmål, Jordhammar

Tänk på:

  • Cykla säkert. Använd alltid hjälm och ha en reparationssats med dig ifall olyckan är framme. Vissa vägar kan vara mer trafikerade än andra och underlaget kan variera.
  • Visa respekt för fotgängare, bilister och andra cyklister. Kom ihåg att du inte är ensam på vägarna.
  • Värna om naturen genom att alltid ta hand om skräp från energibars och liknande.

 

Markering:

Turen är inte markerad

Svårighetsgrad:

Turen går längs med fina asfalterade vägar.
På stora delar av rundan är det väldigt lite trafik men mellan Stenungsunds Golfklubb och Ucklum är det ofta hårt trafikerat.

Passar för:

Landsvägscykel och gravelcykel. 

Start och mål:

Turen kan startas på många platser men kartan börjar och slutar vid Stenungsunds Segelsällskap precis vid brofästet mot Stenungsön, men det går givetvis att påbörja cykelturen på andra platser. 

Bor du på Stenungsbaden så är det en utmärkt startplats och mål.

Hitta hit:

Text och bild: Södra Bohuslän Turism 

Kontaktinformation