({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  VÄLKOMMEN TILL LERUM

  Hos oss hamnar du mitt på den storstadsnära landsbygden, strax norr om Göteborg. Här finner du både lugnets rofyllda vrå som shoppingens rättmätiga lyst, men framför allt de fantastiska natur -och kulturvärden som sätter sin prägel på destinationen och Lerum. Från rälsen till reservaten är det bara några steg och de orörda naturupplevelserna ligger inte långt från lokal torghandel på flera livskraftiga orter. Välkommen att uppleva det småskaliga, genuina och naturnära - i kombination med evenemang hela året och spännande miljöer för boende, möten och bröllop.

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Läslovsaktiviteter!

  Fotograf: 

 • Overlay over image

  Magiska bröllopsplatser!

  Fotograf: 

På gång i Lerum

I Lerum är det alltid något på gång. Konstrunda, slöjdmässa, dragspelsstämma, öppen gård, festivaler, aktiviteter för barn och unga med mera lockar varje år tusentals besökare.

Upptäck Säveåns dalgång.

Konst & hantverk i Norsesund.

Gråbo runt på 3 sätt.

Mat från vår bygd.

Vår historia berättar.

Ett 15-tal kulturföreningar i Göteborgs Insjörike samarbetar i ett nätverk för att lyfta fram, utveckla och marknadsföra historiska besöksmål. Minst två gånger om året hålls gemensamma Öppna Hus". På andra tider är du förstås välkommen att kontakta var och en - och platserna bjuder på unika upplevelser!

Känn dig #gränslös i Göteborgs Insjörike.

Tillsammans bjuder Lerum, Partille, Härryda och Alingsås på oslagbara natur -och vildmarksupplevelser. Den storstadsnära landsbygden och den medvetna resenären ställer krav på hållbar besöksnäringsutveckling vilket gör hela området levande och nyfiket. En stor mångfald i aktörer bidrar till upplevelser och gör kommungränserna obetydliga. Välkommen ut!

Nääs Slott & Slöjdseminarium

Nääs Slott anses ha Sveriges bäst bevarade sena 1800-talsinredning och miljö. Hela området har en unik blandning av natur och kultur i gränslandet mellan storstad och landsbygd.

Bruksortshistoria & tegelromantik.

De kulisser som stod klara i Tollered år 1833, som var platsen för industrialismens allra mesta kneg på bomullspinneriet, är idag en levande boende-ort i symbios med Sveriges 6:e bästa hotell, trendig livstilsshopping och restauranger.

Våra bästa tips på natur- och friluftsaktiviteter!

I Lerum är det nära till naturen. Ge dig ut på en mer utmanande strapats eller vandra enkelt på en promenadslinga. Här har vi samlat tips på natur- och friluftsaktiviteter på destinationen.

Somna trött & vakna utvilad.

På den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången ligger Öijared med en nära tusenårig historia. Här möts du av både slott och kojor, Sveriges största golfanläggning, vandringsleder och hagmarker. Sova gott kan du till exempel göra på Öijared Resort som stod klart förra året.

Restauranger.

I Lerum är det inte långt från jord till bord, och du kan äta gott med stor variation. Restauranger & kaféer - fika, lunch, middag eller konferens. Botanisera bland flera alternativ.

Utflykter.

Är du själv med barnen i 3 timmar? Det finns en massa spännande att hitta på - både inomhus och utomhus - året om. Det som brukar vara extra populärt har vi samlat här.

Magiska bröllopsmiljöer!

Kärlek vid första ögonkastet.

Tänk om det även skulle gälla platsen för din speciella dag? För oavsett om ni vill vara utomhus eller inomhus så är alternativen många. Engagerade bröllopsarrangörer i samverkan för att dagen skall bli den allra finaste.

Växtrum - året om!

Evenemangets 4 unika trädgårdar, signerade trädgårdsdesigners och kommuninvåndare, hittar du längs med Säveån i centrala Lerum. Ladda gärna ner appen och gå på egen hand - när du vill!

Barnfestivalen 2017

Området kring Nääs Slott är med sitt natursköna läge och kulturhistoriskt intressanta byggnader en perfekt arena för festivalen för hela familjen. Boka in 10 september 2017 redan nu.

Spännande möteslokaler.

I Lerum finns det många sätt att ses över ett möte eller en konferens. Eller om du vill boka något själv?

Solkattens Köpcentrum.

Öppet alla dagar i veckan. Bra prylar och snyggt mode hittar du i 22 butiker. Massor av fina erbjudanden för hela familjen.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}