({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  VÄLKOMMEN TILL LERUM - en del av Göteborgs Insjörike.

  Hos oss hamnar du mitt i den storstadsnära landsbygden, strax nordost om Göteborg. Från rälsen till reservaten är det bara några steg och de orörda naturupplevelserna ligger inte långt från lokal torghandel på flera livskraftiga orter. Välkommen att uppleva det småskaliga, genuina och naturnära i kombination med evenemang hela året och spännande miljöer för boende, möten och bröllop.

 • Overlay over image

  Aktiviteter för små och stora!

 • Overlay over image

  Magiska bröllopsplatser!

Evenemangskalendern

I Lerum är det alltid något på gång. Konstrundor, slöjdmässa, dragspelsstämma, festivaler, aktiviteter för barn och unga med mera lockar varje år tusentals besökare. Är du arrangör och vill lägga upp något - hör av dig till oss.

Ett 80-tal kurser inom byggnadsvård

Kurskalendern

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet på Nääs, och utbudet är endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden.

Many nature and cultural excursions await you in the Lerum areas.

Here you go, in english!

We propose to you a glimpse of spots to explore, some of them more known than others. Close to culture, in the middle of the nature. And regardless you're here for a day och for a long-stay. Enjoy!

Magiska bröllopsfester!

Kärlek vid första ögonkastet.

Tänk om det även skulle gälla platsen för din speciella dag? För oavsett om ni vill vara utomhus eller inomhus så är alternativen många. Engagerade arrangörer i samverkan för att dagen skall bli den allra finaste.

Boendealternativ & mötesmiljöer!

Somna trött & vakna utvilad.

Oavsett om du söker en avkopplande get-away, eller en aktiv helg med familjen så finns alternativen här. Ekologi och hållbarhet är viktiga värdeord och natur och kultur ligger alldeles runt knuten. Det finns också många spännande mötesmiljöer att boka & nyttja för små och stora möten.

Mat från jord till bord.

Den här sidan uppdateras under första kvartalet 2018.

Upptäck #ballastebygden på INSTAGRAM

"Det finns inte på kartan!"

Insjöriket kring Lerum bjuder på såväl välpolerade besöksmål som vilda pilotprojekt. I den alternativa turistguiden #ballastebygden växer nya mötesplatser fram. Följ utvecklingen bl.a. på Instagram.

Destination