({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

Gå till innehåll Tillbaka till början

Meet the Locals

Käka fredagstacos i Borås, övernatta i ett skärgårdshus eller samåk till vildmarken på Nordens Ark. Det finns många sätt att komma nära vardagslivet i Västsverige och det är inte så krångligt som du kanske tror. Här har vi samlat inspirerande reportage, tips och dessutom en hel del privatpersoner som vi kallar ”Locals”. De vill alla dela med sig av sitt liv här i Göteborg och Västsverige. Här på sidan kan du hitta alla möjliga vardagsaktiviteter att göra tillsammans.

Locals i Västsverige

Det finns många sätt att upptäcka vardagen eller en stad ur någon annans ögon. Aldrig har resan haft möjlighet att bli så personlig som nu. Vissa ordnar guidade turer, tar med dig på en joggingtur eller visar hur de bakar sin favoritkaka. Men här är de små, okonstlade, upplevelserna i fokus.

ÄT HOS HEMMAKOCKAR

Hitta din local här >>

ÅK TILLSAMMANS

Hitta din local här >>

BO HEMMA HOS

Hitta din local här >>

15 nybörjartips!

Hur går det till? Och vad ska man tänka på? Vi ger dig några nybörjartips som kanske kan vara lite hjälp på traven. Den kollaborativa ekonomin öppnar dörrar till delande av prylar, tjänster och kunskap och allt fler är intresserade av att resa på ett sätt som gör att man kommer närmare invånarna på orten.

Vad är Tikitut?

En ”glokal” mötesplats och förening som bjuder in besökare i Göteborg till upplevelser bortom de vanliga turistattraktionerna. Här finns aktiviteter som involverar mat, natur och kultur.

Fler upplevelser i Västsverige

Förutom att uppleva vardagen i tillsammans med en "Local" finns flera andra spännande aktiviteter som går i delandets tecken. Här kan du exempelvis plocka frukt hemma hos privatpersoner eller hyra kvällens outfit på Klädoteket. Läs mer här.

We are toghether - samåkning i Västsverige

Samåkning är snällt mot både plånbok och miljön. Dessutom kan det vara riktigt kul att åka tillsammans.

En unik matupplevelse utanför turiststråken!

Tikitut community based tourism erbjuder upptäcktsresor av det ovanligare slaget till platser i nordöstra Göteborg. Gärna ihop med mat från världens alla hörn. Jag har bokat en middag hos Camilla Binjamen, en av Tikituts hemma-hos-värdar, och skall lära mig mer om assyriska maträtter.

Vill du bli en local?

Våra gäster vill träffa dig, uppleva din vardag och annat du vill dela med dig av: baka bullar, jogga, ta en fika eller gå på museum. Det du tycker är kul helt enkelt. Vill du dela din värld med världen? Anmäl dig här så berättar vi mer.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}