({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Mat & dryck i Västsverige

    Fotograf: 

Härlig film om Västsveriges välfyllda skafferi

Den västsvenska maten är värd sin resa, med naturliga råvaror som är lika rustika som de är exklusiva. Följ med kocken och krögaren Håkan Thörnström som berättar varför god mat är en stor del av Västsverige.

Skaldjursupplevelser i Bohuslän

Bortanför sommaren hittar du det genuina Bohuslän - det salta, karga och vindpinade lugnet. Följ med på en skaldjurstur och fiska de bästa skaldjuren; räkor, musslor, ostron eller hummer. Salta livet lite extra – det gör dig gott.

Julbord i Västsverige

Njut av julbord i mysig miljö med specialiteter från Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Traditionellt, men med inslag av tidens smaker och ekologiska utbud. Välkommen till bords!

Smaka på Västsverige

Smaka på Västsverige är ett passionerat samarbete som vill ge dig en smak av det bästa från vår region. Varumärket ägs och drivs av Turistrådet Västsverige och Lokalproducerat i Väst sedan 2007. Där de bästa råvarorna som produceras och förädlas i Västra Götaland skall berika dina smakintryck från regionen.

Restauranger

Gårdsbutiker

Producenter

Det västsvenska matåret

Dillkokta kräftor och nyfångad fisk från både havet och insjön. Odlare, mathantverkare och variationsrika råvaror från inlandet. Västsverige är ett intressant skafferi med stor mångfald. Bohuslän, Dalsland och Västergötland bjuder på magnifika upplevelser för alla.

Västsvenska unika råvaror

Bördiga slätter med sjöar i inlandet och salta hav längs med kusterna. Landskapen i Västsverige stoltserar med stor rikedom av unika och intressanta råvaror som överraskar.

Vad vill du äta idag?

Hitta allt inom mat och dryck

Ta köksvägen till Bohusläns kustnära krogar och Dalslands vilda gästabud - eller pröva närproducerat och ekologiskt från Västergötlands gårdar, mejerier och mikrobryggerier. Här kan du söka bland allt inom mat och dryck i Västsverige.

Topplista - Västsveriges mysigaste caféer

Fika med guldkant

Gourmetpaket i Västsverige

Matstaden Göteborg

Magasinet Skafferi

Livsstilsmagasin om västsvenska råvaror, lokalproducerad mat och gårdsbutiker, krogar och krögare i Västsverige och Göteborg

Salt & Sill på Klädesholmen - sillens epicentrum

Är det en plats du ska bege dig till i Sverige om du älskar sill så är det till Klädesholmen. Här finns sillfabrik, ,sillmuseum, sillbutik och till och med en speciell sillrestaurang – Salt & Sill.

Everts sjöbod

Följ med Per Karlsson, lokal fiskare, och lär dig mer om ostron i dess naturliga miljö utanför Grebbestad.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}