({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Skara!

    Fotograf: 

Tio i topp - Skaras 10 största besöksmål

Starta sommaren med fart och fläkt

Nu är det badbyxor på och håll i hatten som gäller. Från och med den 2 juni är Skara sommarland öppet - Skandinaviens största vattenpark. Hos Skara turistbyrå kan du köpa Sommarlandskortet för 599 kr. Det ger dig fritt inträde till parken och obegränsat med bad, lek och åk hela sommaren. Barn under 1 meter har alltid fri entré!

Sommarland Live

Några av Sveriges största artister kommer till Sommarland! Vad sägs om Europe, Hov-1, Stiftelsen, Linnea Henriksson, Magnus Uggla och Sator. Biljetter säljs bland annat på Turistbyrån.

Kulturväg Skaraborg

Upplev kulturvägen vid Hornborgasjön som sträcker sig från Karleby genom Vallebygden till Tidan! Invigning 2 juni kl 16:00 i Varnhem.

Utflyktsställen

Här tipsar vi om våra smultronställen. Ta med picnickorgen!

Kata gård i Varnhem

Vid utgrävningar på höjden bakom klosterruinen har arkeologerna funnit ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor. Gravplatsen runt om rymmer flera tusen gravar. Här började man begrava sina döda enligt kristet gravskick redan på 900-talet vilket är sensationellt tidiga dateringar! I den vackra överbyggnaden visas utställningen "Kristna vikingar i Varnhem".

Hyra stuga?

Kanske med egen badplats?. Skara Turistbyrå förmedlar privata stugor runt Skara. Du bokar dem enkelt online!

Västgötaturen- ett sommaräventyr i fem delar!

Upplev Sveriges bästa äventyrsbad och sagoslott från 1200-talet, utforska en superspännande fästning, uppslukas av vattenäventyret på Skandinaviens största vattenpark eller ge dig ut på ett roligt cykeläventyr!

Bo

Äta

Se

Göra

Upplev vackra Valle

När gräset spirar, humlorna surrar och vinden är ljum mot huden, då är det ljuvligt att upptäcka rikedomen runtomkring oss. Åtta olika naturreservat i Vallebygden bjuder på härliga naturupplevelser för både stor och liten.

Turistinformation

Välkommen in till oss på turistbyrån eller till någon av våra infopoints. Vi hjälper gärna till med broschyrer, kartor och tips! Turistbyrån hittar du på Biblioteksgatan 3 och vi har öppet tisdag-fredag 10:00-16:00.

Magasin Visit Hornborgasjön

Ta en titt i vårt fina magasin Visit Hornborgasjön och låt dig bli inspirerad av de härliga bilderna och välskrivna artiklarna! Varmt välkommen till området runt Hornborgasjön!

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}