({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Skara

    Utsedd till Skaraborgs vackraste stad!

    Fotograf: 

Tio i topp - Skaras 10 största besöksmål

NYHET: Jazzklubb i Skara

Veckans evenemang

Torsdag 29 september, startar Kultur & Fritidsförvaltningens nya höstsatsning på exklusiva Jazzklubbar i Bladhska huset. Först ut gästar Göteborgsbaserade Magdalena Strandell trio, som spelar nyskriven, varm, melodisk och lättlyssnad jazz på svenska. Spelningen kombineras med en mingelmeny serverat av Rosers salonger. Både mat och musik avnjuts i Skara konsförenings utställning av bildkonstnären Maria Lund, i Bladhska Galleriet.

Bo

Äta

Se

Göra

Kulturväg Skaraborg

Upplev kulturvägen vid Hornborgasjön som sträcker sig från Karleby genom Vallebygden till Tidan!

Skaraborgs vackraste stad

Arkitekturskribenten Mark Isitt, av många ansedd som arkitektsveriges mest inflytelserike skribent, utsåg under våren Skara till den vackraste staden i hela Skaraborg.

Valle

Mot sluttningen av berget Billingen i öster har inlandsisen lämnat efter sig det särpräglade Valleområdet, ett sjörikt och mjukt böljande kamelandskap. I detta varierade landskap, går vandringslederna förbi sjöar, ängar, betesmarker och åkrar.

Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar som lockar mängder av besökare. Vackert belägen vid platåberget Billingens fot i ett natur- och kulturlandskap. Vid naturum kan du se en utställning om sjöns historia, besöka gömslen och vandra ut på spänger ovanför vattenytan. Här kommer du riktigt nära häckande fåglar!

Händer i höst

Hösten brukar vara evenemangens årstid, speciellt i en kulturstad som Skara! Barockkonsert, Skara Hästivalen och en spännande Kulturvecka som inleds med Kulturnatten. Temat för årets kulturnatt är 90-talet tur och retur.

Turistinformation

Välkommen in till oss på turistbyrån eller till någon av våra infopoints. Vi hjälper gärna till med broschyrer, kartor och tips! Turistbyrån hittar du på Biblioteksgatan 3 och vi har öppet vardagar 10:00-16:00.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}