({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Skara!

    Tusen år har gjort oss kloka. Och nyfikna på framtiden.

    Fotograf: 

Äntligen!

Nu är sommaren här! Se till att njuta av solskenet, ta en glass i lanthandeln i Fornbyn, spela en runda på Julas äventyrsgolf eller gör en utflykt längs någon av våra vackra vandringsleder i Valle? Dessutom har utebadet på Vilan öppnat för säsongen om du är sugen på ett dopp!

Vad är på gång?

Missa inte allt som händer i vår vackra stad nu i sommar! Stadsvandringar, matmarknader, sommarteater och Skarakvällar med allsång för att nämna något.

Varnhems klosterkyrka

Västergötlands museum

Jula Konsthall

Shoppa i Skara

Vackra Valle

Mot sluttningen av berget Billingen i öster har inlandsisen lämnat efter sig det särpräglade Valleområdet, ett sjörikt och mjukt böljande kamelandskap. I detta varierade landskap, går vandringslederna förbi sjöar, ängar, betesmarker och åkrar.

Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar som lockar mängder av besökare. Vackert belägen vid platåberget Billingens fot i ett natur- och kulturlandskap. Vid naturum kan du se en utställning om sjöns historia, besöka gömslen och vandra ut på spänger ovanför vattenytan. Här kommer du riktigt nära häckande fåglar!

Här hittar du sommarlovsprogrammet!

Idag har Sommarland öppet kl 10-19!

Överraska med ett familjeäventyr i fem delar

Skaraborg är kanske inte världens medelpunkt. Men under sommaren förvandlas det till en fantastisk lekplats för både stora och små. Längs en rundtur hittar du Skandinaviens största vattenpark, ett sagoslott från 1200-talet, en superspännande fästning, en vindlande kanal, Sveriges bästa äventyrsbad och en himla massa andra skojigheter däremellan. Med Västgötakortet får du fina erbjudanden på samtliga av turens besöksmål, men även på andra kul saker längs vägen.

Bo

Äta

Se

Göra

Kulturväg Skaraborg

Upplev kulturvägen vid Hornborgasjön som sträcker sig från Karleby genom Vallebygden till Tidan!

Skaraborgs vackraste stad

Arkitekturskribenten Mark Isitt, av många ansedd som arkitektsveriges mest inflytelserike skribent, utsåg under våren Skara till den vackraste staden i hela Skaraborg.

Turistinformation

Välkommen in till oss på turistbyrån eller till någon av våra infopoints. Vi hjälper gärna till med broschyrer, kartor och tips! Turistbyrån hittar du på Biblioteksgatan 3 och vi har öppet vardagar 10:00-16:00.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}