({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Skara

    Utsedd till Skaraborgs vackraste stad!

    Fotograf: 

Tio i topp - Skaras 10 största besöksmål

Veckans evenemang

Den 9 december är det premiär för Skara Julgala i nya Vilanhallen! En hejdundrande julshow utlovas med god mat och fartfylld underhållning. Johanna Beijbom är konferencier och kvällen gästas av bland annat bröderna Rongedal, Rickard Carlsson från Zekes och magikern Jacob Schenström.

Julstaden Skara

Julen närmar sig så smått men innan det är dags för julskinka och Kalle Anka finns många spännande evenemang att uppleva för att komma i rätt stämning! Luciafirande, julkonserter, julgalor, julshower och julmarknader mm mm.

Bo

Äta

Se

Göra

Museer i Skara

I och runt Skara finns flera spännande museer av olika karaktär. Upptäck museet tillägnat bilmärket Opel, förflytta dig till en lägenhet på 50-talet på Lantbruksmuseet, ta del av den spännande veterinärhistorien eller besök ett av Sveriges föremålrikaste museer. Detta är bara en del av vad du kan uppleva på Skaras museer.

Kulturväg Skaraborg

Upplev kulturvägen vid Hornborgasjön som sträcker sig från Karleby genom Vallebygden till Tidan!

Skaraborgs vackraste stad

Arkitekturskribenten Mark Isitt, av många ansedd som arkitektsveriges mest inflytelserike skribent, utsåg under våren Skara till den vackraste staden i hela Skaraborg.

Turistinformation

Välkommen in till oss på turistbyrån eller till någon av våra infopoints. Vi hjälper gärna till med broschyrer, kartor och tips! Turistbyrån hittar du på Biblioteksgatan 3 och vi har öppet vardagar 10:00-16:00.

Tusen års historia, tusen möjligheter framåt!

Se och upplev vårt vackra Skara! Filmen är allas - alltså alla vi som bor, besöker eller verkar i Skara. Men även din - du som kanske planerar att komma hit!

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}