({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Skara!

    Fotograf: 

Tio i topp - Skaras 10 största besöksmål

Kulturvecka i Skara

Välkommen på årets kulturvecka som är fylld med utställningar, filmer och musik av olika slag. Pyssel för stor och liten, teater och spökvandringar finns också i det späckade programmet.

Kulturväg Skaraborg

Läs Lantlivs reportage om kulturväg Skaraborg som slingrar sig från Karleby, förbi Hornborgasjön och Varnhem vidare genom Vallebygden till Tidan!

Utflyktsställen

Här tipsar vi om våra smultronställen. Ta med picnickorgen!

Kata gård i Varnhem

Vid utgrävningar på höjden bakom klosterruinen har arkeologerna funnit ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor. Gravplatsen runt om rymmer flera tusen gravar. Här började man begrava sina döda enligt kristet gravskick redan på 900-talet vilket är sensationellt tidiga dateringar! I den vackra överbyggnaden visas utställningen "Kristna vikingar i Varnhem".

Bo

Äta

Se

Göra

Upplev vackra Valle

Valleområdet är kanske mest känt för sina vackra vyer med böljande körsbärsdalar, men området bjuder på härliga naturupplevelser även under hösten för både stor och liten. Åtta olika naturreservat bjuder in till vandring, cykling, svampplockning och fiske. Kom ut i naturen och njut av höstens sprakande färger och andas in den höga klara luften!

Turistinformation

Välkommen in till oss på turistbyrån eller till någon av våra infopoints. Vi hjälper gärna till med broschyrer, kartor och tips! Turistbyrån hittar du på Biblioteksgatan 3 och vi har öppet tisdag-fredag 10:00-16:00.

Magasin Visit Hornborgasjön

Ta en titt i vårt fina magasin Visit Hornborgasjön och låt dig bli inspirerad av de härliga bilderna och välskrivna artiklarna! Varmt välkommen till området runt Hornborgasjön!

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}