({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Dressin

Fotograf: Roger Borgelid

Upplev mer - Trampa dressin

Att cykla dressin är spännande och lätt på samma gång. Det rullar nämligen på rätt bra när stålhjul möter stålräls. Och inte kan du cykla vilse heller... det är bara att följa spåret.

 

Mellan Bengtsfors och Årjäng hittar du en gammal tågsträckning som idag kan upplevas trampande med dressin. Den är 50 km lång, naturskön och passerar gott om trevliga stopp för bad och fikapauser. 

Fotograf: Christiane Dietz

Passar för hela familjen

Att cykla dessin passar för nästan alla åldrar - även om de som är lite yngre kanske inte når ner till tramporna finns det plats för passagerare på alla dressiner. Ni kan vara tvungna att lyfta på och av dressinen vid flera tillfällen, så var säkra på att ni orkar lyfta. 

Singel eller tandem?

Välj mellan singel- och tandemdressin. Tandemdressinen kräver mindre av tramparen eftersom ni alltid är två som hjälps åt i uppförbackarna. Du kan själv anpassa längden på din tur och kan när som helst vända på dressinen och vända tillbaka. 

Kombinera mera

Att cykla dressin kombinerar motion och frisk luft med vackra vyer och härliga naturupplevelser. Om du både vill cykla dressin och paddla finns det gott om möjlighet att kombinera. 

Fotograf: Rhino

Bengtsfors - Årjäng (50 km) 

Sträckan mellan Bengtsfors och Årjäng är totalt 50 km lång och dressinerna hyr du hos DVVJ i Bengtsfors. Turen i gränstrakten mellan Dalsland och Värmland är omväxlande och vacker - inte för intet kallas sträckan de vackra vyernas järnväg. Du passerar flera fina badsjöar på din tur så om vädret tillåter är det en bra idé att ha med sig badkläderna. Kiosk finns på Silverlake Camp i Kråkviken, medan lanthandel och restauranger finns i Gustavsfors. Längs vägen finns flera rastplatser och övernattningsmöjligheter. Kombinera gärna med en paddeltur!

www.dvvj.se