({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Välkommen till Åmål

  Fotograf: Jan Andersson

 • Overlay over image

  Not Quite

  Kulturellt centrum på Fengersfors Bruk

  Fotograf: Gaby Karlsson Hain

 • Overlay over image

  Åmåls Blues Fest

  Åmåls Blues Fest är Åmåls största event som arrangeras i början av juli varje år.

Evenemangsstaden

Under årets varma månader förvandlas Åmål till en riktig evenemangsstad. Åmåls Blues Fest är Sveriges främsta och arrangeras varje år i Åmål. Bland våra största evenemang hittar du också Bokdagar i Dalsland, matfestivalen GLUPSK på Dalsland och Åmåls Hamnkalas.

Upptäck Gamla Staden i Åmål

Med genuin prägel av gammal stadsmiljö med hus från 1700- talet och 1800-talet är Gamla Staden i Åmål ett måste under ditt besök i Åmål. Här hittar du caféer, restauranger, hantverk och museum.

Se & göra

Läs mer om allt du kan se och göra när du besöker Åmål. Vandra upp till Dalslands hösta topp, beundra konst och hantverk, upplev historien eller hitta ditt alldeles egna smultronställe.

Åmål City

Åmål är småstaden när den är som bäst. Shoppa, ät god mat, känn historiens vingslag i Gamla Staden. Åmål är småstaden när den är som bäst. Små mysiga butiker, personliga restauranger och vackra miljöer. På sommaren sprudlar det av aktivitet och evenemangen avlöser varandra.

Åmåls Travet - The Right Way

Många travvänner känner till vår travbana i Åmål. Här genomförs tävlingsdagar under vår, sommar och höst med besökare från hela landet. Åmålstravet är en av landets fem 800-metersbanor och här kör vi ”The right way” som Sveriges högervarvsbana. Mellan loppen kan man få sig en matbit i restaurangen eller kanske bara en korv i bröd som aptitretare.