({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Vy över sluss i Dals Långed i Dalslands kanals sjösystem.

    Dalslands kanal

    Det blå bandet mellan Dalsland och södra Värmland

En av Europas vackraste vattenvägar

Framför dig ligger 26 mil segelbar farled genom det stora naturrika sjösystemet som bildar Dalslands kanal, från Köpmannebro i söder till Östervallsskog i norr. Välkommen till ett av Sveriges sjörikaste områden. En labyrint av stora och små sjöar, älvar och idylliska, slingrande kanalstumpar. Bara en mil är grävd eller sprängd kanal. Resten är ett 24 mil långt segelbart sjösystem där du knappast behöver trängas. 

Köp din kanalbiljett online

Nu kan du köpa dina biljetter i förväg och smidigare kan ta dig genom kanalen. Biljetten skickas till dig via e-post och kan skrivas ut eller visas upp på skärm. Våra slussvakter läser av din biljett med en biljettläsare vid varje slusstation.

En resa genom tiden

Historien om Dalslands kanal berättar om folkvilja, ett galet geni och hur framtiden kom lite väl fort. Din resa genom Dalsland över vatten är en resa genom 200 år av framtidsdrömmar och visioner.

Akvedukten i Håverud

En galen idé som blev verklighet. Akvedukten och slusstrappan i Håverud är en av Dalslands mest besökta sevärdheter och ett fint stycke historia.

Se & göra längs Dalslands kanal

Det finns mycket att se och göra längs Dalslands kanal. Området är känt för både sin vackra natur och sitt rika kulturliv. Konst och hantverk har en viktig roll i området och den kulturintresserade hittar många guldkorn i form av museum, utställningar och hantverksbutiker.

Delad glädje är dubbel glädje!

Dela din upplevelse genom att tagga dina bilder när du utforskar Dalslands kanal.