({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Dalslands kanal

En av Europas vackraste vattenvägar

Framför dig ligger 25 mil segelbar farled genom det stora naturrika sjösystemet som bildar Dalslands kanal, från Köpmannebro i söder till Östervallsskog i norr. Välkommen till ett av Sveriges sjörikaste områden. En labyrint av stora och små sjöar, älvar och idylliska, slingrande kanalstumpar. Bara en mil är grävd eller sprängd kanal. Resten är ett 24 mil långt segelbart sjösystem där du knappast behöver trängas. 

 

Seglation 2024
12 juni– 18 augusti

Försäsong: 3 juni - 11 juni
Eftersäsong: 19 augusti - 1 september

Biljetter och priser

Visste du att du kan köpa kanalbiljetter online? Detta innebär att du kan köpa dina slussbiljetter i förväg och smidigare kan ta dig genom kanalen.

 

En resa genom tiden

Historien om Dalslands kanal berättar om folkvilja, ett galet geni och hur framtiden kom lite väl fort. Din resa genom Dalsland över vatten är en resa genom 200 år av framtidsdrömmar och visioner.

Akvedukten i Håverud

En galen idé som blev verklighet. Akvedukten och slusstrappan i Håverud är en av Dalslands mest besökta sevärdheter och ett fint stycke historia.

Se & göra längs Dalslands kanal

Det finns mycket att se och göra längs Dalslands kanal. Området är känt för både sin vackra natur och sitt rika kulturliv. Konst och hantverk har en viktig roll i området och den kulturintresserade hittar många guldkorn i form av museum, utställningar och hantverksbutiker.

Boka upplevelser längs Dalslands kanal online

Här kan du hitta och boka massor av aktiviteter och boenden längs Dalslands kanal på ett och samma ställe. Allt från dressinturer till kanotuthyrning och event-biljetter.

Delad glädje är dubbel glädje!

Dela din upplevelse genom att tagga dina bilder när du utforskar Dalslands kanal.