({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Deisign Museum to Go

Fotograf: Jonas Ingman

Lokala bryggerier Ölkulturen är stark på Öckeröarna. I kommunen finns inte mindre än tre hantverksbryggerier. BarlindBeer, Hönöbryggeriet och Rörö öl. På Hönö finns hembryggarföreningen Hönö Ölagille.

Bryggerier i Göteborgs skärgård

Barlind Beer

BarlindBeer är ett bryggeri som startade våren 2015 av Jonas Barlind på Björkö i Göteborgs skärgård. Efter att ha arbetat flera år som forskande kemist inom läkemedelsindustrin och därefter som miljökonsult bestämde sig Jonas för att låta hobbyn ta över yrkeslivet. BarlindBeer flyttade då in i Ishusets fantastiska lokaler, gör ett besök i björkö hamn och titta in hos Jonas som just nu förbereder sommarens öl. BarlindBeer erbjuder förutom öl ett antal andra produkter och tjänster
Telefon: 0701-73 08 71  E-mail

 

Hönö Bryggeriet

Hönöbryggeriet 
En känsla av hav, salt och sol
Från Hönöbryggeriets lokaler på Björnhuvudet möts besökare av en vacker utsikt bestående av hav, måsar och fiskebåtar. Närheten till havet har varit en betydande del i utformningen av Hönöbryggeriets produkter. Det smakrika innehållet speglas av en färgglad design såväl som härliga solnedgångsbilder i sociala medier. Under 2019 övergick bryggeriet till att tappa ölen på burk. Övergången har resulterat i att ölets aromer framhävs bättre samtidigt som valet är mer miljövänligt. Hönöbryggeriet erbjuder en rad alternativ med allt från fruktig IPA, NEIPA och APA till tjeckisk Lager och tyskinspirerad Pilsner. Några favoriter bland humlesorterna är Citra, Mosaic och Simcoe som erbjuder fräscha toner av citrus och tropiska frukter.
Sortimentet går att köpa på Systembolaget där ölet finns lokalt men också är beställningsbar i hela landet. I närområdet och i Göteborg finns Hönöbryggeriets öl på lokala krogar och restauranger. 
Kontakt email
Besöksadress:Björnhuvudet 61, Öckerö Telefon 0707-289802


Rörö Öl

Rörö öl som grundades 2020 är ett mikrobryggeri i Bohusläns yttersta skärgård. Verksamheten startade i grundarnas garage med småskalig utrustning som ett resultat av att grannar, vänner och bekanta uppskattade vår hembryggda öl och efterfrågade om man inte kunde köpa den någonstans. Man startade i liten skala till att börja med och eftersom försäljningen gått över förväntan så satsar man på ytterligare utbyggnad och ökad kapacitet.
I skärgården finns en lång tradition av eget hantverk, en tradition som man vill bevara och brygga vidare på. Ölen tillägnas alla de människor som älskar Rörö för dess karga klippor, för dess stora stenfält, för dess sandstränder och dess närhet till havet.
Ett samarbete med ett eventbolag som tillsammans arrangerar båtturer, provningar, visningar m.m.
Ett basutbud med traditionella ölsorter som Lager, Ipa, Apa och Stout men även säsongs öl av olika sorter under ett annat varumärke som är framtaget i samarbete med Föreningen och ölsällskapet Hönö Ölagille.
Välkomna att prova Rörös bohuslänska öl som finns på restaurangerna Rörö Fiskeboa & krog och Café Röröboa, i ICA butikerna på Rörö och Hönö, men även på systembolaget.
Läs mer om Rörö öl eller mail


På Hönö finns hembryggarföreningen Hönö Ölagille.