({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman @Bruksbild

Bad & bastu i Göteborgs skärgård

  • Öckerö Besöks -och näringsliv

Hett med havsbad! Fler och fler badar i havet året om, upplev friheten och havet, vill man boka bastu också finns det på en del av badställena.

Här hittar ni bastu & badställen på norra öarna i Göteborgs skärgård, många i närheten av ställplats eller boende vid havet.
Boka Bastu

Havskattens bastu & bubbelpool Hönö Röd
Hyr den fräscha spa avdelning med bastu och bubbelpool där även lite havsutsikt ingår.
Hyr som ett företagsevent eller samla ihop kompisgänget, eller bara som en avkopplande stund för hela familjen oavsett tid på året.
Spa avdelningen ligger på övre plan intill vårt konferensrum / allrum som en separat enhet. Det finns 2 duschar och wc. Bubbelpoolen är placerad utomhus på vår altan och rymmer upp till 7 personer.
I priset ingår handduk, tvål och schampo.

Ömc Öckerö hotell  Bastu & Badtunna
Du kan boka/reservera bastu och badtunna vare sig du bor på kurshotellet eller vill boka som privatperson. Vid bokning och reservation har ni hela anläggningen för er själva. Pris: 2 500 kr (inkl. moms)  Hel eftermiddag till sen kväll

Långholmens Bastubad & Marina Möten
Långholmen är den lilla ön utanför Hönö klåva - den perfekta platsen för ett event. 
Festlokal för upp till 36 personer sittandes i en sjöbod och Bastun tar 12 personer.
För bokning Tel. 0707176655

Bastun Öckerö hamn på piren; Här ligger bastun man kan boka. Bryggan är Öckerö hamns och är också ett badställe med badstege.
Intill ligger Öckerö hamncafé där man kan få sig något värmande, lunch eller fika. Rättigheter & Take away. Man håller än så länge max 5 personer. Tiderna 13-16 och 17-20.
Bastun drivs av Röda korset Öckerö; Ring eller smsa till Klas på 0705-671390

Nimbus Öckerö; Längst ut på bryggan kan man ta sig ett dopp med utsikt över Kalvsund. Bastun intill bokar man genom Nimbus, Restaurang & café, även stugorna ligger på bryggan med egen ingång, pentry och härlig altan. Vill man boka omklädning, toa, dusch finns det i Nimbus vandrarhem Tel. 031-962555

Öckerö Hjälvik; Omklädningshytt och badstege längst ut på badplatsen. Grillplats. Sandstrand och fin natur, slingor att promenera på. Vid Göstahallen intill Ishallen ligger skate, lek och utegym.

Hönö Klåva Hästens badplats ligger på Hönö, i närheten av Klåva. Där finns en strand, brygga och stege på klipporna. Här kan man även ta en härlig promenad längst klippor och hav. Om man bor på ställplatsen i Klåva så är det ca 600 m promenad till badplatsen.

Björkö har underbar natur och fina badställen. Ställplatsen i hamnen är öppen även vintertid och här promenerar ut på Strömskärsleden så finns det en badstege vid Strömskär, här doppar man sig i havet medans man njuter av utsikten mot Hälsö och Knippla. Värmande dryck och mat kan man få på Björkö Pizzeria, Skeppshandeln eller Ica. Vill man övernatta så ligger Björkö sealodge och ställplatsen i hamnen och det är en kort promenad till Vandrarhemmet Skutan

Tar man färjan till ön Knippla så är Tranbärsvikens badplats en härlig plats med brygga, badstege, sandstrand och i hamnen finns livsmedelsbutik och Vandrarhemmet. Här kan man bo över med sin husbil i hamnen även nu vintertid. 

I hamnen på Hyppeln ligger bastun ute på bryggan, här finns hopptorn och badbrygga. Vill man ha sandstrand så är det en kort promenad till Sandtången med brygga och långgrunt

Att vinterbada är en häftig upplevelse och man övervinner sig själv, redan på 1700-talets England var det en trendig medicinsk behandling som spred sig till Sverige och Västkustens kurorter.
Idag har det blivit en ny trend och badstegarna får ligga i medans flytbryggorna tas upp på hösten. Knakande bryggor, vinterljus, vintermörker, lugnt hav, stormigt hav. Med bastu eller utan bastu!
Det kalla vintervattnet och total närvaro. Vattnets effekt är mental och fysisk. En perfekt start på dagen!

Tips när man ska vinterbada:
Bada inte själv  - Bada i dagsljus - Gå i med fötterna först - Gärna en mössa på huvudet
Bada nykter - Bada där du bottnar - Se alltid efter vart du tar dig upp innan du tar dig i vattnet

Gärna med på badet: 
Stor handduk eller badrock - En termos varm dryck - Varma kläder att klä om till - Tjock jacka och mössa om du promenerar - Tofflor är smart på kall brygga och berg - Eller sittunderlag - Håll dig i rörelse och bli inte kall 

 

                                            Hav ett skönt dopp!