({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settings.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Visit Hornborgasjön

    Fotograf: 

Upplevelseområdet Hornborgasjön

Runt Hornborgasjön, en av Europas viktigaste fågelsjöar, kan du uppleva vacker natur, känna historiens vingslag, njuta av lokalproducerade måltider, se trandansen på nära håll, övernatta i unika boenden och mycket mycket mer.

Hornborgasjön

Här kan du läsa mer om Hornborgasjön, en av Europas viktigaste fågelsjöar.

Valleområdet

På den västra sidan av Billingen breder ett böljande landskap ut sig. De åtta naturreservaten bjuder på varierande flora och fauna men gemensamt har de att de är väl värda ett besök.

Naturum Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida, där platåberget Billingen reser sig som fond, står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet. I byggnaden kan du uppleva en vacker utställning om sjöns historia och fågellivet i området. Barnaktivitetern och guidning finns också.

Kata Gård - Varnhem

Vid utgrävningar på höjden bakom klosterruinen i Varnhem har arkeologerna funnit ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor. Den byggdes på vikingatiden som en privat gårdskyrka på storgodset Varnhem. Nu har Katas kyrka fått ett skyddande tak och en utställning.

Kulturväg Skaraborg

Utanför Falköping, Skara och Skövde hittar du ett landskap som är rikt präglat av historien. Ett område som formats av inlandsisen, och som har bebotts ända sedan stenåldern. Genom landskapet sträcker sig Kulturväg Skaraborg en brun/vit skyltad turistväg. Turistvägen sträcker sig mellan Karleby i Falköpings kommun vidare förbi Hornborgasjön och Varnhem i Skara kommun och sedan till Tidan i Skövde kommun. Kulturväg Skaraborg är sju mil lång och utmed vägen finner du många härliga besöksmål, caféer och boende att upptäcka.

Se och Göra

Området runt Hornborgasjön bjuder på mycket mer än bara tranor. Här finns vacker natur, medeltida kyrkor, museer, Science center, gallerier och mycket mer.

Boende runt Hornborgasjön

Bo i genuin 1800-talsmiljö, i en älg, kurort, konstnärsvilla eller ett trädhushotell - runt Hornborgasjön finns fantastiska boenden oavsett smak. Här hittar du allt från vandrarhem till hotell. Välkommen!

Ät gott

Här hittar du mysiga restauranger, krogar och caféer i området. Välkommen till bords vid Hornborgasjön!

Nytt café vid naturum

Strax intill naturum Hornborgasjön ligger ett vackert nybyggt hus där du finner Café Doppingen. Med utsikt över Hornborgasjön kan du njuta av hembakat och ekologisk fika i många varianter och är du hungrig finns det flera alternativ att välja på.

Destination

Visar {{proxy.activeBusinesses.activeInd + 1}} av {{proxy.activeBusinesses.length}}