({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Närproducerade frestelser

Vid Göta älv finns en mängd spännande gårdsbutiker med egenproducerade varor och lokala delikatesser.

Du kan besöka flera av gårdarna, njuta av en fika i vackra miljöer, klappa djur och andas härlig lantluft. I gårdsbutikerna kan du handla närproducerat och ekologiskt. Vilken åker du till idag?

Gårdsbutiker

Hos Carpe Ventum kan du välja och vraka bland alla våra vackra grå fårskinn. Här finns både lammskinn och tackskinn. Här är verksamheten bred med alltifrån frö- och spannmålsodling, skogsbruk, fårskötsel till en skinnbod där det säljs fina lammskinn och även köttboxar på beställning. 

Din Goda Bonde är ett företag som ägs av två syskon. Gården är belägen på Svenseröd Gård i Västerlanda. I första hand förmedlar företaget köttlådor till konsumenter.Här hittar du närproducerat, klimatsmart och välsmakande kött. På Svenseröd gård strävas efter att få till ett klimatsmart och närproducerat kretslopp. Idag finns det cirka 140 mjölkkor som fritt betar på markerna. Vill du besöka Din Goda Bonde? Kontakta gärna Johan Eriksson för ett besök på gården. Du når honom på 073-525 24 85.

Hos Ehrenhofers Lamm och Vilt i Lödöse kan du köpa egenproducerad korv av lamm, hjort och vildsvin. Här hittar du även cateringverksamhet, uppfödning av jakt- och spårhundar och får, odling av KRAV-godkänt spannmål samt ekologisk gräsvall. Vill du veta mer om jakt och spårning? Passa på och gå en kurs i det hos Ehrenhofers.

Hjärtumslamm är en gårdsbutik som erbjuder lammskinnsprodukter och lamm styckade efter kundens önskemål. Bland gårdens djur hittar du mjölkkor, får och vallhundar.

Skiltorp fårgård är en en gårdsbutik som säljer egenproducerade matvaror som kött, grönsaker och delikatesser. Vad sägs om ovanligheter som vildsvinskotletter, älggrillare, kalkonfalu, lammkorv och kalkonsalami?

Skörsbo Gård finns möjlighet att odla din egen mat. Du kan tinga en odlingsbädd på gården, där du själv bestämmer vilka grönsaker du vill odla. Du avgör själv hur mycket du vill rensa och skörda. Skörsbo Gård sår och sköter dina växter om du vill. Kanske du tycker det skulle vara roligt att ibland åka dit och följa hur dina grönsaker växer.