({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Motionsspår, mtb-led och skidspår på Hellidsberget
Tidaholm

Välskötta spår och leder i härlig natur

På Hellidsberget i Tidaholm finns motionsspår i varierande längder och en mountainbikeled i lättcyklad terräng. Vintertid prepareras spåren för längskidåkning.

Motionsspår

På Hellidsberget i Tidaholm finns välskötta motionsspår i härlig natur. Varierande längder gör att det finns något som passar alla. Spåren är 1 km, 2,5 km, 3,3 km, 5 km samt 10 km långa. Elljusspår finns i längderna 3,3 km och 1 km. Motionsspåren sköts av Tidaholms SOK Sisu.

                        Hellidsspår mindre.jpg                      

MTB-led

Sträckan på rundslingan som utgår från spårcentralen vid SISU-stugan på Hellidsberget är 10 kilometer. Leden bedöms som lätt. Mountainbikeleden är uppmärkt medsols så att du i första hand ska möta de som rör sig till fots utmed leden som också är motionsspår. Det är alltid du som cyklist som har skyldighet att i god tid sakta ned och tala om att du kommer vid passage av människor och djur. Fotgängare har alltid företräde. Tala om för fotgängare och löpare när sista personen passerar om ni åker i en grupp.

Skidspår

Vintertid prepareras spåren för längdskidåkning. Till entusiasternas stora lycka behöver det inte vara god tillgång på snö, bara tillräckligt kallt så att konstsnö kan skapas med hjälp av snökanoner.

SISU-stugan

Samtliga motionsspår, mountainbikeleden och vintertid även skidspår utgår från SISU-stugan på Hellidsberget. I stugan finns kök, samlingslokal och konferensutrymmen. I källaren finns omklädningsrum, bastu och dusch. Stugan är öppen för allmänheten med servering tisdags- och torsdagskvällar under vår, höst och vinter. Det finns även möjlighet att hyra stugan för olika evenemang.

Sevärda besöksmål

På bergskanten ligger Hellidens slott som inhyser vandrarhem, konferensverksamhet och folkhögskola. Slottet har en fin park med ankdammar nedanför som passar för att strosa och känna lugnet. 

Är du intresserad av konst så har du Konstlitografiska muséet att besöka som finns här också.

 

Fakta om leden

Svårighetsgrad:

Lätt/medel

Start och mål:

Start och mål vid Sisustugan på Hellidsberget.

Hitta hit:

Tidaholm ligger i Västsverige nära Vättern, cirka 160 km från Göteborg. Väljer du att åka tåg åker du till Falköping eller Skövde och sedan buss därifrån till Tidaholm. Åker du bil ligger Tidaholm 58 km från Jönköping.

Kontaktinformation

Tidaholms SOK Sisu

Hellidsberget

522 94 Tidaholm


Telefon: +46 502 109 77


E-post: Skicka E-post

Hemsida: tidaholmssoksisu.nu