({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Picknick på Levene äng

    Välkommen till Vara!

Vårkänslor i Vara

När våren äntligen är här vill vi vara ute och njuta av härliga och ljusa dagar. Aktiviteter såsom cykling, vandring och golf lockar och det gör även sköna fikastunder i gott sällskap. Här har vi samlat våra bästa tips för att uppleva våren i Vara på bästa sätt.

Vara Konserthus

Mitt på Varaslätten i Skaraborg ligger konserthuset som presenterar närmare 200 konserter och föreställningar varje år. 

På repertoaren finns dans, teater och musik i många genrer.

The Blue Orange

Spana in det färgsprakande stationshuset i Vara som både väcker fascination och starka känslor, en så kallad vattendelare! 

Katharina Grosse skapade konstverket The Blue Orange 2012.

Evenemang på Varaslätten

Runt om på slätten arrangeras årligen ett varierat utbud av evenemang, allt från viskvällar, konstutställningar och kulturvandring till traktorrace.

Vandra i Skaraborg

Skaraborg bjuder på härliga vandringar i varierad natur. Vandra på våra platåberg. över ängar och mossar eller längs sjöar och åkermark.

Jordgubbens Dag – folkfest i juli

Upplev Skaraborg

Mellan Vänern och Vättern väntar dig en mängd upplevelser året runt. Hitta evenemang, besöksmål och inspiration inför och under ditt besök i Skaraborg.