({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vara /
  • Aktivitetsdag på schlätta
  • Fotograf: Anneli Johansson

Aktivitetsdag på schlätta

Ta med dig kompisarna eller familjen ut på en aktiv tur på schlätta. Dagen rymmer ett besök på både aktivitetsområdet Hedensborg i Larv och friluftsområdet Oltorp i Kvänum.

Hedensborg

Hedensborg är Varas största idrottsplats med hela sex gräsplaner samt en grusplan. Hedensborg har utökats och har nu även en aktivitetspark med hinderbana och utegym. Lira lite boll eller spela en omgång brännboll, kör ett pass i gymmet och testa både er balans och styrka i hinderbanan. Återhämtning är också viktigt! Den medhavda matsäcken passar bra att duka upp vid Hedensborgs grillplats och avnjuta mellan aktiviteterna. 

 

Oltorp

Även på Oltorps friluftsområde i Kvänum finns möjligheten att utföra flera olika aktiviteter. Här kan du cykla mountainbike på 4 olika MTB-slingor. Om du inte har tillgång till egen mountainbikecykel kan du hyra det hos Evalds. MTB-lederna är natursköna och utmanande för både vuxna och barn. Svårhetsgraden går från lätt till medel och distanserna varierar mellan 1 till 4,5 kilometer. Här i Oltorp finns även ett elljusspår på 2,75 km som går genom en relativt flack terräng med skyddande blandskog. Dessutom finns också en mycket trevlig kulturvandringsled på 10 km som du kan gå/springa/cykla. Här på Oltorps friluftsområde finns även en liten badsjö, tennisbanor och bordsgrupper för den medhavda matsäcken till den där återigen viktiga återhämtningen. Klicka här för en översiktskarta över Oltorp och elljulsspåret.

Hitta hit

Ta dig direkt till Oltorp i Kvänum eller Hedensborg i Larv med buss från Vara.

 

Eller packa bilen och häng på cykeln så tar du dig smidigt mellan de olika aktivitet- och friluftsområdena.