({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vara /
  • Dagsutflykt med lek & rörelse
En familj är ute och går i skogen

Fotograf: Anneli Johansson

Dagsutflykt med lek & rörelse

Gör en aktiv runda i Ryda för att sedan avsluta med picknick och lek i Helås. Naturskön utflykt för hela familjen!

Almesåsens fritidsområde ligger i natursköna Ryda utanför Helås, Vara. Här finner du ett utegym och härliga motionsspår i varierande längd och svårighetsgrad. I närområdet ligger även omtyckta Helås lekplats. Almesåsen i Ryda är perfekt för en dagsutflykt för såväl barnfamilj som för den mer aktiva och träningsintresserade. 

Här kan du dessutom orientera med populära Naturpasset, antingen till fots eller på cykel. Sommaren 2021 erbjuder Ryda SK två olika sorters Naturpass - cykelpass och naturpass. För den som inte känner till Naturpasset är det ett paket man köper som innehåller en karta över orienteringskontroller. Du behöver inga förkunskaper alls, det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja. Läs mer här!

Snabbfakta

Längd: Dagsspåren är 2,5 km (gul), 5,0 km (blå) och 10 km (röd). Elljusspåren är 1,7 km (svart) samt 2,5 km (grön).


Terräng: Spåren går till större delen i en skyddande barrskog och landskapet varierar från flackt till relativt kuperat.

 

Efter någon eller några timmar i skogen lockar nog lite lek och fika, inte sant? Helås intresseförening har en superfin lekplats  bara ett par minuter från Almesåsen i Ryda, en mycket omtyckt plats för hela familjen. Den natursköna lekplatsen lockar till bus och rörelse medan omgivningen bjuder in till en picknick i det gröna. Här finns en spännande och lekfull hinderbana, linbana, grillplats, trampbilar och en stor aktivitetsyta med leksaksaffär och tåg.