({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vara /
  • Mathantverkare

Fotograf: Jesper Anhede

Deltagande mathantverkare

Här hittar du en kort presentation över de mathantverkare som är med i Mathantverkssafari 6-7 maj samt 2-3 september 2023 kl. 11-16.

* Adelsåsens Kalkon (butik), Stora Levene, läs mer>>

Våra produkter finns, förutom i vår gårdsbutik, även i dagligvaruhandeln i närområdet. Intresset är stort för våra produkter i delikatessbutiker och krogar. Ett intresse som bara växer och växer i takt med att folk börjar bry sig vad man äter. 

* Alboga Choklad (butik och fika), Ljung, läs mer>> 

Alboga Choklad är ett litet hantverksföretag med stor omtanke om miljön. Vi tillverkar handgjorda Praliner, Fudge, Kolor, Tårtor, Smörgåstårtor och andra Bakverk helt från grunden och med Närproducerade och Kretsloppsorienterade råvaror, helt utan tillsatser och färgämnen.

* Bondfruns Griskött (butik), Tråvad, läs mer>> 

Äkthet, Kvalitet & Personligt. Mitt i Västergötland på VaraSchlätta ligger vår grisgård som vi driver i fjärde generationen!

* Conditori Nordpolen (fika och mat), Vara, läs mer>>

Conditori Nordpolen är ett klassiskt conditori med anor från 1903 då systrarna Alma och Alvida Jansson startade konditoriet.

* Chili Jossan (butik), Vedum, läs mer>>

* Crea Diem Bokcafé (fika), Ljung, läs mer>>

Vår filosofi är att Bokcaféet skall vara en mötesplats – där man i ro skall kunna tala med varandra, läsa en tidning, dricka en god varm eller kall dryck med hembakat eller hemlagat till.

* Everhags gårdsbutik (butik), Vedum, läs mer>>

I vår gårdsbutik i Vedum kommer du hitta närproducerat kött, potatis, säsongens grönsaker, ägg, hudvårdsprodukter, tygblöjor och mycket mer.

* Fristorps Gård (butik och fika), Västra Tunhem, läs mer >>

Musteri, café och butik vid foten av Hunneberg i Västra Tunhem ligger denna historiska gård. Vi odlar och förädlar frukt, bär och grönsaker i närproducerad filosofi sedan flera år tillbaka.

* Frälsegårdens lantbruk (butik), Önum läs mer>>

Ett småskaligt lokalt lantbruk med grönsaksodling, ägg, svamp, och bär. Drivs ekologiskt och med hållbara metoder.

* Fröken Grönkulla (butik), Vänersborg, läs mer>>

Den lilla gårdsbutiken i stan.  Här finner ni utvalda pärlor, både nya och vintage samt hemkokta kolor och fudge, hembakt bröd, bullar och andra godsaker!

* Lammat i Bitterna (butik), Vedum, läs mer>>

Gårdsbutiken med lamm upfödda på enbart gräs, bruna ägg från frigående höns, grå lammskinn från Gotlandsfår, charkuteri och massor av andra godsaker.

* Levene Gamla Prästgård (fika och mat), Stora Levene, läs mer>> 

Detta är en plats full av berättelser och minnen men också mötesplatsen för dig som vill tillbringa en trevlig stund med nära eller fira någon speciell.

* Lilla Håkansgården (butik och fika), Sollebrun läs mer>>

Träffa våra frigående höns, pärlhöns och ankor, gå en rundvandring och klappa djuren. Köp hembakat fika och slå er ner en stund i trädgården. Gårdsbutiken är fylld med ägg, plantor/grönsaker och andra godsaker.
 

* Lundens gård (butik), Gärdhem läs mer>>

Lundens gård ligger en bit utanför Trollhättan och är KRAV certifierad. Vi inriktar oss bl.a på kultursäd så som spelt, Ölands lantvete, emmer och svedjeråg. Dessa gamla sorter odlar vi för att det passar så bra i ekoodling och det är smakrikt, näringsrikt och har goda bakegenskaper.

* Mat Magnus (mat), Larv, läs mer>>

Catering- och kursverksamhet och hjälper till med det mesta i samband med fester av olika slag. T ex hembakade tårtor, smörgåsar, bufféer, varm mat, konferenser, uthyrning av kock. 

* Mossängens Gård (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Här finns mjukglass, hemmagjorda drycker, senap o bakat. Isländska godbitar och kaffe från Grästorps Kafferosteri och lite hantverk. Café med gott om sittplatser i ladan. 

* Mäjens (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Glass på egna recept med ingredienser ”nära” som t.ex. fläder och äpple från egna trädgården, vinbär, hallon och honung från odlare i närområdet.

* OliviaEko (butik och fika), Vedum, läs mer>>

Hos oss kan du köpa rapsolja, honung, saft och sylt av rabarber, vinbär och havtorn, äppelmust. Allt egentillverkat på gården och hela produktionen KRAV-märkt.

* STÄNGT PÅ GRUND AV SJUKDOM Resville Mathantverk (butik och fika), Lidköping, läs mer>>

Bland våra produkter hittar du bl.a. saft, nektar, must, sylt, marmelad, gelé och curd samt smaksatta varianter av rapsolja och vitvinsvinäger. Vi arbetar främst med lokala råvaror och utan onödiga tillsatser.

* Sivans Osthandel (butik och fika), Vara, läs mer>> 

"Ä dä ente gött kan dä lika gärna kvetta" Så ser Sivan på ost och annat gott att njuta av i livet! Sivans Osthandel är familjeföretaget som i fem generationer arbetat med ost.

* Sjötorps säteri (butik och fika), Larv läs mer>>

Sjötorps säteri ligger fint beläget intill ån Lidan med rikt djur- och fågelliv, vatten & natur. Njut av en god fika i en mysig miljö.

* Skattegårdens lantost (butik), Sollebrunn läs mer>>

Gårdsmejeri och butik i den lilla byn Magra i Alingsås kommun. Här ystar mejerskan Annelie delikatessostar på bygdens komjölk vilka säljs i gårdsbutiken tillsammans med gårdens hällbakade tunnbröd, gårdens ägg samt andra närproducerade godsaker.

* STÄNGT Skumme småbruk (butik), Floby läs mer>>

Försäljning av hantverksmässiga bröd och bakverk i liten skala, mest på surdeg. Vi bedriver även grönsaksodling samt uppfödning av svenska lantrasdjur för bete, bevarande, självhushåll och försäljning

* Stilla Hillet (butik och fika), Vara, läs mer>>

* STÄNGT PÅ GRUND AV SJUKDOM Uppegårdens Vilt (butik), Trollhättan, läs mer>>

Vår gårdsbutik erbjuder ett brett sortiment av viltkött i alla dess former. Allt ifrån stekar och biffar till förädlade produkter som korvar, hamburgare och charkuterier av högsta kvalitet.

* Vedums Grönsaker (butik), Vedum

Vedums Grönsaker erbjuder egenodlade körsbärstomater, gurkor, amerikanska blåbär, hallon, hjortron av högsta kvalitet.

* Vithatts Gård (butik), Herrljunga läs mer>>

* Östängs gård (butik), Sollebrun läs mer>>

Familjegård med skogsbruk, djur och grönsaksodling. Äggförsäljning året runt, grönsaker, äppelmust och honung vid tillgång

 

Karta

Med evenemangets gratiskarta blir det enkelt att besöka deltagare, gårdsbutiker och matproducenter och deras djur.

Skriv gärna ut kartan och ta den med dig på din rundtur.

 

Kartan finns även digitalt klicka här för att komma till den!