({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jesper Anhede

Mathantverkare

Här hittar du en kort presentation över de mathantverkare som är med i Mathantverkssafari helgen 5-6 september kl. 11 - 16. Företagen är presenterade i bokstavsordning.

Nyhetsuppdatering 3 september 2020

På grund av COVID-19 så blir vårens safari lite annorlunda när en del av deltagarna valt att hålla stängt. Klicka på länken nedan för att se vilka av deltagarna som har möjlighet att ta emot besökare och vad som erbjuds under helgen.

Information och erbjudanden från årets mathantverkare hittar du här!

* Adelsåsens Kalkon (butik), Stora Levene, läs mer>>

Våra produkter finns, förutom i vår gårdsbutik, även i dagligvaruhandeln i närområdet. Intresset är stort för våra produkter i delikatessbutiker och krogar. Ett intresse som bara växer och växer i takt med att folk börjar bry sig vad man äter.

* Bitterna Åkatorp Lamm & Lakrits (butik), Vedum, läs mer>>

Bitterna Åkatorp är en KRAV-certifierad fårgård. Här finns gårdsbutik med lammkött, rökt kött, sheep-jerky, hemgjorda korvar, charkuterier, skinn och hemslöjd.  Gården ligger på historisk mark i tyst och rogivande omgivning. 

* Bondfruns Griskött (butik), Tråvad, läs mer>> 

Äkthet, Kvalitet & Personligt. Mitt i Västergötland på VaraSchlätta ligger vår grisgård som vi driver i fjärde generationen!

* Conditori Nordpolen (fika och mat), Vara, läs mer>>

Conditori Nordpolen är ett klassiskt conditori med anor från 1903 då systrarna Alma och Alvida Jansson startade konditoriet.

* Crea Diem Bokcafé (fika), Ljung, läs mer>>

Vår filosofi är att Bokcaféet skall vara en mötesplats – där man i ro skall kunna tala med varandra, läsa en tidning, dricka en god varm eller kall dryck med hembakat eller hemlagat till.

* Ehrenhofers Lamm och Vilt (butik), Lödöse, läs mer >>

Gårdsbutik strax utanför Lödöse med fokus på viltkött. Här finns ett fint sortiment av älg, dov- och kronhjort, rådjur, vildsvin och fågel.

* Fristorps Gård (butik och fika), Västra Tunhem, läs mer >>

Musteri, café och butik vid foten av Hunneberg i Västra Tunhem ligger denna historiska gård. Vi odlar och förädlar frukt, bär och grönsaker i närproducerad filosofi sedan flera år tillbaka.

* I-M Tunnbröd, Vedum.

Ing-Marie bakar Norrländskt mjukt och hårt tunnbröd. Försöker att använda närproducerade råvaror. Se hur vi bakar brödet! (Endast safarihelgen).


* Jordarv (butik), Ulvstorp, läs mer>>

Jordarv är ett småskaligt grönsaksodlande med en grön framtidsvision. Primärproducent efter säsong till lokala gårdsbutiker och mathantverkare.

* Koberg vilt (butik), Sollebrunn, läs mer>>

Vi levererar välsmakande produkter av frilevande vilt. Ingredienserna till de förädlade produkterna är omsorgsfullt utvalda och råvarorna förädlade enligt gammal tradition.

* Levene Gamla Prästgård (fika och mat), Stora Levene, läs mer>> 

Detta är en plats full av berättelser och minnen men också mötesplatsen för dig som vill tillbringa en trevlig stund med nära eller fira någon speciell

* Mat Magnus (mat), Larv, läs mer>>

Catering- och kursverksamhet och hjälper till med det mesta i samband med fester av olika slag. T ex hembakade tårtor, smörgåsar, bufféer, varm mat, konferenser, uthyrning av kock. 

* Mossängens Gård (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Kravcertifierad biodling och odling av bl.a havtorn och aronia. Bären förädlas till marmelad, gelé och dryck. I sortimentet ingår även senap, glögg, biscotti, fikon, knäckebröd och äggost.

* Mäjens Glass & Maräng (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Glass på egna recept med ingredienser ”nära” som t.ex. fläder och äpple från egna trädgården, vinbär, hallon och honung från odlare i närområdet.

* OliviaEko (butik och fika), Vedum, läs mer>>

Hos oss kan du köpa rapsolja, honung, saft och sylt av rabarber, vinbär och havtorn, äppelmust. Allt egentillverkat på gården och hela produktionen KRAV-märkt.

* Resville Mathantverk (butik och fika), Lidköping, läs mer>>

Bland våra produkter hittar du bl.a. saft, nektar, must, sylt, marmelad, gelé och curd samt smaksatta varianter av rapsolja och vitvinsvinäger. Vi arbetar främst med lokala råvaror och utan onödiga tillsatser.

* Sivans Osthandel (butik och fika), Vara, läs mer>> 

"Ä dä ente gött kan dä lika gärna kvetta" Så ser Sivan på ost och annat gott att njuta av i livet! Sivans Osthandel är familjeföretaget som i fem generationer arbetat med ost.

* Vara Sparköp (chark), Vara, läs mer>>

Vi är en liten livsmedelsaffär mitt i Vara som har som mål att vara bäst på kött & chark, närproducerat, fairtrade och ekologiska produkter.

* Vedums Grönsaker & Trädgårdsskötsel (butik), Vedum

Vedums Grönsaker erbjuder egenodlade körsbärstomater, gurkor, amerikanska blåbär, hallon, hjortron av högsta kvalitet.

* Ödeby Naturbeteskött (butik), Upphärad. 

Försäljning av Egenproducerat ekologiskt nötkött, häng mörat i minst 14 dagar och som säljs i min Gårdsbutik

Karta

Med evenemangets gratiskarta blir det enkelt att besöka deltagare, gårdsbutiker och matproducenter och deras djur.

Skriv gärna ut kartan och ta den med dig på din rundtur.