({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vara /
  • Mathantverkare
Sivans Ost

Fotograf: Eveline Johnsson

Deltagande mathantverkare

Här hittar du en kort presentation över de mathantverkare som är med i Mathantverkssafari 4-5 maj samt 7-8 september 2024 kl. 11-16.

* Adelsåsens Kalkon (butik), Stora Levene, läs mer>>

Våra produkter finns, förutom i vår gårdsbutik, även i dagligvaruhandeln i närområdet. Intresset är stort för våra produkter i delikatessbutiker och krogar. Ett intresse som bara växer och växer i takt med att folk börjar bry sig vad man äter. 

* Bondfruns Griskött (butik), Tråvad, läs mer>> 

Äkthet, Kvalitet & Personligt. Mitt i Västergötland på VaraSchlätta ligger vår grisgård som vi driver i fjärde generationen!

* Chili Jossan (butik), Vedum, läs mer>>

ChiliJossan är det lilla odlings- och förädlingsföretag med fokus på chiliprodukter. 

* Crea Diem Bokcafé (fika och mat), Ljung, läs mer>>

Vår filosofi är att Bokcaféet skall vara en mötesplats – där man i ro skall kunna tala med varandra, läsa en tidning, dricka en god varm eller kall dryck med hembakat eller hemlagat till.

* Everhags gårdsbutik (butik), Vedum, läs mer>>

I vår gårdsbutik i Vedum kommer du hitta närproducerat kött, potatis, säsongens grönsaker, ägg, hudvårdsprodukter, tygblöjor och mycket mer.

* Fristorps Gård (butik och fika), Västra Tunhem, läs mer >>

Musteri, café och butik vid foten av Hunneberg i Västra Tunhem ligger denna historiska gård. Vi odlar och förädlar frukt, bär och grönsaker i närproducerad filosofi sedan flera år tillbaka.

* Lammat i Bitterna (butik och mat), Vedum, läs mer>>

Gårdsbutiken med lamm upfödda på enbart gräs, bruna ägg från frigående höns, grå lammskinn från Gotlandsfår, charkuteri och massor av andra godsaker.

* Levene Gamla Prästgård (fika och mat), Stora Levene, läs mer>> 

Detta är en plats full av berättelser och minnen men också mötesplatsen för dig som vill tillbringa en trevlig stund med nära eller fira någon speciell.

* Lilla Håkansgården (butik), Sollebrun läs mer>>

Träffa våra frigående höns, pärlhöns och ankor, gå en rundvandring och klappa djuren. Gårdsbutiken är fylld med ägg, plantor/grönsaker och andra godsaker.
 
* Lindas Skafferi (butik), Floby läs mer>>

Hos Lindas skafferi hittar ni ekologiska och närproducerade livsmedel.

* Lundens gård (butik och fika), Gärdhem läs mer>>

Lundens gård ligger en bit utanför Trollhättan och är KRAV certifierad. Vi inriktar oss bl.a på kultursäd så som spelt, Ölands lantvete, emmer och svedjeråg. Dessa gamla sorter odlar vi för att det passar så bra i ekoodling och det är smakrikt, näringsrikt och har goda bakegenskaper.

* Mat Magnus (mat och fika), Larv, läs mer>>

Catering- och kursverksamhet och hjälper till med det mesta i samband med fester av olika slag. T ex hembakade tårtor, smörgåsar, bufféer, varm mat, konferenser, uthyrning av kock. 

* Mossängens Gård (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Här finns mjukglass, hemmagjorda drycker, senap o bakat. Isländska godbitar och kaffe från Grästorps Kafferosteri och lite hantverk. Café med gott om sittplatser i ladan. 

* Mäjens (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Glass på egna recept med ingredienser ”nära” som t.ex. fläder och äpple från egna trädgården, vinbär, hallon och honung från odlare i närområdet.

* OliviaEko (butik), Vedum, läs mer>>

Hos oss kan du köpa rapsolja, honung, saft och sylt av rabarber, vinbär och havtorn, äppelmust. Allt egentillverkat på gården och hela produktionen KRAV-märkt.

* Resville Mathantverk (butik och fika), Lidköping, läs mer>>

Bland våra produkter hittar du bl.a. saft, nektar, must, sylt, marmelad, gelé och curd samt smaksatta varianter av rapsolja och vitvinsvinäger. Vi arbetar främst med lokala råvaror och utan onödiga tillsatser.

* Sivans Osthandel (butik), Vara, läs mer>> 

"Ä dä ente gött kan dä lika gärna kvetta" Så ser Sivan på ost och annat gott att njuta av i livet! Sivans Osthandel är familjeföretaget som i fem generationer arbetat med ost.

* Skattegårdens lantost (butik), Sollebrunn läs mer>>

Gårdsmejeri och butik i den lilla byn Magra i Alingsås kommun. Här ystar mejerskan Annelie delikatessostar på bygdens komjölk vilka säljs i gårdsbutiken tillsammans med gårdens hällbakade tunnbröd, gårdens ägg samt andra närproducerade godsaker.

* Stilla Hillet (butik och fika), Vara, läs mer>>

Det mysiga cafét på varaslätten, vid den lilla bäcken som ringlar sig genom åkrar och skogar på sin väg mot Lidan och Vänern.

* Trollabokvarn (mat och fika), Herrljunga, läs mer>>

På Trollabokvarn kan man njuta av god mat i unik miljö.

* Uppegårdens Vilt (butik och mat), Trollhättan, läs mer>>

Vår gårdsbutik erbjuder ett brett sortiment av viltkött i alla dess former. Allt ifrån stekar och biffar till förädlade produkter som korvar, hamburgare och charkuterier av högsta kvalitet.

* Vedums Grönsaker (butik och mat), Vedum

Vedums Grönsaker erbjuder egenodlade körsbärstomater, gurkor, amerikanska blåbär, hallon, hjortron av högsta kvalitet.

* Östängs gård (butik), Sollebrun läs mer>>

Familjegård med skogsbruk, djur och grönsaksodling. Äggförsäljning året runt, grönsaker, äppelmust och honung vid tillgång

Boenden

* Bjertorp Slott, Kvänum läs mer>>

* Dahlbogården Event & Rum, Alingsås läs mer>>

* Ronnum Herrgård, Vargön läs mer>>

* Sjötorps Säteri, Larv läs mer>>

* Stora Djupsås, Nossebro läs mer>>

 

Karta

Med evenemangets gratiskarta blir det enkelt att besöka deltagare, gårdsbutiker och matproducenter och deras djur.

Skriv gärna ut kartan och ta den med dig på din rundtur.

 

Kartan finns även digitalt klicka här för att komma till den!