Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Magasinet på Sjötorp
  • Conditori Nordpolen Vara

    Fotograf: Jesper Anhede

  • Sivans Ost

    Fotograf: Stefan Quinth

Mathantverk

  • 26 aug, 2019
  • Visit Vara
  • Källa: VästgötaLandet

Här hittar du en kort presentation över de mathantverkare som är med i Mathantverkssafari.

Företagen är presenterade i bokstavsordning. Mer information hittar du företagens egna hemsidor genom att klicka på "läs mer" 

* Adelsåsens Kalkon (butik), Stora Levene, läs mer>>

Våra produkter finns, förutom i vår gårdsbutik, även i dagligvaruhandeln i närområdet. Intresset är stort för våra produkter i delikatessbutiker och krogar. Ett intresse som bara växer och växer i takt med att folk börjar bry sig vad man äter.

* Bitterna Åkatorp Lamm & Lakrits (butik), Vedum, läs mer>>

Bitterna Åkatorp är en KRAV-certifierad fårgård. Här finns gårdsbutik med lammkött, rökt kött, sheep-jerky, hemgjorda korvar, charkuterier, skinn och hemslöjd.  Gården ligger på historisk mark i tyst och rogivande omgivning. 

* Bondfruns Griskött (butik), Tråvad, läs mer>> 

Äkthet, Kvalitet & Personligt. Mitt i Västergötland på VaraSchlätta ligger vår grisgård som vi driver i fjärde generationen!

* Conditori Nordpolen (fika och mat), Vara, läs mer>>

Conditori Nordpolen är ett klassiskt conditori med anor från 1903 då systrarna Alma och Alvida Jansson startade konditoriet.

* Crea Diem Bokcafé (fika), Ljung, läs mer>>

Vår filosofi är att Bokcaféet skall vara en mötesplats – där man i ro skall kunna tala med varandra, läsa en tidning, dricka en god varm eller kall dryck med hembakat eller hemlagat till.

* Eventorps Gård (butik och fika), Brålanda

Välkommen till Evenstorp Gård! Vi odlar hallon och rabarber samt har köttdjur, allt ekologiskt och KRAV- certifierat. Här finns också ett café & gårdsbutik där du kan ta en fika i en härlig gårdsmiljö.

* Fristorps Gård (butik och fika) Västra Tunhem, läs mer >>

Musteri, café och butik vid foten av Hunneberg i Västra Tunhem ligger denna historiska gård. Vi odlar och förädlar frukt, bär och grönsaker i närproducerad filosofi sedan flera år tillbaka.

* Jordarv (butik), Ulvstorp, läs mer>>

Jordarv är ett småskaligt grönsaksodlande med en grön framtidsvision. Primärproducent efter säsong till lokala gårdsbutiker och mathantverkare.

* Koberg vilt (butik), Sollebrunn, läs mer>>

Vi levererar välsmakande produkter av frilevande vilt. Ingredienserna till de förädlade produkterna är omsorgsfullt utvalda och råvarorna förädlade enligt gammal tradition.

* Levene Gamla Prästgård (fika och mat), Stora Levene, läs mer>> 

Detta är en plats full av berättelser och minnen men också mötesplatsen för dig som vill tillbringa en trevlig stund med nära eller fira någon speciell

* Magasinet på Sjötorp (mat, fika), Vedum, läs mer>>

Vår ambition är att bygga upp en plats för möten och kunskapsutbyte kring god lokal mat, hållbart jordbruk och landsbygdsengagemang. 

* Mat Magnus (mat), Larv, läs mer>>

Catering- och kursverksamhet och hjälper till med det mesta i samband med fester av olika slag. T ex hembakade tårtor, smörgåsar, bufféer, varm mat, konferenser, uthyrning av kock. 

* Mossängens Gård (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Kravcertifierad biodling och odling av bl.a havtorn och aronia. Bären förädlas till marmelad, gelé och dryck. I sortimentet ingår även senap, glögg, biscotti, fikon, knäckebröd och äggost.

* Mäjens Glass & Maräng (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Glass på egna recept med ingredienser ”nära” som t.ex. fläder och äpple från egna trädgården, vinbär, hallon och honung från odlare i närområdet.

* Närebo Gårdsbutik (butik och fika), Lidköping, läs mer>>

Gårdsbutik, Restaurang, Konferens & Gårdshotell. I Gårdsbutiken finns varor från lokala bönder samt noga utvalda delikatesser.

* OliviaEko (butik och fika), Vedum, läs mer>>

Hos oss kan du köpa rapsolja, honung, saft och sylt av rabarber, vinbär och havtorn, äppelmust. Allt egentillverkat på gården och hela produktionen KRAV-märkt.

* Resville Mathantverk (butik och fika), Lidköping, läs mer>>

Bland våra produkter hittar du bl.a. saft, nektar, must, sylt, marmelad, gelé och curd samt smaksatta varianter av rapsolja och vitvinsvinäger. Vi arbetar främst med lokala råvaror och utan onödiga tillsatser.

* Sivans Osthandel (butik och fika), Stora Levene, läs mer>> 

"Ä dä ente gött kan dä lika gärna kvetta" Så ser Sivan på ost och annat gott att njuta av i livet! Sivans Osthandel är familjeföretaget som i fem generationer arbetat med ost.

* Södergårdens Vedugnsbageri (butik), Sjuntorp.

Jag blivit tvungen att stänga mitt bageri under obestämd tid. Min axel som har blivit sämre och det gör att jag i nuläget inte klarar av att baka.

* Vara Sparköp (chark), Vara, läs mer>>

Vi är en liten livsmedelsaffär mitt i Vara som har som mål att vara bäst på kött & chark, närproducerat, fairtrade och ekologiska produkter.

* Vedums Grönsaker & Trädgårdsskötsel (butik), Vedum, läs mer>>

Vedums Grönsaker erbjuder egenodlade körsbärstomater, gurkor, amerikanska blåbär, hallon, hjortron av högsta kvalitet.

* Ödeby Naturbeteskött (butik), Upphärad. 

Försäljning av Egenproducerat ekologiskt nötkött, häng mörat i minst 14 dagar och som säljs i min Gårdsbutik