({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vara /
  • Mathantverkare
  • Fotograf: Jesper Anhede

Mathantverkare

Här hittar du en kort presentation över de mathantverkare som är med i Mathantverkssafari helgen 4-5 september kl. 11-16.

* Adelsåsens Kalkon (butik), Stora Levene, läs mer>>

Våra produkter finns, förutom i vår gårdsbutik, även i dagligvaruhandeln i närområdet. Intresset är stort för våra produkter i delikatessbutiker och krogar. Ett intresse som bara växer och växer i takt med att folk börjar bry sig vad man äter.

* Bitterna Åkatorp Lamm & Lakrits (butik), Vedum, läs mer>>

Bitterna Åkatorp är en KRAV-certifierad fårgård. Här finns gårdsbutik med lammkött, rökt kött, sheep-jerky, hemgjorda korvar, charkuterier, skinn och hemslöjd.  Gården ligger på historisk mark i tyst och rogivande omgivning. 

* Bondfruns Griskött (butik), Tråvad, läs mer>> 

Äkthet, Kvalitet & Personligt. Mitt i Västergötland på VaraSchlätta ligger vår grisgård som vi driver i fjärde generationen!

* Conditori Nordpolen (fika och mat), Vara, läs mer>>

Conditori Nordpolen är ett klassiskt conditori med anor från 1903 då systrarna Alma och Alvida Jansson startade konditoriet.

* Crea Diem Bokcafé (fika), Ljung, läs mer>>

Vår filosofi är att Bokcaféet skall vara en mötesplats – där man i ro skall kunna tala med varandra, läsa en tidning, dricka en god varm eller kall dryck med hembakat eller hemlagat till.

* Fristorps Gård (butik och fika), Västra Tunhem, läs mer >>

Musteri, café och butik vid foten av Hunneberg i Västra Tunhem ligger denna historiska gård. Vi odlar och förädlar frukt, bär och grönsaker i närproducerad filosofi sedan flera år tillbaka.

* Fröken Grönkulla (butik), Vänersborg läs mer>>

Varmt välkomna till gårdsbutiken i Vänersborg! Här finner ni utvalda pärlor, både nya och vintage samt mina hemkokta kolor och fudge, hembakt bröd, bullar och andra godsaker! 

* Gårdsbutiken i Tranum (butik)

Grannarna Maria från "Lavins Gröna" och Malin från "Åkersberga Gård" samarbetar under namnet "Gårdsbutiken i Tranum". I sin mysiga gårdsbutik säljer de överskottet av det de tillverkar till sig själva tillsammans med hantverk, mjöl från Åker & Äng samt honung från granngården.

* I-M Tunnbröd, Vedum

Ing-Marie bakar Norrländskt mjukt och hårt tunnbröd. Försöker att använda närproducerade råvaror. Se hur vi bakar brödet! (Endast safarihelgen).

* Jordarv (butik), Ulvstorp, läs mer>>

Jordarv är ett småskaligt grönsaksodlande med en grön framtidsvision. Primärproducent efter säsong till lokala gårdsbutiker och mathantverkare.

* Lammat i Bitterna (butik), Vedum, läs mer>>

Gårdsbutiken med lamm upfödda på enbart gräs, bruna ägg från frigående höns, grå lammskinn från Gotlandsfår, charkuteri och massor av andra godsaker.

* Levene Gamla Prästgård (fika och mat), Stora Levene, läs mer>> 

Detta är en plats full av berättelser och minnen men också mötesplatsen för dig som vill tillbringa en trevlig stund med nära eller fira någon speciell.

* Lundens gård (butik)

* Mat Magnus (mat), Larv, läs mer>>

Catering- och kursverksamhet och hjälper till med det mesta i samband med fester av olika slag. T ex hembakade tårtor, smörgåsar, bufféer, varm mat, konferenser, uthyrning av kock. 

* Mormor Bättys Kringlor (fika och bageri), Vårgårda, läs mer>>

Fika och trivs i den lummiga trädgården eller i vårt fina orangeri precis vid Nossan i kulturminnesområdet i Härenebro, Vårgårda kommun.

* Mossängens Gård (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Kravcertifierad biodling och odling av bl.a havtorn och aronia. Bären förädlas till marmelad, gelé och dryck. I sortimentet ingår även senap, glögg, biscotti, fikon, knäckebröd och äggost.

* Mäjens (butik och fika), Grästorp, läs mer>>

Glass på egna recept med ingredienser ”nära” som t.ex. fläder och äpple från egna trädgården, vinbär, hallon och honung från odlare i närområdet.

* OliviaEko (butik och fika), Vedum, läs mer>>

Hos oss kan du köpa rapsolja, honung, saft och sylt av rabarber, vinbär och havtorn, äppelmust. Allt egentillverkat på gården och hela produktionen KRAV-märkt.

* Resville Mathantverk (butik och fika), Lidköping, läs mer>>

Bland våra produkter hittar du bl.a. saft, nektar, must, sylt, marmelad, gelé och curd samt smaksatta varianter av rapsolja och vitvinsvinäger. Vi arbetar främst med lokala råvaror och utan onödiga tillsatser.

* Sivans Osthandel (butik och fika), Vara, läs mer>> 

"Ä dä ente gött kan dä lika gärna kvetta" Så ser Sivan på ost och annat gott att njuta av i livet! Sivans Osthandel är familjeföretaget som i fem generationer arbetat med ost.

Skattegårdens lantost (butik), Sollebrunn läs mer>>

Gårdsmejeri och butik i den lilla byn Magra i Alingsås kommun. Här ystar mejerskan Annelie delikatessostar på bygdens komjölk vilka säljs i gårdsbutiken tillsammans med gårdens ägg samt andra närproducerade godsaker

* Vara Sparköp (chark), Vara, läs mer>>

Vi är en liten livsmedelsaffär mitt i Vara som har som mål att vara bäst på kött & chark, närproducerat, fairtrade och ekologiska produkter.

* Vedums Grönsaker & Trädgårdsskötsel (butik), Vedum

Vedums Grönsaker erbjuder egenodlade körsbärstomater, gurkor, amerikanska blåbär, hallon, hjortron av högsta kvalitet.

Karta

Med evenemangets gratiskarta blir det enkelt att besöka deltagare, gårdsbutiker och matproducenter och deras djur.

Skriv gärna ut kartan och ta den med dig på din rundtur.