Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Alexander Lagergren

08
aug

Dalsland Kanotmaraton 2.0
Bengtsfors

ÄNDRING - Dalslands kanottävling med start & mål i Bengtsfors

Dalsland Kanotmaraton kommer tyvärr inte att kunna genomföras 8 augusti som planerat. Detta har Camp Dalslands styrelse beslutat efter den rådande situationen med Covid-19. Rekommendationerna är tydliga. Stanna hemma, res ej för långt. Dock förstår vi att det är många som sett fram emot och tränat inför Dalsland Kanotmaraton och vi erbjuder alla som är anmälda att delta på egen hand i hemmavatten istället.

DKM hemmautmaning

Det du ska göra är att logga 45 km paddling inkl. två lyft på minimum 50 m vardera mellan 7-9 augusti 2020. Efter ditt ”lopp” laddar du upp din loggning hos oss och vi kommer efter helgen presentera en deltagarlista samt skicka en medalj hem till dig. Är du inte anmäld till Dalsland Kanotmaraton 2020, så kan du anmäla dig till denna hemmautmaning på hemsidan. Det kostar 100 kr.

Du som har köpt startplats till Dalsland Kanotmaraton 8 augusti 2020, får givetvis behålla din startplats till 2021 samt delta i hemmautmaningen. Har du inte möjlighet att delta 2021 hjälper vi dig med en gratis namnändring om du säljer din startplats. Vi hoppas att vi ses digitalt 2020 och på återseende i det Dalsländska sjösystemet 2021. // Camp Dalsland

2021: ny bansträckning, ny distans, ny utmaning dock samma härliga naturupplevelse - Dalsland Kanotmaraton 2.0!

Total paddelsträcka blir 45 km och antal lyft beräknas till 7. Dalsland är Sveriges sjörikaste landskap och med Dalslands kanal som bas skapas ett helt unikt kanotturismområde som lockar besökare från hela världen. Här kan man paddla i veckor utan att en enda gång behöva lyfta kanoten. Välkommen till Nordens finaste kanottävling och Dalslands stora folkfest.

Start & Mål

Dalsland Kanotmaraton 2.0 är 45 km och paddlas genom många av Dalslands vackra och mäktiga sprickdalssjöar. Starten sker vid Sågudden i Bengtsfors och målet är på samma plats. I målområdet pågår under hela tävlingsdagen och kvällen en rad aktiviteter och arrangemang för både tävlande och publik. 

Dalsland Kanotmaraton 2.0 kommer bli än mer publikvänlig och riktar sig mot motionärer, banan kommer bli aningen kortare men samtidigt innehålla några fler lyft. Det är dessutom en utmaning och ett äventyr man med fördel gör tillsammans. Utmana andra familjer, par, kompisar, föreningar och företag! Kanottävlingen körs med antingen enmanskajak, tvåmanskajak, SUP eller canadensare.

Mer information kommer inom kort!

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Camp Dalsland

Gillar du att motionera med cykel, kajak, kanot eller att simma och springa så har Dalsland ett enormt utbud av vägar, sjövägar och stigar. För dig som gillar att göra detta tillsammans och kanske till och med i tävlingsformat så arrangerar Camp Dalsland fyra motionslopp varje år.

Läs mer
Kontaktinformation

Camp Dalsland

Centrumvägen 2

666 30 Bengtsfors


Telefon: +46 531 52 68 88


E-post: info@campdalsland.se

Hemsida: campdalsland.se