({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Paddla i Dalslands sjöar

Paddla i Bengtsfors

Många besökare i Bengtsfors kommun väljer att paddla. Det är inte bara ett sommarnöje! Att paddla över spegelblanka sjöar med färgsprakande höstlov i bakgrunden är magisk!

I Dalsland - Nordmarkens sjösystem finns över 100 iordningställda lägerplatser som alla med naturvårdskort får njuta av, under hela året. Både för långa turer och kortare dagsutflykter med matlagning över den öppna eld.

Det finns gott om kanotuthyrare i området som bidrar med utrustning och tips på turer som passar dig och ditt sällskap. Oavsett om du är nybörjare eller proffs hittar du fantastisk paddling i Bengtsforsområdet. 

Kanotuthyrare

Alcatraz

Gustavsfors

Ett modernt upplevelsecenter mitt i Dalslands kanal. Här kan du hyra kanoter, kayaker och SUP. De erbjuder också fina paddelpaket där övernattning och mat ingår. 

Silverlake

Bengtsfors

Erbjuder kanot- och cykeluthyrning, hotell, vandrarhem och mycket mycket mer. Har sin bas mitt i centrala Bengtsfors. Här finns allt du behöver för att uppleva naturen. 

Bootshaus

Bengtsfors

Erbjuder de bästa kanoter och kajakerna i Dalsland. Här tar de paddling på stort allvar och du får en fantastisk paddeltur oavsett tidigare paddelerfarenhet.

Laxsjöns camping

Dals Långed

Camping på en egen halvö i Laxsjön. Ta en kortare tur till Baldersnäs eller veckolång paddling i Kanalsystemet. En bra utgångspunkt för familjer som vill paddla.

Dalslands Camping & Kanotcentral

Bengtsfors

Camping som hyr ut kanoter och kajaker för långa och korta turer. 

Dalslands aktiviteter

Steneby

Paddla kajak på Stenebyälven eller hyr en fiskekajak och ge dig ut på Laxsjön eller Iväg. Eller varför inte testa SUP? Bra alternativ för den som bara vill paddla en dag.

Lägerplatser & naturvårdskort

För att skydda naturen och göra sjösystemet mer tillgängligt erbjuder den ideella föreningen DANO organiserade lägerplatser längs vattenvägen i området, med mål att vårda och bevara den unika naturen och dess ekosystem i hela området.

Naturvårdskortet är en unik service som ger dig rätt till att nyttja våra lägerplatser i naturen. I sjösystemet finns ett hundratal lägerplatser med vindskydd, toaletter och ved. Lägerplatserna ligger på natursköna platser längs lämpliga kanotleder.

Naturvårdskortet bekostar utbyggnad av lägerplatser, underhåll, ved, tillsyn, sopcontainer, naturvård samt ersättning till markägare som har upplåtit sin mark för lägerplatser.

Kortet kan köpas online eller hos din kanotuthyrare. 

Mer information

Kanotland

En kombinerad kanotkarta och handbok för paddling i vårt sjösystem.

Paddla med guide

Boka en paddelkurs eller guidning med Woutdoor.

Upptäck mer i Bengtsfors

Bengtsfors är fullt av spännande aktiviteter, sevärdheter och besöksmål. Upptäck allt från dressinturer, hällristningar och turbåtar på Dalslands kanal till höghöjdsbanor och halmkonst.