({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Ånimmen, Dalsland

    Fotograf: Jonas Ingman

Välj en resa med fritidsbåt på Dalslands kanal

Vi har satt ihop resor för fritidsbåt där alla slussningar ingår med bara en biljett. Så att du kan upptäcka nya turer på Dalslands kanal på en enkelt sätt. 

  • Värmlandsresan
  • Snäckeresan
  • Nordmarkenresan
  • Håverudsresan
  • Snäckeresan med kanot

Dalslands kanal är ingen rak kanal utan snarare ett pärlband av stora och små sjöar. Det finns därför gott om vackra turer att välja mellan. Det betyder att du kan besöka kanalen gång på gång och ständigt hitta nya platser och turer.

Håverudsresan

 Köpmannebro - Buterud

Kan bokas för avfärd med egen fritidsbåt den 6 - 23 juni
Innan midsommar är det ofta lugnare i kanalsystemet. Passa då på att uppleva Håverudsresan med din fritidsbåt. En kortare tur för dig som vill uppleva populära stopp längs Dalslands kanal och slussa genom Sveriges kanske mest spektakulära sluss - Håverud. Res från Vänern till Buterud. Övernattning vid Buterud sluss och Köpmannebro gästhamn ingår. 

Upptäck en ny resa

Snäcke kanal, Töcksfors kanal, Nordmarken, Värmland och Dalsland. Dalslands kanal är långt ifrån rak. Upptäck en ny resa varje gång. 

 

Snäckeresan - Fritidsbåt

 Köpmannebro - Fröskog
Snäckeresan tar dig från Köpmannebro in i sjöarna Ånimmen och Ärr, förbi Sörknattens berg och upp till Fröskog/Fengersfors. 

Värmlandsresan

 Årjäng - Östervallskog
Värmlandsresan tar dig genom kanalens nordligaste delar. Resan präglas av vacker natur med flera stopp för fika på sommarcaféer, shopping och sevärdheter.

Nordmarkenresan

 Ed - Östervallskog
Färdas genom vild och dramatisk natur som präglats av istiden. Njut av vackra vyer och känn friheten på öppet vatten. Lägg ankar och bada i en fin vik eller ta en fikapaus på någon av caféerna du passerar.

Snäckeresan - kanot

 Håverud - Fröskog
Hyr en kanot och paddla genom Snäcke kanal som ligger i Dalslands kanals södra del. Bo på lägerplats, mysiga B&B och njut av naturen.

BOKA DIN RESA

På vår bokningssida hittar du alla våra resor och biljetter. Genom att boka dina biljetter digitalt reser du enklare och smidigare genom Dalslands kanal. 

Mer om att resa med fritidsbåt på Dalslands kanal

Läs mer om våra öppettider, biljetter, service och sevärdheter längs Dalslands kanal. Så att du kan planera din semester med fritidsbåt genom vårt sjösystem i lugn och ro.