({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
härmanö gullholmen

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Våra bästa öar för vandring

Varför inte ta en båt till en av alla bilfria öar som finns i södra Bohuslän! Här vandrar du på välskyltade vandringsleder nära vattnet med salta vindar och de vackra bohuslänska klipporna i blickfånget. Här får du tips på fyra fantastiska öar att vandra på i södra Bohuslän.

 

5 km, svår

Dyrön

Dyröleden tar dig ett varv (5 kilometer) runt gemytliga Dyrön. Trots sin ringa storlek stoltserar ön med ett dramatiskt landskap. Upptäck den snäva ravinen mellan två höga klippväggar, hälsa på fritt strövande mufflonfår och njut av en fantastisk utsikt över skärgården.

 

5 km, lätt

Marstrand

Upplev naturen och den fascinerande historien under ett varv runt Marstrandsön (5 kilometer). Stanna till för ett dopp vid nakenbadet, promenera genom Smugglarrännan, utforska Trollskogen och njut av utsikten över Carlstens mäktiga fästning som tronar högst upp på ön.

 

3-7 km, medelsvår

Härön

Vandringslederna på Härön tar dig från hamnen ut till öns naturreservat och tillbaka. Öns tre leder erbjuder varierande längd och svårighetsgrad. Naturen på Härön är speciell och det är främst östra sidan av ön som är bebodd. Att vandra längs markerna och uppleva växtligheten och fågellivet är en fridfull upplevelse. 

 

2,5-5 km, lätt - svår

Gullholmen och Härmanö

Välkommen till Sveriges mest tätbebyggda ö där små gränder slingrar sig fram bland gamla fiskarstugor och sjöbodar. Den södra delen av Gullholmen kallas för Härmanö och är ett Bohusläns största naturreservat med flera vandringsleder i varierande längd och svårighetsgrad.