({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Sommarens utställningar

Ai Weiwei och "Roots"  

Skulptur i Pilane gästas i år av den världsberömde kinesiske konstnären Ai Weiwei som visar sin installation ”Roots” - sju gigantiska rötter, resterna av ett av jordens största utrotningshotade träd. Rötterna, som är uppemot tusen år gamla, har bevarats och blivit till konstverk föreställande urtida jättefåglar och andra varelser från underjorden.

 

Animal Kingdom 

Nordiska Akvarellmuseet visar Animal Kingdom, en utställning med verk som sträcker sig från 1600-tal till nutid och som sätter djur, natur och ekologi i fokus. Historiskt måleri, vars främsta syfte var att vetenskapligt systematisera naturens mångfald, visas i dialog med moderna verk som på ett djupt
sätt gestaltar vår tids stora utmaningar inom miljö- och klimatfrågor.

Guardian of Water 

Pater Noster. Sommaren bjuder på internationell fotokonst intill Kungen av fyrar Pater Noster.
En utomhusfotoutställning tillägnad havet, skapad i samarbete med UpOnWalls.
Utställningen, bestående av 18 bilder på återvunnet aluminium inramade i återvunnet trä, presenterar verk av Christy Lee Rogers och Zena Holloway, internationellt erkända för sin tyngdlösa fotokonst i vattenmiljö. Båda engagerar sig starkt i frågor om biologisk mångfald och havens hälsa.

Planera din vistelse

Mysiga skärgårdspaket på Tjörn

Älskar du konst och natur? Här har vi samlat några av vårens fantastiska paket som kombinerar gott boende med härliga upplevelser bland Bohusläns saltstänkta klippor. Boka ett paket och upplev lugnet på en ö full av konst och naturupplevelser.

Evenemang

Nordiska Akvarellmuseet.

Konst i världsklass

NORDISKA AKVARELLMUSEET. Med sitt magiska läge vid havet i Skärhamn skapar Nordiska Akvarellmuseet en atmosfär av klarhet och kreativitet. Sedan museet öppnades år 2000 har här visats konst i världsklass. Bland utställarna har Salvador Dali, Bill Viola, Louise Bourgeois, René Magritte och svenska favoriter som Elsa Beskow, Anders Zorn och Lars Lerin funnits. 
Museet är öppet året om. 

Skulptur i Pilane.

Skulpturutställning med världsledande konstnärer

SKULPTUR I PILANE. Mitt i det vackra kulturlandskapet och den unikt välbevarade naturen, bland mångtusenåriga fornlämningar och betande får, hittar du skulpturer av världsledande konstnärer. Ett av världens största och vackraste konstverk, den 14 meter höga skulpturen ANNA, av konstnären Jaume Plensa, tronar högt uppe på berget i skulpturparken. Skulpturutställningen är öppen 13 maj-24 september 2023. 

Pater Noster

Ett hem vid horisonten

PATER NOSTER. Fyren Pater Noster på ön Hamneskär lotsade sjömän i över 150 år. Ett historiskt landmärke och mästerlig arkitektur, numera en legendarisk fyr och ett hem vid horisonten. Den ensliga fyrvaktarbostaden är numera ett av världens främsta designhotell, och du är välkommen!