({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Skulptur i Pilane

Skulptur i Pilane

Mitt i det vackra kulturlandskapet bland fornlämningar och betande får hittar du naturens egna konsthall med skulpturer av världsledande konstnärer. Det ikoniska verket Anna av Jaume Plensa tronar högt på berget med milsvid utsikt över Västerhavet. Pilane håller öppet från maj till september varje år.  

Nya verk 2024: skulptörer är Laura Ford, Andrew Sabin, Lenny Clarhäll, Moa Israelsson, Maria Miesenberger, Ann Wolff och Ida Koitila.

Upptäck Skulptur i Pilane

 

Nordiska Akvarellmuseet 2024

Nordiska Akvarellmuseet ligger vackert vid havet på Tjörn och visar tillfälliga utställningar året om. Svenska konstnärer som Gunilla Bergström och Lars Lerin samt internationella stjärnor som Louise Bourgeois och Salvador Dali har presenterats här.

Årets första utställning är "Process – Om glädjen i att måla akvarell" (11 feb –5 maj). Sommarens stora utställning visar den belgiske konstnären Hans Op de Beeck (26 maj–22 sept). Året avslutas med Christine Ödlunds verk (13 okt –2 mars 2025).

Upptäck Nordiska Akvarellmuseet

Nordiska Akvarellmuseet

Pater Noster

Pater Noster

Fyren Pater Noster på ön Hamneskär lotsade sjömän i över 150 år. Ett historiskt landmärke och mästerlig arkitektur, numera en legendarisk fyr och ett hem vid horisonten. Den ensliga fyrvaktarbostaden är numera ett av världens främsta designhotell, och du är välkommen!

Utställning 2024: Konstutställningen Art & Science of Water är en hyllning till havet och vattnet på vår jord och kommer visas utomhus runt om på ön. (1 maj - 30 september)

Upptäck Pater Noster

Mysiga skärgårdspaket på Tjörn

Älskar du konst och natur? Här har vi samlat fantastiska paket som inte bara erbjuder bekvämt boende, utan även en chans att uppleva Bohusläns saltstänkta klippor och enastående natur. Boka ett paket och upplev det unika lugnet på en ö fylld med konst och naturupplevelser.