({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Pilane

    Tjörn - Island of Art

Evenemang

Härliga paket mitt i veckan!

Älskar du konst och natur?

Här har vi samlat några fantastiska paket som kombinerar gott boende med härliga upplevelser bland Bohusläns saltstänkta klippor. Boka ett paket mitt i veckan och upplev lugnet på en ö full av konst och naturupplevelser. 

Vandra och cykla mellan konstupplevelserna

Från Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn leder dig skyltarna genom kustsamhällets charmiga kvarter, förbi fiskeskutor och sjöbodar. I takt med att bebyggelsen avtar öppnar ett av Sveriges vackraste kulturlandskap upp sig. Längs slingrande stigar fortsätter turen genom vindpinade tallskogar fram till havsstrandängarna och Skulptur i Pilane.

Fantastiska aktiviteter!

På Tjörn - Island of Art finns det mycket att hitta på. Förutom fantastiska konstupplevelser så bjuder Tjörn på vacker skärgårdsmiljö, god mat, caféer, vandring på öar och fina cykelvägar. Här är havet ständigt närvarande i allt från naturupplevelser till sevärdheter.
Vi har samlat ihop 10 fantastiska aktiviteter.  

 

Nordiska Akvarellmuseet.

Konst i världsklass

NORDISKA AKVARELLMUSEET. Med sitt magiska läge vid havet i utkanten av Skärhamn skapar Nordiska Akvarellmuseet en atmosfär av klarhet och kreativitet. Sedan museet öppnades år 2000 har här visats konst i världsklass. Bland utställarna har Salvador Dali, Bill Viola, Louise Bourgeois och svenska favoriter som Elsa Beskow, Anders Zorn och Lars Lerin funnits. 
8 maj - 4 september 2022 visas René Magritte på Nordiska Akvarellmuseet.

Skulptur i Pilane.

Skulpturutställning med världsledande konstnärer

SKULPTUR I PILANE. Mitt i det vackra kulturlandskapet och den unikt välbevarade naturen, bland mångtusenåriga fornlämningar och betande får, hittar du skulpturer av världsledande konstnärer. Ett av världens största och vackraste konstverk, den 14 meter höga skulpturen ANNA, av konstnären Jaume Plensa, tronar högt uppe på berget i skulpturparken. Öppettider 2022 14 maj - 18 september

Pater Noster

Ett hem vid horisonten

PATER NOSTER. Fyren Pater Noster på ön Hamneskär lotsade sjömän i över 150 år. Ett historiskt landmärke och mästerlig arkitektur, numera en legendarisk fyr och ett hem vid horisonten. Den ensliga fyrvaktarbostaden är numera ett av världens främsta designhotell, och du är välkommen!

Tips på fler cykelupplevelser

Västsverige är en populär destination för cyklande turister. Upptäck alla fantastiska mountainbikespår, kustnära småvägar och familjevänliga cykelleder.