Listning- och urvalssida

En listning- och urvalssida skapas utifrån samma sidtyp - Listning/Urvalssida. Skillnaden mellan de två sidorna är hur den hämtar presentationssidorna. En listningssida visar upp presentationssidor efter vald kategori och valt geografiskt område. En urvalssida visar upp presentationssidor som valts ut en och en.

Skapa en ny Listningssida

1. Ställ dig på en sida i Epiträdet där du vill att listningssidan ska ligga.
  2. Klicka på hamburgermenyn och välj Ny sida.
  3. Skriv in ett namn och välj sedan sidtypen Listning/Urvalssida.
  4. Som default skapas den nya sidtypen listning/urvalssida med alla presentationssidorna i
    hela Epi-strukturen.
  5. Gå vidare till Alla egenskaper för att ändra inställningar, lägga till val för kategori och
    område samt lägga till text och bild.

Visa i navigering: är iklickad per default. Ska sidan visas i menyer på mobilen ska rutan
vara iklickad.

Visa inte i sökningar: om sidan inte ska vara sökbar, klicka i denna ruta.

Fliken Innehåll

Rubrik: rubrik för sidan som visas utåt till besökaren.
Text: beskrivning för sidan som visas utåt till besökaren.
Bild: bild för sidan som visas utåt till besökaren.
HeaderStyle: välj mellan Text - en liten bild, rubrik och beskrivning på vit platta eller Image
- en fullbild med rubrik och beskrivning i bilden.
Button: Namn - text i knappen. Url - länk från knappen.

Listning

Tillåt besökaren att filtrera: iklickad blir filtrering för kategorier och geografiskt område
synlig och valbar för besökaren.

Sidtyper att visa i listning: som default är Business (Sverigeföretag) och WorldBusiness
(Norden- och Världenföretag) iklickade. Vill du visa båda företagstyperna behöver du inte
göra något. För att visa bara Sverigeföretag, klicka ur WorldBusiness. För att visa bara
Norden- och Världenföretag, klicka ur Business.

Sortering: Relevans är standard-inställning. Men du kan också välja att sortera på;
Öppettider, Datum och Namn.

Filtrera på tag: kan användas för att göra urval baserat på taggar som tilldelats
presentationssidorna. En tag = ett ord som skrivs in på de presentationssidor som tillhör
ett tema. Några exempel är; jultrv, ljustrv.
Tags blir ett komplement till kategorierna.

Filtrera på område: klicka i kommun/kommungrupp som listningen ska visa upp presentationssidor från.

Filtrera på kategorierna: Klicka i de kategorier som listningen ska visa upp
presentationssidor från. Underkategorier kan kombineras med varandra. Det finns ingen begränsing på antal underkategorier.

Filtrera på evenemang: Denna kategori ska användas vid skapande av evenemangslistning.
Filtrera på evenemang kombineras med sidtyp Event (högre upp på sidan).
Se delen ”Skapa en listningssida för evenemang”.

Fliken SEO

Metatitel: max 65 tecken.

Metabeskrivning: max 155 tecken.

Fliken Karta

Visa karta: klicka i rutan för att kartan ska bli synlig för besökaren. Vi rekommenderar att ha kartan på samtliga listnings- och urvalssidor så att besökaren kan välja att visa träffar på kartan.

Fliken Inställningar: Under denna flik ska inget fyllas i

Klicka på Publicera. Listningssidan är klar!

Skapa en ny Urvalssida

1. Ställ dig på en sida i Epiträdet där du vill att listningssidan ska ligga.
  2. Klicka på hamburgermenyn och välj Ny sida.
  3. Namn: Skriv in ett namn och välj sedan sidtypen Listning/Urvalssida.
  4. Som default skapas den nya sidtypen listning/urvalssida med alla presentationssidorna i
    hela Epi-strukturen.
  5. Gå vidare till Alla egenskaper för att ändra inställningar, lägga till text och bild samt göra
    urval.
  6. Visa i navigering: är iklickad per default. Ska sidan visas i menyer på mobilen ska rutan
    vara iklickad.
  7. Visa inte i sökningar: om sidan inte ska vara sökbar, klicka i denna ruta.

Fliken Innehåll

Rubrik: rubrik för sidan som visas utåt till besökaren.
Text: beskrivning för sidan som visas utåt till besökaren.
Bild: bild för sidan som visas utåt till besökaren.
HeaderStyle: välj mellan Text - en liten bild, rubrik och beskrivning på vit platta eller Image
- en fullbild med rubrik och beskrivning i bilden.
Button: Namn - text i knappen. Url - länk från knappen.'

Scrolla ner till delen Urval

Urval

1. Klicka på Skapa nytt block. Namnge blocket.
  2. Gå till mappen Företag i Epi-trädet.
  3. Ta tag i en presentationssida och dra och släpp i rutan vid Businesses.
  4. När urvalet av presentationssidor är klart, klicka på Skapa

Fliken SEO

Metatitel: max 65 tecken.

Metabeskrivning: max 155 tecken.

Fliken Karta

Visa karta: klicka i rutan för att kartan ska bli synlig för besökaren. Kartan används
främst på urvalssidor.

Fliken Inställningar: Under denna flik ska inget fyllas i

Klicka på Publicera. Urvalssidan är klar!

Hittade du ingen lösning på problemet?

Har du letat runt på supportsidan utan att hitta en lösning på ditt problem? Då kan du skicka in frågan som ett supportärende så hjälper vi dig!