({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En tonårstjej och vuxen kvinna står i morgonrock och mössa nere vid vattnet på vintern. Redo för att vinterbada.

Fotograf: Felicia Lans

Vinterbada i Örlen

Ta ett uppfriskande dopp i Örlen, året runt!

Under 2020 har vinterbadandet nått nya höjder, runt om i Sverige badar människor i iskalla vatten för den härliga, uppfriskande känslan. Här i Tibro finns det flera ställen som bjuder in till vinterbad, vågar du testa?

Johanna och Ebba är flitiga vinterbadare 

Johanna Eriksson och Ebba Dale bor i Fagersanna och badar varje dag innan jobb och skola. Vad är det som är så härligt med att vinterbada? 

"Det är så uppfriskande! Man blir pigg och känner att man kickar igång dagen. Missar man det någon dag så saknar man det!"

Hur kommer det sig att ni började vinterbada?

"Jag badade varje dag under sommaren, sen så fortsatte jag bara", säger Johanna. "Sedan ringde Ebba mig i september och frågade om hon kunde följa med. Sen dess har vi badat ihop varje morgon, oavsett väder."

Johanna och Ebbas tips

Ha på dig sockar och vantar, då behöver du inte sätta fötter och händer mot den kalla bryggan innan du hoppar i. Det är också bra att ha med sig en liten handduk att ställa dig på medan du torkar dig och byter om, så slipper du stå barfota mot marken. 

Prova du också

I Bråbacka hamn finns en ordentligt brygga med badstege, perfekt för snabba vinterbad. Glöm inte att ta med något att knäcka isen med!

Här kan du parkera bilen precis intill så du snabbt kan komma in i värme igen!