({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tobias Olsson @shauto.se

Frisbeegolf på Ånaplan
Tibro

Välkommen Orbitibros frisbeegolfbana

Ånaplans discgolfbana består av 18 hål med varierande svårighetsgrad, belägen i en vacker parkmiljö utmed ån Tidan. Att nyttja banan är gratis! Spelet är enkelt och banan anpassad både för en nybörjare och mer erfarna kastare. Det det enda du behöver för att spela är en disc. Discar finns att låna på Inredia!

Varje hål består av en utkastplats och en korg. Svårighetsgraden för respektive hål varieras genom längd, hinder (träd, buskar, vattendrag, höjdskillnader m.m.) och områdesreglerna kring den tänkta kastvägen (fairway). Vid varje utkastplats finns en hålkarta med information om hålets namn, längd, par och gränser för var discen
får landa. Alla skyltar med hålkartor har även lite fakta om Tibro!

Så funkar det:
Alla spelare kastar ut från utkastplatsen. Spelet fortsätter med att den spelare vars disc ligger längst ifrån korgen sedan kastar sin disc från den plats discen landade. Hålet är avslutat när alla spelare har fått sin disc att stanna i korgen eller kedjorna.

Om discen landar utanför de gränser (OB) som anges på hålkartan får man lägga till ett extra kast och sedan kasta discen från den plats där den gick in i OB-området. Den spelare som hade lägst antal kast på föregående hål börjar kasta på nästa hål.

Så här lång tid tar det:
Banans längd är 1619 m och banans par är 59 kast. Att spela alla de 18 hålen tar ca 2-3 timmar. Du kan spela själv eller tillsammans med andra. Är ni många dela upp er i mindre grupper så blir det inte för långa väntetider.

Låna discar:
Inredia  som ligger i direkt anslutning till banan kan du kostnadsfritt låna discar. Om du mot förmodan kastar bort din disc tar vi ut en liten avgift. Discarna finns i en låda till höger om entrén, där finns discar, scorekort och kartor. Lådan är låst med ett kodlås men maila frisbee@tibro.se då får du koden direkt!

Scorekort finns att hämta på Inredia eller laddas ner här.
Se en karta över banan här

 

Kontaktinformation

Tibro Frisbeegolf

Ånaplan

54335 Tibro


Telefon: +46709699064


E-post: Skicka E-post

Hemsida: orbitibro.se