({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En rundbal som är utsmyckad så att den ser ut som ett stort, gult bi med antenner och svarta ränder på kroppen

Fotograf: Kungslena Bi & Bär

Nära, gott och hållbart

  • 07 feb, 2020
  • Källa: Tidaholms turistbyrå

På landsbygden kring Tidaholm finns gott om lokala livsmedelsproducenter. Charkvaror, rapsolja, saft, honung och grönsaker är en del av utbudet som du hittar i affärer, på torghandeln och i webb/gårdsbutiker.

GÅRDSBUTIKER

Berga´s ägg

På Berga gård i Velinga finns närproducerade ägg från frigående hönor.

Bossgården

På Bossgården i Östra Gerum odlas ett 50-tal olika slags grönsaker till försäljning under skördesäsong. Försäljning sker både från gården och på torget i Tidaholm.

Bossgården

Dimboboa

En självbetjänande gårdsbutik med produkter från gården och närområdet på Dimbo Prästgård.

Dimboboa

Franzéns Champinjoner

I Hångsdala ligger Skaraborgs enda champinjonodling som producerar ca 2 ton svamp i veckan. De levererar till de flesta butiker i närområdet.

Franzéns Champinjoner

Sommarblommor med hus i bakgrunden.

Hulda Hult

På Mellanhultet i Daretorp erbjuds självplockning av snittblommor/slowflowers under sommarmånaderna som blir till en vacker färgglad bukett. Det finns ett 40-tal olika sorters blommor som droppbevattnas och är helt fria från gifter, bekämpningsmedel och konstgödsel.

Hulda Hult

Kungslena Bi & Bär

På Sörgården i Kungslena finns en biodling och här förädlas honung för att saluföras till kunder. Honungen smaksätts både med egen torkad frukt, egenodlade kryddor och eterisk olja. Den egenodlade frukten används för att koka saft, sylt och marmelad sötad med honung.

Kungslena Bi & Bär

Per Bär

Gårdsbutik med skogens bär, sylt, saft, must, te och delikatesser från skog och trädgård dessutom samlingsutställning med tema skog och fauna.

Per Bär

Ramstorps gårdsbutik

Ramstorps gårdsbutik i Tidaholm säljer egenodlad potatis och saft samt sylt, gelé och must från Brunneby. De säljer även honung, kryddor och lammlådor.

Ramstorps gårdsbutik

Stockuts

Ett familjeföretag som förädlar grönsaker samt saft, sylt, gelé, chutney, raps och glögg.

Stockuts

Sveriges minsta saluhall

Här finns närodlade och närproducerade produkter från bygden med kilometersavstånd från saluhallen. I saluhallen är varorna årstidsanpassade.

Sveriges minsta saluhall

Virvan Varv

Här drivs ett litet familjejordbruk på generationsgården Virvan i Varv. Här finns en besättning gotlandsfår som ger skinn, kött, ull och ett öppet landskap. De odlar även spannmål och eget gräs till djuren. Grönsaker odlas i liten skala ute på friland utan bekämpningsmedel och säljes i lilla gårdsbutiken och på rekoringarna runt om. Ägg från gårdens höns säljs också i gårdsbutiken och på rekoringarna.

Virvan Varv

Yans Gårdsbutik

Har över 20 års erfarenhet av ekologiskt lantbruk. De säljer köttlådor av lamm och nöt samt fårskinn direkt från platsen där djuren fötts och vuxit upp.

Yans gårdsbutik

Klosterholmens Potatis

Vid foten av Gerumsberget på Klosterholmen i Dimbo odlas potatis som lagras, sorteras samt packas för försäljning till butiker i närområdet.

WEBBUTIKER

Bivaxsalva

Ekestens Naturprodukter handtillverkar bivaxsalvor som finns till försäljning i begränsade upplagor för att garantera lång hållbarhet. De säljer även olivolja och någon ekologisk blomdoft.

Bivaxsalva.se

Hökensås Bigårdar

Företaget har honungsproduktion i Tidaholm med byarna runt om. De bedriver biodling, försäljning av honung till grossist och privatpersoner.

Hokensasbigardar.se