({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vara /
  • Mysiga hösttips i Vara
Två personer som går på en grusväg mot två gamla träfärgade hus. Det är höstiga färger på buskar och träd.

Fotograf: Eveline Johnsson

Hösttips på Varaslätten

Njut av hösten på Varaslätten genom att ta en extra lång fika, andas krispig höstluft i skogen eller slappna av i en bubbelpool. Vill du hellre shoppa och uppleva kultur har du också hamnat på rätt plats. Välkommen, sköna höst!

Ta dig ut på en färgstark skogstur i Ryda

Ut och njut av den härliga höstluften! På Almesåsens fritidsområde i Ryda, utanför Helås, hittar du både ett utegym och härliga motionsspår i varierande längd och svårighetsgrad. I närområdet ligger även omtyckta Helås lekplats. Ryda är ett perfekt utflyktsmål för såväl strövande barnfamiljer som för den mer aktiva och träningsintresserade.

Promenera vid Bastöna gammelgård

Bastöna gammelgård ligger i Kvänum i en härligt lung och avskildmiljö. Gammelgården har anor från 1860-talet och här är man omgiven av skog och ett kulturlandskap med odlingsrösen och lämningar av gamla gårdar. Här kan du promenera över mossen och myrmarken ner till Rösjön och bara njuta.

Boka en känslostormande upplevelse på Vara Konserthus

Upplev symfonier som ger gåshud, jazz som skapar pirr i magen, stand-up som orsakar gapskratt och teater som ger en tår i ögonvrån. Under hela året annordnar Vara Konserthus en mängd olika föreställningar för alla åldrar, och nya föreställningar släpps kontinuerligt. Se aktuella biljettläpp och boka på www.varakonserthus.se.

Smit undan regn och rusk på Vara Badhus

När vädret sviker gör du ibland bäst i att stanna inomhus. På Vara Badhus kan du både njuta av äventyr och relax. Här finns ett utbud för alla sinnen, med motionsbassäng, äventyrsbad, bubbelbad, barnpooler och bastu. Du kan träna i gymmet, köpa något gott i serveringen eller slappa i loungen. På med badkläderna!

Njut av en rykande kopp och nygräddade godsaker på Conditori Nordpolen

På Conditori Nordpolen kan du njuta av en god kopp kaffe, en smarrig gräddbakelse, en nygräddad bulle och mycket, mycket mer. Visste du förresten att år 2016 utsågs Nordpolen till årets konditori i Sverige? Ett besök hit är nästan ett måste när man är på besök i Vara, oavsett årstid. Men hösten är väl ändå mysfikans bästa tid?

 

Bowla på Lumber och Karle

Bowling är ett fantastiskt roligt spel, och en aktivitet som passar utmärkt för alla åldrar och de flestas fysik. Hos Lumber och Karle finns flera fina banor där du kan ta med dig vänner och familj och spela. Kanske äter ni en bit mat i samband med bowlingen. 

Höstgolfa

Hos Vara-Bjertorp golfklubb har du chansen att spela golf på en av landets finaste banor. Passa på att spela golf nu innan kylan och vintern kommer. Kanske vill du kombinera höstgolfen med en trevlig lunch, middag eller övernattning på Bjertorp slott som ligger precis intill. 

Se på Bio i Vara

Hösten är väl ändå till för att mysa ner sig framför en film? Hos Park bio i Vara kan du ladda upp med popcorn och godis och ta plats i biostolen för nu är filmmånaderna igång!

Småstadshopping

I Vara kan du strosa i butiker med handplockat sortiment. Missa inte att spana in grönskande växter och lokal krukdesign hos Green Flowers & Pots eller chansen att investera i hållbara garderobsfavoriter hos Keep Company. Bland mycket annat såklart.