({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Remember September

Konst i världsklass, vandringsleder med häpnadsväckande utsikter och skördefester. Dessutom är det nu som skaldjuren smakar som allra bäst. September är en fantastisk månad och i år satsar vi extra på att restauranger, gårdsbutiker, besöksmål och upplevelser har öppet. På den här sidan har vi samlat alla företag, evenemang och platser som du inte får missa att besöka. Längst ner hittas förslag på turer om du behöver lite hjälp på vägen. När sommaren släpper taget, upplev ditt eget Tjörn. Naturnära upplevelser, konst och goda smaker, ger en höst att minnas.

Pilane

Mitt i ett bohuslänskt kulturlandskap med spår från stenåldern och med betande får arrangeras varje år en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Skulptur i Pilane är en upplevelse för alla, både stora och små.

Salt & Sill

På sillön Klädesholmen erbjuder Salt & Sill mat i världsklass och boende på Sveriges första flytande hotell. Missa inte deras specialitet Sillplankan.

Björholmens marina

I en unik och vacker och skärgårdsnatur hittar du mat och boende precis vid havet.

Nordiska Akvarellmuseet

Till Nordiska Akvarellmuseet kan du komma för att se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag, avnjuta en konsert och äta vällagad mat.

Mat & Dryck

På Tjörn finns något för alla smaker, fisk, skaldjur och sill avnjuts som bäst i september. Oavsett vad du väljer får du ett minnesvärt kulinariskt ögonblick i ett fantastiskt landskap. Här har vi samlat de restauranger som har öppet i september.

Se & Göra

Upplev Tjörns alla möjligheter till kulturupplevelser, båtturer och naturupplevelser. Missa inte platser som Skulptur i Pilane, Nordiska Akvarellmuseet och fantastisk vandring på Dyrön.

Gör en svettig konstrunda

Cykla, spring eller gå från Nordiska Akvarellmuseet, och läget vid vattnet i Skärhamn, genom vindpinade tallskogar och slingriga skogsstigar fram till Skulptur i Pilane.

Destination