({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Mat & dryck - Låt smaklökarna visa vägen

 

Den västsvenska maten är värd sin resa, med naturliga råvaror som är lika rustika som de är exklusiva. Skafferiet är öppet - dygnet runt, året runt.

 

Guide till de bästa matupplevelserna i Västsverige

Är du en matälskare eller vill du bara äta riktigt gott när du reser - då ska du hålla utkik efter märkningen “Smaka på Västsverige”. Alla de restauranger, gårdsbutiker och producenter som har förtjänat och fått märkningen "Smaka på Västsverige" är väl värda en omväg. Här är det fräscha råvaror, lokala specialiteter, passionerade kockar och unika smaker som står i centrum. 

 

The Edible and The Drinkable Country

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära naturen i Västsverige. Med The Edible and The Drinkable Country öppnar vi upp för att njuta av kombinationen natur, lokal mat och dryck. Runt om i Sverige har Visit Sweden i samarbete med de regionala turistorganisationerna placerat ut handgjorda träbord som kommer att vara bokningsbara mellan maj och september.

Gårdsbutiksrundor i Skaraborg

Ge dig ut på en tur mellan Vänern och Vättern och besök några av de många gårdsbutiker som finns i området. Du hittar ett dignande utbud av matproducenter och små mysiga inredningsbutiker.

Tips på 8 matupplevelser i Sjuhärad

Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn ingår alla i Sjuhäradsbygden. Här, mitt i det vackra landskapet, finns fantastiska matställen att...

12 mysiga trädgårdscaféer

Här hittar du ett urval av trädgårds- och gårdscaféer som alla har gemensamt att de ligger i vackra omgivningar och erbjuder en fikaupplevelse utöver det vanliga.

 

Upptäck Västsverige med en Local

Här hittar du locals som vill dela sin vardag med dig. Följ med Gunilla på en fika, gå på picknick med Elizabeth, baka kanelbullar med Anna.

 


Vad andra säger om Västsverige!

Badass Food Stories del 1: Västkustens bästa smaker

Badass Food Stories på bohuslänsk matresa

Under våren 2021 besökte Nicole Jacobsen och Gustaf Björlin från Youtube-kanal Badass Food Stories. Häng med på deras resa där de bland annat besökte The Drinkable Country-bordet på Ramsvik. FILM: Badass Food Stories del 3 - The Drinkable Country

Badass Food Stories del 2: Lokalt öl bryggt på tång