({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Måltid på Bjertorp Slott

    Mat & Dryck

Den västsvenska maten är värd sin resa, med naturliga råvaror som är lika rustika som de är exklusiva. Skafferiet är öppet - dygnet runt, året runt.

 

Guide till de bästa matupplevelserna i Västsverige

Är du en matälskare eller vill du bara äta riktigt gott när du reser - då ska du hålla utkik efter märkningen “Smaka på Västsverige”. Alla de restauranger, gårdsbutiker och producenter som har förtjänat och fått märkningen "Smaka på Västsverige" är väl värda en omväg. Här är det fräscha råvaror, lokala specialiteter, passionerade kockar och unika smaker som står i centrum. 

POPULÄRA GUIDER

Dags att boka julbord 2022

I Västsverige kan du välja bland en rad olika typer av julbord. Kom och njut av julmat på restaurang, slott och herrgårdar eller ute i skärgården. Annorlunda julbord med moderna smaker varvas med klassiska julbord. Samtidigt är julbord så mycket mer än den goda maten. Det är stämningen, dofterna, hundratals tända ljus och snöiga vinterlandskap.

Musselbullar, rotabagge och torkad åbrodd - här är Västsveriges nya landskapsmåltider

Baldersnäs herrgård i Dals Långed, Musselbaren i Ljungskile och Bjertorps slott i Kvänum har fått uppdragen att ta fram landskapsmåltiderna med lokala råvaror.

Gårdsbutiksrundor i Skaraborg

Ge dig ut på en tur mellan Vänern och Vättern och besök några av de många gårdsbutiker som finns i området. Du hittar ett dignande utbud av matproducenter och små mysiga inredningsbutiker.

 

Upptäck Västsverige med en Local

Här hittar du locals som vill dela sin vardag med dig. Följ med Gunilla på en fika, gå på picknick med Elizabeth, baka kanelbullar med Anna.

 

 

Upptäck Västsverige ur någon annans perspektiv

På resa genom Dalsland 

- med influenserna Therese Elquist och Agnes Maltesdotter.

Följ med Therese Elgquist (plantbasedbythess) och Agnes Maltesdotter (undanflykter) till Dalsland där de upptäckte naturen, lagade mat och bodde på ljuvliga platser. En inspirerande resa som du också kan uppleva!

Badass Food Stories på bohuslänsk matresa

Under våren 2021 besökte Nicole Jacobsen och Gustaf Björlin från Youtube-kanal Badass Food Stories. Häng med på deras resa där de bland annat besökte The Drinkable Country-bordet på Ramsvik. FILM: Badass Food Stories - The Drinkable Country

Badass Food Stories: Västkustens bästa smaker

Badass Food Stories: Lokalt öl bryggt på tång

Häng med på ett magiskt ostronäventyr!

Elsa Billgren och Sofia Wood berättar i poddavsnitt "Livets ostron" på @billgrenwoodpodcast om sitt fantastiska dygn i Bohuslän med ostronäventyr med Klemmings Ostron mysigt boende på Everts Sjöbod och så klart avnjutning av dom bästa skaldjuren.