({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Hans Wretling

Klassiker bland mölndalsevenemangen

I Mölndal sker många evenemang. Många av dem återkommer varje år.

Nationaldagsfirande
Stadens officiella nationaldagsfirande sker vid stadshuset den 6 juni, då nya mölndalsbor hälsas välkomna med flaggparad och musikunderhållning. 

Midsommarfirande på Gunnebo
Midsommarafton firas traditionsenligt på Gunnebo Slott och Trädgårdar i ett av Göteborgsregionens mest populära midsommarfirande. Ringlekar och dansuppvisningar varvar hela dagen. 

Gunnebo sommarteater
På Gunnebo slott spelades teater redan på 1700-talet. Den moderna teatertraditionen påbörjades 2002 med föreställningen Jeppe på berget. Sedan dess har teatern blivit mer och mer populär och på scenen har bland annat Claes Malmberg, Jan Malmsjö, Lasse Brandeby, Ulla Skoog och Ulf Brunnberg stått. 

Musik på vattnet
Sista lördagen i augusti varje år samlas publik i stora skaror med filt och picknickkorg vid Rådasjöns södra strand. Då är det dags för det årliga musikevenemanget Musik på vattnet! På en flytande scen spelar ungdomarna i Kulturskolans storband tillsammans med en utvald gästartist.

Jul i Kvarnbyn
När de mörka vinterkvällarna faller över de gamla tegelfasaderna i Kvarnbyn tänds ljus i fönstren och det mullade vinet värmer besökarna på den här hantverksmarknaden.

 

Aktuella evenemang listas i evenemangskalendern