({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Happy Visuals

Bohusleden etapp 2
Stensjön - Skatås

8 km, medel

Bohusledens andra etapp sträcker sig från Stensjön i Mölndals kommun och tar dig via Gunnebo slott till Skatås som ligger i Delsjöområdets naturreservat.

 

Snabbfakta

Längd: 8 km

Tidsåtgång: ca 2-3 timmar

Svårighetsgrad: medel

Terräng: skogsstigar, grusväg och asfalt, ett par brantare passager finns

 

Vandra i vacker slottsmiljö

Etappen börjar i de vackra omgivningarna kring Gunnebo slott och Trädgårdar mellan Rådasjön och Stensjön. Gunnebo slott byggdes på 1700-talet som exklusiv sommarbostad åt Göteborgsköpmannen John Hall och är i dag ett omtyckt och populärt besöksmål året runt. Det är ett av landets bästa och mest stilrena exempel på nyklassisk byggnadskonst. Här upplever du äkta historia genom att gå på guidning i slottet och på sommaren kan du också se teater här. Missa inte Gunnebo Kaffehus och Krog som serverar mat och fika med råvaror från den ekologiska köksträdgården.

Upptäck Delsjöområdet

Strax norr om Stensjön passerar leden sjön Norra Långevattnet. Här finns en fin rastplats och vacker utsikt över sjön. Etappen går sedan vidare mot Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs största och mest centrala naturområden. Från Skatås motionscentrum finns ett flertal motionsslingor, ett café och även Delsjöområdets natursal ligger här som visar upp områdets biologiska mångfald och skötsel. Förutom fina spår och leder finns här boende på Lisebergsbyn, möjligheter till kanotutflykter och bad i Delsjöarna samt chans att spela frisbeegolf och beachvolleyboll. Här finns också intressant historia att upptäcka då de västra delarna av Delsjöområdet har många historiska lämningar. En avstickare från leden finns till Stora Torp, ett privat stenslott från 1871 beläget i ett sevärt och vackert område.

 

Fakta om leden

Längd:

Denna etapp är 8 kilometer lång.

Ungefärlig tid:

Det tar ungefär 2 till 3 timmar att vandra denna etapp (exklusive raster).

Markering:

Leden är markerad med orange färg på träd och stolpar, vilket gör att det är lätt att guida sig oavsett vilken riktning eller hur många delsträckor du vandrar. Vid början av varje etapp finns en informationstavla med avståndsmarkeringar, symbolkarta och fakta om allemansrätt.

Svårighetsgrad:

Leden är klassificerad som medel. Stora delar av sträckan går på släta skogsstigar och är lätt till medelsvår med ett par kortare lite branta passager. Underlaget består av en blandning av asfalt, grusväg och skogsstig.

Start och mål:

Hit kan du åka kollektivt med bussen från Göteborg, en resa på mindre än en halvtimme. Det går också bussar från Mölndals station som tar cirka 10 minuter. Närmaste busshållplats är Kristinedal, varifrån en kort promenad tar dig till Gunnebo och Bohusleden. Om du kommer med bil finns det bra parkeringsmöjligheter vid Gunnebo Slott och Trädgårdar. Hit är det skyltat både från E6 och riksväg 40 och det tar cirka en kvart att köra hit från Göteborgs centrum.

Hitta hit:

Bohusledens andra etapp hittar du strax utanför Göteborg, en resa på ungefär en kvart. Hit är det enkelt att ta sig både med bil och buss.

Karta:

En digital karta över leden finns på Google maps, du hittar också mer information och kartor på Bohusledens hemsida.

Kontaktinformation

Västkuststiftelsen


Telefon: +46 31 40 29 81


E-post: Skicka E-post

Hemsida: bohusleden.se


Fler etapper på Bohusleden