({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hitta hit

I Kvarnbyn är flera vägar avstängda, både på grund av byggen och för att göra evenemanget så säkert som möjligt. Här finns också ont om parkeringsplatser. Ställ bilen hemma och åk kollektivt om du kan!

Tillbaka till startsidan

Området Kvarnbyn börjar vid Gamla torget ca 800 meter från centrala Mölndal.  Under Jul i Kvarnbyn hittar du julmarknad, kulturprogram, hantverkare, butiker och matställen runt om i hela området. Kika på vår programkarta för att få en överblick! På programsidorna finns kartlänkar till varje plats. 

Kollektivtrafik

Du tar dig enkelt med kollektivtrafik till Mölndal och Kvarnbyn. Läs mer och planera din resa med Västtrafik

  • Spårvagn 2 och 4 från Göteborg till ändhållplats Mölndals innerstad. Restid ca 13 minuter.
  • Pendeltåg från Göteborg central eller Liseberg station mot Kungsbacka. Kliv av vid Mölndal station. Restid ca 8 minuter.
  • Flera bussar till hållplatserna Mölndals innerstad eller Mölndals bro, sök från din startpunkt till hållplats Mölndal resecentrum för att se samtliga avgångar till centrala Mölndal.
  • Från Mölndals innerstad/station är det en promenad på 800 meter längs Kvarnbygatan till Gamla torget och Kvarnbyn. Det går även buss till hållplats Gamla torget och Mölndals stadsmuseum.

Bil och parkering

Följ skyltning mot Mölndal C. Parkera gärna i Mölndals innerstad, se parkeringsplatser på Mölndal Parkerings karta.

Störst parkering närmast evenemangsområdet hittar du vid Frälsningsarmén på Kvarnbygatan 2 (116 platser, mobil- och kortbetalning).

Avstängda vägar

  • Forsebron: Avstängd på grund av ombyggnation.
  • Götaforsliden: Avstängd för biltrafik på lördagen och söndagen kl. 11.00-17.30. Bilar som står på gatan måste flyttas innan 11.00 på lördagen.
  • Royens gata: Avstängd för biltrafik på lördagen och söndagen kl. 11.00-17.30.
  • Brända tomten: Avstängd för bilar fredag 25/11 kl. 17.00 – söndag 27/11 kl. 18.00.

Tillgänglighet

I kulturmiljön Kvarnbyn finns en del branta backar och trappor. Flera av Kvarnbyns verksamheter är tillgängliga för dig som använder rullstol, men tillgängligheten varierar i området.

Parkering för rörelsehindrade finns vid Kvarnbygården, Royens gata 8, och utanför Mölndals stadsmuseum, Kvarnbygatan 12.

Hör av dig till berörd verksamhet direkt eller till julikvarnbyn@molndal.se om du har frågor om någon specifik plats, så ska vi försöka hjälpa dig.

 

Tillbaka till startsidan