({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Två kvinnor vandrar på Käringön

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Se & Göra på Käringön & Gullholmen

Vandra på fantastiska Gullholmen och Härmanö vandringsleder eller titta in i de små lokala butikerna på Käringön.

 

Härmanö vandringsleder

Härmanö är ett av de större naturreservaten i Bohuslän och har en rik natur och flera vandringsleder. På Härmanö vandringsleder erbjuds vandring för såväl motionären som den erfarne vandraren. För dig som gillar utmaning tar du sikte mot Härmanö huvud och dess spektakulära utsikt. 

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Promenera och känn lugnet på Käringön

Den bilfria ön, Käringön, långt ute i den bohuslänska skärgården, är sannerligen en plats som förser sina besökare med ett havsnära lugn och minnesvärda upplevelser. Att vandra genom de smala gränderna är som att ta en promenad bakåt i tiden. Där den täta bebyggelsen upphör välkomnar istället naturens vidder dig med sina karga klipphällar och små stigar som leder ut mot badvikar och utsiktsplatser. En promenad på klipporna en dag i september gör gott för själen. Lokalguiden Gunnar visar dig de speciella platserna med spännande historia. Passa på att ta en fika på Skafferiet, eller shoppa inredning och kläder i butikerna i hamnen, Emma MalenaShyness Interior och Skeppshandeln

Mer om allt som finns på Käringön hittar du på deras hemsida www.destinationkäringön.se

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Upplevelser på havet

Oavsett årstid är Käringön & Gullholmen en plats för upplevelser och nya upptäckter. Ta ett bastubad i den kalla höstkvällen på Gullholmsbaden eller Käringöns Logi & Bastu. Följ med på hummerfiske, sälsafari eller besök Måseskärs fyr med rundvandring. På Lotshotellet på Käringön kan du njuta i bastun, ta ett dopp från hotellets egen badbrygga eller följa med på en tur ut till havs med hotellets båt eller kajak.

Karingo, Ostronbaren på Käringön erbjuder en unik upplevelse med badtunna på bryggan och pinfärska ostron och champagne.

Fotograf: Katja Ragnstam