({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Tobbe

Äventyr med familjen

Den största lekplats som finns är naturen. En vandring kan bli ett stort äventyr och en lunch lagad över öppen eld den bästa måltiden någonsin. Sov utomhus på någon av våra lägerplatser och ta en dagstur i en kanot. Eller håll det enkelt med en mysig dag på stranden.

En annan sommarfavorit är glass vid Åmåls Gästhamn. Se till att inte missa några av de många evenemangen som hålls i stan, de flesta med barnaktiviteter. Men det är inte alltid lätt att hitta aktiviteter som hela familjen tycker om. Här kommer några tips!

Fotograf: Jan Andersson

Åmål djurpark

Ett litet mini zoo fyllt med får, getter, kaniner, hästar och en åsna. Du kan också pröva på att rida. Precis intill hittar du också en riktigt fin lekplats som passar både för små och lite större barn. 

Fotograf: Emma Augustsson

Tollebol Kvarn

Ett litet interaktivt museum som återspeglar hur landsbygdslivet levdes för hundra år sedan på ett lekfullt sätt. I själva kvarnen serveras våfflor och glass. Du kan också köpa kvarnen eget mjöl. De har sommaröppet från slutet av juni till början av augusti.  

Fotograf: Lena Lindberg Wong, Dalslands Turist AB

Joytrail - Kanot & dressin

Trampa dressin på Svanskogsbanan eller paddla kanot i Dalsland - Nordmarkens sjösystem. Packa picknickkorgen och ta med badkläderna för ett lagom äventyr. Joytrail är baserat vid Forsbackabaden där det finns en allmän badplats med långgrund sandstrand och badbryggor.

Fotograf: Åmåls simhall

Åmåls badhus

En liten men härlig simhall som är till för motionssim så väl som lek och avslappning. Simhallen renoverades nyligen med nya fina omklädningsrum och fräscha pooler. Bada med era barn i ”Inkariket” - ett leklandskap med 34-gradigt vatten.  Det finns även en plask- och undervisningsbassäng med en temperatur på 30 grader. 

Fotograf: Emma Augustsson

Örnäs

Området kring Örnäs erbjuder en rad av aktiviteter. Frisbeegolf, beachfotboll, minigolf och utomhusgym. För de små finns mini-zoo och lekpark. Vid Örnäs Camping hittar ni glass och restaurang. Stränderna är fina och härliga promenadstigar tar dig runt området där skogen är fylld av blåbär på sommaren. 

Fotograf: Malin Roberson Harén

Not Quite

Spännande konst och en hel gammal pappersfabrik att utforska. Området är inhägnat utan bilar och parken är härlig. Köp bullar i stenugnsbageriet eller ät lunch i det gröna. Det finns mycket spännande att upptäcka på Fengersfors bruk och Not Quite.