({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tobbe

Äventyr med familjen

Den största lekplats som finns är naturen. En vandring kan bli ett stort äventyr och en lunch lagad över öppen eld den bästa måltiden någonsin. Sov utomhus på någon av våra lägerplatser och ta en dagstur i en kanot. Eller håll det enkelt med en mysig dag på stranden.

En annan sommarfavorit är att äta glass i solen. Se till att inte missa några av de många evenemangen som hålls i stan, de flesta med barnaktiviteter. Men det är inte alltid lätt att hitta aktiviteter som hela familjen tycker om. Här kommer några tips!

Fotograf: Emma Augustsson

Örnäs lekpark

En riktigt fin lekplats som passar både för små och lite större barn. Parkour finns också möjlighet till här!

Fotograf: Emma Augustsson

Tollebol Kvarn

Ett litet interaktivt museum som återspeglar hur landsbygdslivet levdes för hundra år sedan på ett lekfullt sätt. I själva kvarnen serveras våfflor och glass. Du kan också köpa kvarnens eget mjöl. De har sommaröppet från slutet av juni till början av augusti.  

Fotograf: Lena Lindberg Wong, Dalslands Turist AB

Joytrail - Kanot & dressin

Trampa dressin på Svanskogsbanan eller paddla kanot i Dalsland-Nordmarkens sjösystem. Packa picknickkorgen och ta med badkläderna för ett lagom äventyr. Joytrail är baserat vid Forsbackabaden där det finns en allmän badplats med långgrund sandstrand och badbryggor.

Fotograf: Åmåls simhall

Åmåls badhus

En liten men härlig simhall som är till för motionssim såväl som lek och avslappning. Simhallen renoverades nyligen med nya fina omklädningsrum och fräscha pooler. Bada med era barn i ”Inkariket” - ett leklandskap med 34-gradigt vatten.  Det finns även en plask- och undervisningsbassäng med en temperatur på 30 grader. Missa inte tunneln!

Fotograf: Emma Augustsson

Örnäs

Området kring Örnäs erbjuder en rad av aktiviteter. Discgolf, beachfotboll, padel, minigolf och utomhusgym. För de små finns en fin lekpark. Vid Örnäs Camping hittar ni glass och restaurang. Stränderna är fina och härliga promenadstigar tar dig runt området där skogen är fylld av blåbär på sommaren. Det finns en tillgänglighetsanpassad utsiktsplats där du ser ut över Vänern!

Fotograf: Malin Roberson Harén

Not Quite

Spännande konst och en hel gammal pappersfabrik att utforska. Området är inhägnat utan bilar och parken är härlig. Köp bullar i stenugnsbageriet eller ät lunch i det gröna. Det finns mycket spännande att upptäcka på Fengersfors bruk och Not Quite.