({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Se & Göra

    Fotograf: Jan Andersson

I Åmål finns det mycket att uppleva

Småstadens charm med parker och små butiker. Storslagen natur med berg och sjöar att vandra och fiska i. Museer, golf, trav eller varför inte ett besök på Fengersfors Bruk och Not Quite. Möjligheterna är många i Åmål.

Outdoor

Åmåls vackra natur bjuder in till vandring, fiske, paddling och cykling. Våra vandringsleder är väl markerade och du kan välja att bestiga berg, vandra vid Vänerns skärgård eller bland frodiga ängar. Vi har flera fiskevatten, med både insjöfisk och ädelfisk. För dig som vill ha mer fart finns det stigar för MTB.

Forsbacka Golfklubb

Vackra Forsbacka Golfklubb ligger strax utanför Åmål är en naturskön park- och skogsbana omgiven av sjö och skog. På anläggningen Forsbacka Gård, som ägs av klubben, finns många mycket sevärda byggnader som även är byggnadsminnesförklarade. Här hittar du även hotell och restaurang.

Åmålstravet - The right way

Många travvänner känner till vår travbana i Åmål, Mörtebols Travbana. Här genomförs tävlingsdagar under vår, sommar och höst. Åmålstravet är en av landets fem 800-metersbanor.

Upplev Vänern

Upplev Tösse Skärgård och Vänern. Under sommaren går turbåtar som tar dig med bland öar, klippor och skär. Vandra längs sjökanten med dess rika fågelliv och stora mängd flora. För dig som vill uppleva Tösse Skärgård med egen båt finns många bryggor och naturhamnar. Vackra stränder och gott om faciliteter.

Örnäs

Aktivitets -och naturområde vid Vänerns strand med lek, bad och härliga promenader. Klappa får eller hästar på Åmåls Djurpark efter ett besök på lekparken bredvid. Eller spela frisbeegolf i Örnässkogen. På Örnäs Camping finns härliga sandstränder, mini-golf och sommarcafé.