({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Lena Lindberg Wong

För Åmåls besöksnäring

Här kommer lite information till er som har företag inom besöksnäringen i Åmål. Hur kan turistbyrån vara till er hjälp? Och med besöksnäring menar jag allt en turist/besökare kommer i kontakt med under sin vistelse här. Frisör, shopping, massör, reparationer, boende, restaurang, livsmedelsbutik, biluthyrare osv...

Om Åmåls turistbyrå

Turistbyrån ligger på Hamngatan vid gästhamnen och har öppet hela året, med varierande öppettider beroende på hög- eller lågsäsong. Här sitter jag, turistbyråansvarig Lena Lindberg Wong, som får sällskap under högsäsong av sommarpersonal. Grundöppettider under högsäsong (efter midsommar - skolstart) är dagligen kl. 10.00-17.00. Däremellan är lågsäsong med öppet mån och tis kl. 12.00-16.00 och tors och fre kl. 8.00-12.00. Övriga tider under vardagar är jag eventuellt på möten, men om jag inte är det så har jag öppet. Om det skulle bli förändringar i dessa tider temporärt så aviserar jag det på dörren, Google my Business, hemsidan och ofta även på Facebook. Dock försöker jag undvika andra åtaganden under öppettiderna. Jag har stängt under jullovet då vi inte har något större antal besökare och eftersom jag bara tar kort semester under sommarperioden. Jag nås ändå på mejl under hela stängningen.

Åmåls turistbyrå drivs av Åmåls Kommun och sorterar under Näringsliv- och kommunikationsenheten. Ansvarig enhetschef är Kristoffer Ljung. Näringsutvecklare Jenny Christensen har turismen/besöksnäringen under sitt ansvar.

Turistbyråns hemsida


Om denna hemsida - dalsland.com/amal

Det finns en hierarki på denna webbplats, nerifrån och upp: 1. kommunen (dalsland.com/amal) 2. landskapet (dalsland.com) 3. regionen (vastsverige.com). Egentligen ligger allt på vastsverige.com i sidträdet, det är därför url:en slår över till vastsverige.com/amal och vastsverige.com/dalsland när man går in på en sida. 

  • På den kommunala sidan dalsland.com/amal visas allt jag lägger in, utan undantag.
  • På dalsland.com visas det mesta - men kanske inte allt som jag lägger in. Dels gör jag ett urval om vad som ska upp på den sidan, men också redaktören för dalsland.com. Dock brukar de flesta evenemang visas här.
  • På vastsverige.com visas enbart Norden- och Världenföretag. Detta innebär att dessa företag har genomgått en granskning av Turistrådet Västsverige och att man klarat denna granskning. Granskningen/klassificeringen kallas för Sverige Norden Världen. Läs mer om den här! Om man har blivit Norden- eller Världenklassad så tar Turistrådet Västsverige över er information på den lokala sidan för att säkerställa att den håller skyltfönsterstandard. Ett undantag är evenemang - dessa klassas inte, och både turistbyrån samt arrangör kan tipsa Turistrådet Västsverige om sitt evenemang. Detta ska då beräknas dra besökare från hela regionen för att visas. Det är helt och hållet Turistrådet Västsveriges egna beslut om vilka evenemang som lyfts till deras sida. Turistrådet nås på info@vastsverige.com samt tel. 031 818300.
  • Ytterligare ett steg upp är förstås visitsweden.com, men här är det svårt att få med någon information. Från vår kommun är det Pilgrimsleden, och tidigare var det också glashusen 72 hour cabin. Det är Turistrådet Västsverige som pratar med Visit Sweden om vad som ska synas från hela Västsverige.

Det hämtas också information från dalsland.com/amal till bland annat dalslandskanal.se, dalslandnordmarken.se och lakevanern.se.


Din information på dalsland.com/amal

Förhoppningsvis finns ditt företag med, och under rätt kategori(er), och att det kommer fram om du söker på det på sidan. Du kanske vill ändra informationen eller bilderna? Ny epost, hemsida? Har du lagt till Facebook, Google my business, Instagram? Kontakta mig på turism@amal.se så ordnar jag att dina nya uppgifter kommer in, eller det felaktiga tas bort.

Om du inte hittar ditt företag kanske du inte är inlagd än. Då behöver jag liggande bilder av god storlek, beskrivande text, kontaktuppgifter med mera. 

Att lägga in ny eller ändra information går snabbt, ibland på minuter och ibland på någon dag. Så dra er inte för att skicka in även små ändringar! Allt är naturligtvis helt gratis! 


Evenemangskalendern

På denna sida finns Åmåls Kommuns officiella evenemangskalender och det är jag som tar emot era evenemang samt lägger in dem i kalendern, eller får tips utifrån. Men, ni kan också göra det själva! Det finns ett formulär som ni fyller i och det hamnar då hos mig. Jag kikar så att det ser bra ut med bilder och information och publicerar det sen. Kolla gärna så att ditt evenemang inte redan finns i kalendern innan du skickar in det! Jag försöker hålla koll på Facebook, Instagram och anslagstavlor - men det är lätt att missa något. Jag vill gärna ha med så mycket som möjligt, även små väldigt lokala evenemang! I sidfoten finns en evenemangspolicy vi följer, men i korthet ska allt som läggs in vara öppet för alla (inga rena medlemsmöten). Vi undviker att lägga in varenda sportmatch, men a-lagsmatcher kan gott läggas in! 

Till evenemangsformuläret


Gå med i vår grupp!

Turistbyrån startade för några år sedan en grupp på Facebook som heter Åmåls Besöksnäring. Vi märkte att vi behövde ibland få in snabb information från er och även att vi kan lämna ut information som ni kan ha nytta av också. Här kan ni söka paketpartners eller kanske om ni behöver något. Sjukanmälde sig kocken och du har en stor konferens? Kolla i gruppen... osv. Det är inte en sida där man marknadsför sig eller sina evenemang, utan en träffpunkt oss besöksnäring emellan. Den är stängd för icke medlemmar, men sökbar. Tipsa gärna någon ni tycker bör vara med - de måste dock söka in själva så att de får besvara de frågor man måste svara på.

Till gruppen!

 

Kontakta turistbyrån

Behöver du tips och råd om nåt, vill bolla idéer? Hör av dig så kanske jag kan hjälpa till!

Åmåls turistbyrå, turism@amal.se, tel. 0532 17098

Lena Lindberg Wong, lena.lindbergwong@amal.se, tel. 0532 17099

Facebook: facebook.com/amalsturistbyra

Instagram: instagram.com/amalsturistbyra