({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Emma Augustsson

Uthyrning av Gamla Kyrkan

Gamla Kyrkan är Åmåls äldsta byggnad, färdig 1669 och är idag en levande kulturarena där det ska finnas plats för kulturyttringar av alla de slag. Visionen är en ständigt vibrerande plats fylld av mångsidig kultur.

Om Gamla kyrkan

Åmåls äldsta byggnad Gamla kyrkan byggdes 1666-1669. Hon ligger på samma plats där en medeltida kyrka låg. Den medeltida kyrkan var troligen en s k stavkyrka av trä. En bevarad dopfunt, som i dag används i Åmåls nya kyrka, har daterats till 1200-talet och säger oss att medeltidskyrkan kan ha tillkommit vid den tiden.

Mer historisk information hittar du här!

 

Vem får hyra?

Privatpersoner, föreningar, företag och arrangörer som har en demokratisk och inkluderande grundsyn. Offentliga arrangemang prioriteras. Företag får hyra lokalen max 3 gånger per år.

Här har varit konferenser, bröllop, bröllopsmottagningar, möten, musikevenemang, teater, begravning, marknader, utställningar med mera!

Under december till mars drar vi ner på värmen, men resten av året är det lagom varmt!

 

Teknik och inventarier

I lokalen finns en ljud- och ljusanläggning man får använda. Vi rekommenderar att ni kommer och kikar på denna i god tid innan ert arrangemang så att ni vet hur det fungerar. Om ni tycker att tekniken verkar överväldigande så kan ni hyra in tekniker som hjälper er. Wifi samt fiber finns i lokalen.

Det finns två serveringsytor. Tyvärr inget rinnande vatten, utan detta hämtas under trappen vid turistbyråns gavel under april-november om det inte är minusgrader. Kod fås vid utkvittering av nyckel.

Det finns städmaterial och dammsugare. 260 stolar finns att tillgå, samt några ståbord. Två soptunnor finns på plats, ni ansvarar själva för tömning av dessa. Lägg gärna i en sopsäck så är det lätt att ta med sig sen.

All information om uthyrningen hittar ni här!

 

Mer information

Kontakta Åmåls Turistbyrå för bokning och mer information! Vi finns på Hamngatan 3, och nås även på turism@amal.se samt tel. 0532 17098.