({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Fotograf: Emma Augustsson

 • Fotograf: Bokdagar i Dalsland

Uthyrning av Gamla Kyrkan

Gamla Kyrkan (fd Kulturmagasinet) är Åmåls äldsta byggnad, färdig 1669 och är idag en levande kulturarena där det ska finnas plats för kulturyttringar av alla de slag. Visionen är en ständigt vibrerande plats fylld av mångsidig kultur.

Om Gamla kyrkan

Åmåls äldsta byggnad Gamla kyrkan byggdes 1666-1669. Hon ligger på samma plats där en medeltida kyrka låg. Den medeltida kyrkan var troligen en s k stavkyrka av trä. En bevarad dopfunt, som i dag används i Åmåls nya kyrka, har daterats till 1200-talet och säger oss att medeltidskyrkan kan ha tillkommit vid den tiden.

Gamla kyrkan är alltså Åmåls äldsta och nyaste scen. I den Gamla kyrkan från år 1669 byggs det nu upp en levande kulturarena där det ska finnas plats för kulturyttringar i alla dess slag. Visionen är en ständigt vibrerande plats fylld av mångsidig kultur. 

Mer historisk information hittar du här!

 

Vem får hyra?

Privatpersoner, föreningar, företag och arrangörer som har en demokratisk och inkluderande grundsyn. Offentliga arrangemang prioriteras. Företag får hyra lokalen max 3 gånger per år.

 

Teknik och inventarier

I lokalen finns en ljud- och ljusanläggning man får använda. Vi rekommenderar att ni kommer och kikar på denna i god tid innan ert arrangemang så att ni vet hur det fungerar. Om ni tycker att tekniken verkar överväldigande så kan ni hyra in tekniker som hjälper er. Wifi samt fiber finns i lokalen.

Det finns tre kylskåp samt två serveringsytor. Tyvärr inget rinnande vatten, utan detta hämtas vid turistbyrån. 

Det finns städmaterial och dammsugare. 260 stolar finns att tillgå, samt några ståbord. Två soptunnor finns på plats, ni ansvarar för tömning av dessa. Ni kan hämta sopsäckar hos turistbyrån. 

 

Hur mycket kostar det?

 • Föreningar, organisationer, kommun och studieförbund: 2.500 kr/dygn
 • Privatpersoner: 3.000 kr/dygn
 • Företag: 6.000 kr/dygn (max tre tillfällen/år)
 • Dagspris 08.00-17.00: 1500 kr
 • Timpris: 400 kr på vardagar eller enligt överenskommelse med turistbyrån.

För utställningar eller arrangemang som pågår en längre tid ges pris på offert. Observera att den som hyr har ansvaret att söka de eventuella tillstånd som behövs. Notera att i hyrestiden måste beräknas tid för förberedelser och efterarbete.

 

Pandemirestriktioner:

Från 1 juli 2021 gäller:

 • Max 50 personer stående
 • Max 300 personer sittande på anvisade platser som kan hålla 1x1 meters avstånd till andra sällskap. Max 8 personer i ett och samma sällskap.
 • Privata arrangemang i hyrd lokal: max 50 personer oavsett om de är sittande eller stående.

Restriktionerna upphör 29 september 2021. Med reservation för ändringar! Se Folkhälsomyndighetens webbsida för information.

Städning

Städning och sopavfall ansvaras av den som hyr. Lokalen och utsida ska återlämnas i samma skick som vid tillträde. Besiktning av städning görs av Event Åmål/Turistbyrån.

Vid uthyrning, minst 2 timmar, oavsett antalet personer är det krav på 1-2 toaletter. Vid förväntat antal besök på fler än 100 personer är kravet på minst 4 st toaletter. Den som hyr ansvarar för att på egen hand boka toaletter. Toaletterna vid Turistbyrån ingår inte, utan man hyr separata toaletter.

Event Åmål har följande prissättning för den som önskar hyra lokalt. Arrangören har all rätt att välja annan leverantör av toaletter.

 • Bajamaja 3 000 kr inkl. frakt och tömning. Förening 2 600 kr.
 • Handikapptoalett 3 500 kr inkl. frakt och tömning. Förening 3 000 kr.
 • Toalettvagn med 4 st toaletter – 4 200 kr inkl. frakt och tömning. Förening 3 600 kr.

Andra uthyrare är till exempel Dalslands SkafferiHPJ Maskin och Dalsland Outdoors

Vid återlämning av nyckel går vi tillsammans igenom lokalerna.

 

Mer information

Kontakta Åmåls Turistbyrå för bokning och mer information! Vi finns på Hamngatan 3, och nås även på turism@amal.se samt tel. 0532 17098.