({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jan Andersson

Vänerfiske

Att fiska i Vänern är populärt och i Åmål finns alla förutsättningar för en härlig fiskeupplevelse. Ta med dig båten och kom eller fiska med någon av våra fiskeguider.

 

Sportfisket i Vänern är i världsklass. Trollingfisket efter lax och öring har på kort tid blivit känt i sportfiskekretsar världen över. Fisket efter gädda och abborre och i vissa områden även gös är också mycket bra. Lax- och öringfisket är bra året runt men är kanske bäst under den kallare årstiden. Gädda och abborre kan fiskas året runt men är bäst sommartid.

Fotograf: Jan Andersson

Guidade fisketurer
Från Åmål har du aldrig lång väg för att komma till bra trollingplatser. Några som är experter på området är våra fiskeguider:

Sportfishing Dalsland 
Sportfishing Dalsland med Andy van Assema erbjuder också vänerfiske även om deras specialitet är feta gäddor på catch & release. De erbjuder olika boende, kompletta hyrbåtar och kan ta hand om fiskeredskap och all annan utrustning du behöver. www.sportfishingdalsland.com

Fotograf: Lena Lindberg Wong

Örnäs Camping - Fiskecamp
Campingen erbjuder fiskeanpassat boende i flera olika typer av stugor beroende på dina önskemål. Här finns rensbod, sjösättningsramp, parkering för båt och bil, reception, sommarrestaurang, småbåtshamn och övrig sportfiskeservice såsom väderinfo, kartor m.m. Så länge som klimatet medger försöker de att hålla isättningsrampen och utloppet från deras gästhamn isfri på vintern.
Läs mer om Örnäs Camping

Sjösättningsramper i Åmål
Gästhamnen - Från torget i Åmål du se gästhamnen, i den norra delen av hamnen finns en dubbel sjösättningsramp vid infarten till ställplatsen. Här finns även bra parkeringsplats för bil och släp.

Tössebäcken - Från E45 sväng mot Tösse. Från Tössevägens början till hamnen är det 3 km. Följ Tössevägen genom samhället över järnvägen, håll höger i Y-korsning ned mot sjön. Vid skylt Tössebäcken sväng vänster. Rampen finns till höger på vändplatsen.

Örnäs camping - Rampen finns inne på campingen.