({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Tåg- och bussbiljetter

  • Källa: Åmåls Turistbyrå

I Åmål har vi i dagsläget ingen biljettautomat eller biljettbutik vid tågstationen där du kan köpa tågbiljetter. Vi har inte heller något SJ-ombud i staden. Detta gör det lite svårare än vanligt att köpa tågbiljetter. I alla fall om du vill betala med kort eller kontanter.

Hur kan jag köpa tågbiljetter

Ladda ner SJ:s app – Där kan du köpa biljetter, få trafikinformation och biljetter direkt i telefonen. Du betalar med hjälp av Mobilt Bank ID.  

Boka på www.sj.se – På SJ:s hemsida går det också att boka biljetter. Men du behöver ett kort som är kopplat till internetbank.

Västtrafik & Värmlandstrafik - Om du ska resa inom Västra Götaland och Värmland kan du åka med Västtrafik eller Värmlandstrafik. Där är ICA Supermarket Lejonet ombud här i Åmål . Det enklaste är att köpa kort som ”enkelbiljett” eller ”regionen runt”.

Buss - Bussbiljettter köper du också på ICA Supermarket Lejonet. Köp ett kort och ladda på med några hundra kronor så blir det både billigare och snabbare än om du köper resebiljetter.  

Närmaste SJ-ombud - Närmaste "riktiga" SJ-ombud är Pressbyrån i Mellerud eller Centralstationen i Karlstad. Här kan du få hjälp med bokningar, ombokningar, avbokningar, utlandsresor osv. 

Turisbyrån kan hjälpa dig

Vill du ha hjälp att köpa tågbiljetter kan du vända dig till Åmåls Turistbyrå. Vi kan hjälpa dig att köpa biljetter över disk. Vi säljer endast tågbiljetter, för bussbiljetter hänvisar vi till ICA Supermarket Lejonet. För utlandsbiljetter eller om-/avbokningar hänvisar vi till närmaste SJ-ombud.

Åmåls Turistbyrå
Hamngatan 3, 66231 ÅMÅL
Tel: 0532-17098
Epost: turism@amal.se

Hjälp på vägen

WiFi och besöksdator hittar du på Biblioteket eller på Åmåls Turistbyrå.