({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Tåg- och bussbiljetter

I Åmål har vi i dagsläget ingen biljettautomat eller biljettbutik vid tågstationen där du kan köpa tågbiljetter. Vi har inte heller något SJ-ombud i staden. Detta gör det lite svårare än vanligt att köpa tågbiljetter. I alla fall om du vill betala med kort eller kontanter.

 

Hur kan jag köpa biljetter?

SJ: Ladda ner SJ:s app – Där kan du köpa biljetter, få trafikinformation och biljetter direkt i telefonen. Du betalar med hjälp av Mobilt Bank ID.  

Boka på www.sj.se – På SJ:s hemsida går det också att boka biljetter. Men du behöver ett kort som är kopplat till internetbank.

Närmaste SJ-ombud - Närmaste "riktiga" SJ-ombud är  Centralstationen i Karlstad. Här kan du få hjälp med bokningar, ombokningar, avbokningar, utlandsresor osv. 

 

Västtrafik - här laddar du hem appen ToGo och köper din biljett. På samtliga bussar inom regionen, med undantag i Göteborg, Mölndal och Partille, kan du köpa biljett hos föraren. Du betalar med bankkort. Biljetter du kan köpa på bussen är Enkelbiljetter och 1-dygnsbiljett ABC. Om du vill köpa en periodbiljett eller kontoladdning hänvisar Västtrafik dig till appen Västtrafik To Go.

Åmåls Stadshotell är lokalt ombud för Västtrafik och mellan kl. 8.00-19.00 dagligen kan man köpa zonbiljetter och fylla på periodbiljetter om man inte har möjlighet att köpa biljetterna i Västtrafiks ToGo-app. Hotellet hittar du mitt i stan, mitt emot biblioteket.

 

Värmlandstrafik - Med appen Värmlandstrafik kan du söka din resa och köpa mobilbiljett för Värmlandstrafiks bussar och tåg. Biljetten betalar du med bankkort, Swish i appen eller mot faktura.

Ombord på Värmlandstrafiks bussar kan du köpa enkelbiljett hos föraren och betala med reskassa eller bankkort. Föraren kan också hjälpa till med att fylla på reskassa eller ladda på period till ditt resekort och du betalar med bankkort.

Det finns biljettautomat för Värmlandstrafik som står vid Åmåls järnvägsstation. Här kan du köpa enkelbiljett, ladda reskassa och period på ditt Värmlandskort, se kortsaldo och aktivera vilande period.

 

Turistbyrån kan hjälpa dig

Vill du ha hjälp att köpa tågbiljetter kan du vända dig till Visit Åmål Turistbyrå. Vi kan hjälpa dig att köpa biljetter om du inte kan ta dig till ett ombud eller inte har tillgång till mobilt bank-id. Vi är inget officiellt ombud, utan hjälper till i den mån vi kan. Observera att vi hjälper endast till med enklare försäljning av tågbiljetter. För utlandsbiljetter eller om-/avbokningar hänvisar vi till närmaste SJ-ombud. Eftersom bara en av oss kan genomföra ett köp, så rekommenderar vi att du ringer innan och kollar så att rätt personal är på plats. 

Visit Åmål Turistbyrå
Hamngatan 3, 66231 ÅMÅL
Tel: 0532-17098
Epost: turism@amal.se

Hjälp på vägen

WiFi hittar du på Biblioteket eller på Visit Åmål Turistbyrå, samt området mellan dessa. Besöksdatorer finns på Biblioteket.