({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Tåg- och bussbiljetter

I Åmål har vi i dagsläget ingen biljettautomat eller biljettbutik vid tågstationen där du kan köpa tågbiljetter. Vi har inte heller något SJ-ombud i staden. Detta gör det lite svårare än vanligt att köpa tågbiljetter. I alla fall om du vill betala med kort eller kontanter.

 

Hur kan jag köpa tågbiljetter

Ladda ner SJ:s app – Där kan du köpa biljetter, få trafikinformation och biljetter direkt i telefonen. Du betalar med hjälp av Mobilt Bank ID.  

Boka på www.sj.se – På SJ:s hemsida går det också att boka biljetter. Men du behöver ett kort som är kopplat till internetbank.

Västtrafik & Värmlandstrafik - Om du ska resa inom Västra Götaland och Värmland kan du åka med Västtrafik eller Värmlandstrafik. Där är ICA Supermarket Lejonet ombud här i Åmål. 

Buss - Bussbiljettter köper du också på ICA Supermarket Lejonet. Köp ett kort och ladda på med några hundra kronor så blir det både billigare och snabbare än om du köper resebiljetter.  

Närmaste SJ-ombud - Närmaste "riktiga" SJ-ombud är  Centralstationen i Karlstad. Här kan du få hjälp med bokningar, ombokningar, avbokningar, utlandsresor osv. 

 

Turistbyrån kan hjälpa dig

Vill du ha hjälp att köpa tågbiljetter kan du vända dig till Visit Åmål Turistbyrå. Vi kan hjälpa dig att köpa biljetter om du inte kan ta dig till ett ombud eller inte har tillgång till mobilt bank-id. Vi är inget officiellt ombud, utan hjälper till i den mån vi kan. Observera att vi hjälper endast till med tågbiljetter, för bussbiljetter hänvisar vi till ICA Supermarket Lejonet. För utlandsbiljetter eller om-/avbokningar hänvisar vi till närmaste SJ-ombud. Eftersom bara en av oss kan genomföra ett köp, så rekommenderar vi att du ringer innan och kollar så att rätt personal är på plats. 

Visit Åmål Turistbyrå
Hamngatan 3, 66231 ÅMÅL
Tel: 0532-17098
Epost: turism@amal.se

Hjälp på vägen

WiFi hittar du på Biblioteket eller på Visit Åmål Turistbyrå, samt området mellan dessa. Besöksdatorer finns på Biblioteket.